Citat Postat în original de Ovidescu Vezi Post
Stimate coleg,

Explicatiile tale sunt doar niste presupuneri. ............

Benko, scuza-mi usoara ironie din postarea anterioara, dar ai avut un tot atat de autoritar in cele ce scriai, incat mi-a fost imposibil sa ma abtin.
Nu vad ce am scris gresit

Presupui tu (asa ai auzit/citit in articole sau pe forumuri), ca timpul petrecut pe blog depinde de calitatea articolului. Cred si eu asta, dar ai omis raspunsul la intrebarea "cum cuantifici?". Ca sa fiu mai pe inteles, te intreb daca timpul petrecut pe o pagina "atarna mai greu" decat autoritatea unui link care puncteaza spre acea pagina (sa zicem un link dinspre un website "parasit", chiar lasat "in drop" si reactivat de cineva). Probabil ai observat ca anumiti colegi de pe forum folosesc aceasta metoda de linkbuilding. Aceasi lucru este valabil si in cazul relevantei.
Faptul sa Seospyglass iti arata risc, ca atare ar trebui sa ma feresc, o consider gluma, o iau ca atare.
Nu era vorba de domenii cu autoritate lasate in drop (care au linkuri) a caror link are valoare ci despre bloguri nepromovate. Duci in alta parte discutia.
Imi aduc aminte de un webinar la GomagSummit cu Krumel, care a vorbid despre linkbuilding si a atras atentia asupra relevantei linkurilor, deci nu ma bazez pe parerea unor nestiutori.

Am dat exemplul cu moda si aparatul de gaurit pentru a puncta diferenta mare intre cele doua nise. De exemplu daca am un site pe nisa auto, aduc linkuri de pe siteuri generale care au categoria auto, nu este nici o problema. Dar daca pe site sunt doar articole despre sutiene, din punctul meu de vedere nu este tocmai un loc bun pentru un articol despre o piesa auto.

Sfatul meu sincer, fara pic de ironie, este sa incercam sa dam sfaturi in cunostinta de cauza, lucruri pe care le-am lucrat/testat. Sau macar sa specificam daca sunt presupuneri. Altfel unii dintre colegi, care sunt la inceput de drum, pot lua de bune aceste presupuneri, probabil vor pierde timp si bani din aceasta cauza.
Eu cred ca este mai periculos si vor pierde si mai multi bani daca incep sa fac link building haotic si vor pune linkuri oriunde au posibilitate. Cel putin nu vor avea rezultate, cel mai grav daca vor fi penalizati. Tu vorbesti in cunostinta de cauza, ai mai multe informatii, resurse etc. un incepator nu are aceste informatii si resurse. Daca incepe azi sa faca link building, dar cu linkuri nepromovate crezi ca va avea rezultate?

Nici de departe nu am dorit sa par cel mai bun, doar am sintetizat cateva idei dupa care lucrez pe 2-3 siteuri mici destul de nisate si cu care am ceva rezultate.