Pagina 4 din 5 PrimulPrimul ... 2345 UltimulUltimul
Rezultate 31 la 40 din 41

Subiect: despre profitshare

shiprian este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    6th September 2006
    Locaţie
    Cluj Napoca
    Posturi
    116
    Putere Rep
    36

Implicit

Sunt foarte curios daca toti cei care sunt angajati ai si ar primi toti banii in mana (inclusiv taxele) ar merge la banca sa plateasca 60% din banii aia la stat pentru nimic.
    Eu zic ca maxim 1 % ar face asta. Restul ar gasi tot felul de motive ca sa nu faca asta sau cel putin s-ar trezi putin la realitate.

kleampa este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    54
    Data înscrierii
    31st May 2006
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    37
    Posturi
    1.598
    Putere Rep
    54

Implicit

Si pe ce strazi ai merge cu masina, prin ce parcuri te-ai plimba? Ai avea incredere sa mergi pe strada noaptea?
    Sunt de acord ca nimeni nu s-ar duce sa plateasca personal taxele si ca nu sunt administrate intr-un mod corect dar nu sunt de acord cand spui ca taxele sunt ceva rau si ca trebuie sa facem tot posibilul sa le ocolim.

Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    6th September 2006
    Locaţie
    Cluj Napoca
    Posturi
    116
    Putere Rep
    36

Implicit

In nici un caz nu zic sa le ocolim. DAR atat timp cat se plateste TVA ca si persoana fizica si nu este deductibil consider ca este incorect. Atat timp ca platesti taxe in cascada la stat iarasi nu este corect.
    Stiai ca in UK ca si PFA nu platesti taxe pe profit pe primii 70k facuti?
    Lumea este mult mai mare decat ograda numita ANAF

puthre este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    83
    Data înscrierii
    21st February 2011
    Locaţie
    București
    Posturi
    2.154
    Putere Rep
    83

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Citat Postat în original de shiprian Vezi Post
    Stiai ca in UK ca si PFA nu platesti taxe pe profit pe primii 70k facuti?
    Nu are de unde sa stie pentru ca nu e adevarat.
    Caut cu jingle.ro.

Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    6th September 2006
    Locaţie
    Cluj Napoca
    Posturi
    116
    Putere Rep
    36

Implicit

Mda se pare am stiut eronat faza cu pfa in uk.

Kaa
    Kaa este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    427
    Putere Rep
    34

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Citat Postat în original de Tom Vezi Post
    1. pensia: Am raspuns pe scurt aici:
    Nu stiu unde cititi voi, chiar as vrea sa vad, dar legea zice asa:

Art. 53 din Legea 263/2010
    (1) Varsta standard de pensionare este de 65 de ani pentru barbati si 63 de ani pentru femei. Atingerea acestei varste se realizeaza prin cresterea varstelor standard de pensionare, conform esalonarii prevazute in anexa nr. 5.
    (2) Stagiul minim de cotizare este de 15 ani, atat pentru femei, cat si pentru barbati. Atingerea acestui stagiu se realizeaza prin cresterea stagiului minim de cotizare, conform esalonarii prevazute in anexa nr. 5.
    (3) Stagiul complet de cotizare este de 35 de ani, atat pentru femei, cat si pentru barbati. Atingerea acestui stagiu se realizeaza prin cresterea stagiului complet de cotizare, conform esalonarii prevazute in anexa nr. 5.
    Depinde de anul in care esti nascut, daca vei avea sub 15 ani pe cartea de munca nu esti eligibil pentru pensia persoanala, poti lua doar pensie de invaliditate ori de urmas.
    Iar calculul nu se face in niciun caz pe ultimii zece ani, se imparte venitul lunar la salariul minim brut si iese un punctaj, dupa ce se calculeaza toate lunile la modul asta se imparte punctajul la perioada maxima de cotizare, care este de 35 de ani acum. Nu stiu exact procedura, dar este ceva de genul asta si in niciun caz nu se calculeaza doar ultimii zece ani.

La casa de asigurari platesti 6 luni doar daca poti dovedi ca nu ai avut venituri ori sa fi fost asociat in vreo firma, altfel platesti si lunile din urma si s-ar putea si penalitati daca vrei sa beneficiezi de asigurare.
    Nu am ajuns in spitale pana cum iar interventiile pe care le-am avut au putut fi facute in salile de operatie / tratament dintr-o policlinica, unde s-a intamplat sa nu fiu tratat diferit desi nu am dat deloc spaga. Singurul lucru pe care il am de obiectat este ca la analize in functie de perioada din luna sunt nevoit sa platesc daca vreau sa le fac in acel moment pentru ca nu sunt fonduri, de asemenea uneori nici medicamente nu au.

In America principala cauza de mortalitate se datoreaza diagnosticului gresit, in Uk de asemenea mor sute de oameni lunar din aceeasi cauza. In Germania de cativa ani este un scandal in privinta medicilor care iau spaga de la companiile farmaceutice pentru a prescrie anumite medicamente, de asemenea corputia in privinta retetelor false si numarlui consultatiilor se ridica daca nu ma insel la 4 milioane de euro in 2013. In Olanda, UK, Italia, Germania, Austria...etc, daca ai o problema iti faci programare, iar programarea se face in cel mai bun caz dupa 1-2 saptamani, diagnosticul il ai dupa alte 2 saptamani... iar de cele mai multe ori daca nu este ceva grav ti se spune sa te duci acasa ca iti trece, daca este ceva grav nu apuci sa ajungi la medicul de familie pentru ca apar complicatii si te duci la urgenta. Complicatii din cauza neglijentei si indiferentei doctorilor si multe altele, poti sa-ti spun o multime pentru ca ma interesez frecvent de situatia altor tari si diferenta fata de Romania.
    La noi am fost in urma cu o luna cu o durere de ureche sa-mi fac programare si m-a trimis la doctorul de garda in acelasi moment. Fara trimitere si fara macar sa stie cine sunt, mi-a facut analize in aceeasi zi iar dupa ~30 minute aveam diagnostic si tratament fara spaga fara nimic.
    Poate afara nu se da spaga, dar asta nu se datoreaza medicilor ci pacientilor.
    Faza cu esti tratat la fel indiferent de salariu nu am inteles-o, daca vrei sa fii tratat diferit te duci la privat, nu la stat, desi nici acolo nu cred ca se face diferenta.

Eu am gasit oameni care sa munceasca la camp pe 50lei, la 40km de Bucuresti.

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

1. Nu stiu ce zice legea, eu stiu ce-mi zic ai mei.

Ce cred eu, este ca nu o sa "prindem" pensie, pentru ca ori o sa fie infima, ori nu o sa mai fie prin 2040+

La fel de bine cred, ca nimeni nu ar trebui sa-si bata capul cu pensia, e absurd sa te astepti sa traiesti pe banii de la stat, peste 30-40-50 de ani, cand nimeni nu stie ce o sa se intample. Poate pensie privata, daca chiar intereseaza pe cineva sa traiasca din pensie. Acum 40 de ani, in 1974 era alta lume, existau alte reguli. Peste 40 de ani, o sa fie cu totul altfel.

Cei care se ocupa de online, nu cred ca o sa mai faca acelasi lucru peste 10-20 de ani, pentru ca online in sine nu o sa mai fie la fel. Tehnologia evolueaza mult prea repede, iar evolutia de la an la an, difera foarte mult fata de anii trecuti.

Google, asa cum il stim noi, cred ca o sa fie serviciu national sau global, controlat de stat. Nu firma privata, nu adsense, nu bani din afiliere

Deci sa crezi ca o sa traiesti din pensie (daca prinzi) sau ca o sa "faci" online la 50 de ani, eu unul consider ca este absurd.

--------------

2. Eu vb de cazuri importante (operatii), prin care am trecut. Vorbesc de doctori pe care ii cunosc, majoritatea au plecat. Mai sunt doar 2 in Romania (prieteni/amici), dar castiga atat de bine (au invatat cu "net-ul", incat nu au motiv sa plece.

Apropo de cele 6 luni. Operatie pentru o cunostinta: 50 mil, daca nu e asigurata. Gratuit daca e asigurata + spaga . Cum e asigurata? Merge si plateste cas pe ultimele 6 luni. Te internezi si nu ai adeverinta? Merge cineva si plateste pe ultimele 6 luni.

3. Am avut angajati sau cunosc persoane cu salarii destul de mari. Indiferent de salariu (cotizatie), cand ajungi la medic esti tratat la fel. Esti obligat prin lege sa platesti taxe, normal, dar daca tu platesti 5 milioane lunar la cas, si altul plateste 200 mii, amandoi suntem tratati la fel. Este normal? Teoretic da, practic nu. Pentru ca platesti statului o suma de bani, ca sa primesti anumite servicii. Servicii care sunt inexistente.

Ajungi sa mergi la privat, ca sa beneficiezi de servicii. Daca tot mergi la privat, de ce dai banii la stat? Pentru ca asa e legea!

Atunci optezi pentru asigurare privata de sanatate, pentru pensie privata si incepi sa te gandesti serios ce face statul cu banii tai, sau sa platesti altui stat!

4. Esti mai norocos. Eu la 130 km de bucuresti, intr-un oras care devine gol pe zi ce trece, nu am gasit. Sunt ori ajutoare sociale, ori persoane care traiesc din banii trimisi de parintii sau copii plecati afara. Cine mai munceste?

-------

Sunt subiecte diferite, pe un topic cu profitshare Propun sa le discutam separat, mai ales ca unele subiecte sunt destul de interesante: Pensia, viitorul in online, etc.
    Ultima modificare făcută de Tom; 12th August 2014 la 11:02.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Kaa
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    427
    Putere Rep
    34

Implicit

Orice domeniu evolueaza, nu doar onlineul.
    Bugetul de stat se bazeaza pe un sistem piramidal. Pensiile pe care le au acum pensionarii sunt datorate generatiei actuale, contributiile noastre se duc la pensionari iar noi vom primi banii descendentilor. Cum evaziunea fiscala este de 20 miliarde de euro si vreo 50% din populatia cu putere de munca nu cotizeaza la stat rezulta pensii derizorii pentru batrani care au muncit poate si 50 de ani.
    Asadar nu gasesc absurd sa dai la stat 26% din venituri pentru ca nu dai pentru pensia ta, dai pentru pensia parintilor, absurd este sa inveti urmasii sa nu dea din moment ce vei depinde de ei.

In privinta platii asigurarii pe sase luni poti face asta doar cu anumite conditii, le-am mai spus si in mesajul trecut. Poti plati doar pe 6 luni in urma si sa beneficiezi de O LUNA de tratament gratuit cu conditia sa nu fi fost asigurat niciodata, sa nu fi fost asociat in vreo firma si sa nu ai niciun fel de venituri, altfel te vor pune sa platesti 5 ani in urma daca nu ma insel. Dupa aceea vei plati lunar probabil pe salariul minim, care inseamna cateva zeci de lei.
    E avantajos daca vrei neaparat sa nu platesti, dar o poti face o singura data daca nu indeplinesti conditiile acelea.

Si zici de ce sistemul medical este slab? Ti-ai raspuns singur, din cauza celor care procedeaza precum cunostinta ta, precum colegul de pe forum si altii care beneficiaza de sistemul medical(si altele) dar nu platesc. Te plangi ca platesti mult la stat? Tot din cauza lor se intampla asta... daca nu s-ar mai fi ridicat evaziunea fiscala la 20 miliarde de euro nu ai mai fi nevoit sa platesti aceleasi taxe ori accize pentru ca nici guvernul nu ar mai trebui sa acopere gaurile bugetare prin cresterea taxelor. E matematica simpla, una este sa imparti niste cheltuieli la 10 miliarde si una este sa-l imparti la 5.

Mi se pare normal sa fii tratat la fel indiferent de contributia la CAS. In primul rand pentru ca medicul este un angajat al statului, in al doilea rand pentru ca nu poti fi tratat altfel. Un medic nu ar cum sa tina cont de contributie, nu stie cat cotizezi decat daca ii spui iar serviciile pe care le ofera au preturi fixe. Nici macar nu vad cum ai putea fi tratat diferit.
    Eu am fost asigurat la privat si pe langa faptul ca nu este o avere, 30 euro pe luna, nici acolo nu se face diferenta pentru ca repet, sunt preturi fixe.

Vicarious este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    4th June 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    338
    Putere Rep
    27

2 out of 2 members found this post helpful.

Implicit

Citat Postat în original de Kaa Vezi Post
    ...
    Asadar nu gasesc absurd sa dai la stat 26% din venituri pentru ca nu dai pentru pensia ta, dai pentru pensia parintilor, absurd este sa inveti urmasii sa nu dea din moment ce vei depinde de ei.
    Inteleg ca poate ai vrea sa platim mai mult de 26%, sa aiba parintii pensie mai mare. Absurd este sa crezi ca intretinand un sistem gaunos, el va supravietui. La noi sistemul piramidal de pensii este deja in colaps si analize ale organismelor UE arata ca prabusirea sistemelor de pensii in Europa in 10-15 ani va genera o criza economica mai mare decat cea actuala (houses bubble).

Prabusirea sistemului de pensii nu este generat de evaziunea fiscala, ci de factorii demografici, cum ar fi cresterea duratei medie de viata, scaderea natalitatii. In Romania exista 1.8 milioane de oameni care produc plus valoare, 1.8 milioane de bugetari si 5 milioane de pensionari. Cand Bismark a prezentat primul proiect (piramidal) de pensii, speranta de viata, la barbati, in Germania era de 48 ani, varsta de pensionare era de 70 ani, la care ajungeau numai 10% din cotizanti. Acum, in Romania, speranta de viata este 70 ani, varsta de pensionare este de 65 de ani, la care ajung 80% din cotizanti. Sistemul de pensii in Romania a ramas piramidal, dar o piramida cu varful in jos. Cotizantii sunt mai putini decat beneficiarii. Diferenta este acoperita de bugetul statului, adica tot din impozite si taxe. De ce trebuie sa platim cu totii ca unii sa primeasca bani? Este normal ca fiecare sa-si puna bani deoparte pentru batranete, nu ca eu sa platesc pensia lui taica-meu. Ciclul asta nesanatos si neeconomic trebuie intrerupt cat mai repede.

Citat Postat în original de Kaa Vezi Post
    ...
    Si zici de ce sistemul medical este slab? Ti-ai raspuns singur, din cauza celor care procedeaza precum cunostinta ta, precum colegul de pe forum si altii care beneficiaza de sistemul medical(si altele) dar nu platesc. Te plangi ca platesti mult la stat? Tot din cauza lor se intampla asta... daca nu s-ar mai fi ridicat evaziunea fiscala la 20 miliarde de euro nu ai mai fi nevoit sa platesti aceleasi taxe ori accize pentru ca nici guvernul nu ar mai trebui sa acopere gaurile bugetare prin cresterea taxelor. E matematica simpla, una este sa imparti niste cheltuieli la 10 miliarde si una este sa-l imparti la 5.
    Bugetul sanatatii in 2004 era de 1 miliard RON, cand cursul valutar era 4.1 RON pentru un Euro. In 2012 bugetul sanatatii in 2012 era de 5.5 miliarde RON, cand cursul valutar era de 4.4 RON pentru un Euro. Cresterea cursului valutar din 2004 pana in 2012 este de 7.3%. Cresterea bugetului sanatatii in aceeasi perioada este de 450%, sau mai corect de 442.7% daca scadem deprecierea. Este tot o matematica simpla care arata ca populatia Romaniei nu a crescut cu 442.7%, nici numarul bolnavilor din Romania nu a crescut cu 442.7%. Este o crestere a cheltuielilor care nu poate fi explicata statistic si cred ca nu este nimeni pe acest forum care poate spune ca in acesti 8 ani a crescut calitatea serviciilor medicale de 4 ori si ceva. Deci? Logica ne spune ca o crestere imensa a cheltuielilor fara sa existe o crestere imensa a serviciilor acunde in spate un sistem de spagi. Deci, tu ai vrea ca noi sa dam bani mai multi unui stat care fura si care gestioneaza prost orice leut. Ce logica este asta? Evaziunea fiscala in Romania nu a crescut cu 442.7%. Eu as indemna pe oricine sa nu mai plateasca nici un ban statului. Este cel mai mare hot. Vrei educatie, platesti direct, vrei pensie sau sanatate, platesti direct, in sisteme cu acumulare si capitalizare, in fonduri private.
    Nu este nimic mai natural decat sa faci fotografii de produs in studio si apoi le pui pe site.

Kaa
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    427
    Putere Rep
    34

Implicit

Nu am zis si nici nu cred ca sistemul este perfect, nu am zis ca banii pe care ii dam la stat ar fi folositi cu cap ori ca guvernul are un management bun, am zis ca nu sunt de acord cu sustragerea de la plata taxelor. Nu mi se pare normal ca eu sa sustin toti betivii si toti lenesii, nu sunt de acord sa platesc taxe peste taxe si multe altele, dar pur si simplu nu cred ca daca nu am mai plati taxe am rezolva ceva.
    Conform rapoartelor INS in Romania exista 3 milioane de salariati doar la privat, bugetarii sunt in jurul valorii de 1 milion iar cei care muncesc la negru tot in jurul a 3 milioane, valori rotunjite. Natalitatea si speranta la viata este un motiv intr-adevar, dar sunt de termen mediu, evaziunea fiscala si forta de munca sunt de termen scurt, iar noua asta ne trebuie. Nu ai cum sa implementezi "sistemul pe trei piloni", parca asa se numeste, care este in Germania si alte tari europene pana nu se rezolva evaziunea fiscala.
    Tara poate merge bine si cu un raport de salariati la pensionar mai mic, orice tara ar trebui sa scoata bani din investitii, iar Romania ar fi putut fi un bun traseu de tranzit cu autostrazi si un port functional, cu terenurile cat si resursele pe care le are, nu ne-ar fi trebuit neaparat forta de munca desi ar fi fost ideal.
    Iar pentru pensie poti plati CAS la valoare minima, 40 lei pentru 15 ani, 7200lei, iesi cu pensia minima si iti pui la privat diferenta pana la ce suma crezi ca te va multumi. La privat cat pui atat iei, la stat dupa cum vezi pui 7200 iar daca traiesti conform sperantei de viata, adica 9 ani, vei lua 37800lei.

Intr-adevar se fura in sanatate, ai spune ca un medic are ceva mai multa decenta dar nu este asa. Dar totusi nici tu nu ai putea spune ca a crescut coruptia cu suma suplimentata din 2004 pana acum.
    In 2004 sistemul sanitar nu era la zi sa zici ca este nejustificata o crestere, plus ca eu am vazut imbunatatiri... flota de masini, avioane, elicoptere, salarii majorate, numarul medicamentelor compensate, intretinerea a 400 de spitale si multe altele. Sa fim seriosi, uneori nici nu vrem sa vedem schimbarile chiar daca sunt.
    Nu ai ferme de vaci sa zici ca ai adus 5 vaci si ai productie de 5 ori mai mare, este un sistem medical.

Pagina 4 din 5 PrimulPrimul ... 2345 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Afiliere Emag ProfitShare
    De Popescu Marian în forumul Affiliate Marketing
    Răspunsuri: 4135
    Ultimul Post: 20th May 2024, 22:12
  2. Vand cont profitshare
    De AlexMar în forumul Vouchere/Cupoane Magazine
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 18th March 2014, 12:15
  3. ProfitShare sau 2Parale ?
    De Ionut Cosmin în forumul Affiliate Marketing
    Răspunsuri: 17