Am scris mai sus ca poti merge la un prieten care are un srl sa iti factureze el. In schimb cand iti cumperi un aparat foto il cumperi pe firma lui ca sa isi descarce tva si cheltuieli.
Am scris mai sus ca poti merge la un prieten care are un srl sa iti factureze el. In schimb cand iti cumperi un aparat foto il cumperi pe firma lui ca sa isi descarce tva si cheltuieli.
Referitor la urmatorul rating negativ microintreprinderea este un srl inregistrat ca neplatitor de tva(in limita a 60000 euro facturati anual) la care plata impozitului se face pe suma facturata si nu pe profit/pierdere. Normal ca nu are treaba cu tva.
Nu voi mai comenta pentru ca nu am experienta cu plata impozitului pe venit. Dar nu ar fi mai avantajos sa platesti acele contributii la stat si sa beneficiezi de vechime la pensie, asigurare medicala si somaj?
Iar ce zici tu acolo cu deducere si cumpararturi pe firma este evaziune fiscala.
Vechimea la pensie / asigurare de somaj etc...sunt niste mituri destul de vagi pentru cine nu a avut legatura cu ele ( mai ales pe persoana fizica ). Ai fost vreodata la CAS sa vezi ce zice legea sau cat trebuie sa plastesti taxe pentru a avea niste sume minime pentru pensie ? Tehnic daca stai acasa si nu faci nimic 65 de ani si dupa aceea iei pensia minima. In schimb daca lucrezi 45 de ani pana la varsta de pensionare cu un salariu de muncitor de 800 de ron pensia este cam tot atat. Fa un calcul.
In plus ca sa iei somaj pentru taxele pe care le platesti este un chin si o bataie de jos.
Referitor la comparaturi pe firma unui prieten am recomandat-o ca solutie ocazionala ( care nu are caracter permanent - vezi ce zice legea in cazul asta) si in nici un caz nu este evaziune fiscala.
Dar cine vrea sa plateasca mai putine taxe pentru sumele de la profit share ( ca despre asta vorbim) solutia cea mai buna este prin SRL cu TVA. De ce? pentru ca iti poti deduce cheltuielile pe care le-ai facut in scopul obtinerii veniturilor respective si nu trebuie sa platesti CAS/Pensii.. pentru ele. Pe persoana fizica nu exista deducerile respective + se retine impozitul la sursa (in speta la profit share)
shiprian unde ai vazut tu ca stai acasa pana la 65 de ani si iei pensie ?
Ofer servicii Social Media Marketing!. Articole contra cost Oferta generala, ro, fr si ru aici!
Probabil se referea la faptul sa stai acasa DAR sa iti platesti tu taxele minime respective.
Sotia mea, dupa somaj si-a platit cateva luni din mana, singura, la casa de pensii nu-stiu-ce taxe, pentru a-i merge vechimea, cam vreo 250 lei pe luna (fara sanatate, care erau alti bani, nu stiu cat).
Eu zic sa te mai interesezi. Pentru a beneficia de pensia minima trebuie sa ai 14 ani vechime.
De altfel nu te obliga nimeni sa-ti faci la stat, iti poti face la particular daca ti se pare mai avanajos, desi iti spun eu ca la particular este mai avantajos doar pentru cei ce nu stau doar in baza acelei pensii pentru ca exista un risc si mai ales pentru cei care au un salariu mare iar contributia este de asemenea mare si nu mai este convenabil la stat.
Si mai exact ce ai vrea? Sa ai un salariu de 800lei, sa dai cateva sute de lei la stat din salariu iar la pensie sa iesi tot cu 800lei?
Si nici macar nu este acelasi lucru chiar daca ar fi cum ai zis tu. Muncesti 45 de ani dar stii ca nu esti o capusa in sistem, stii ca ai platit si ai contribuit cu ceva la stat, ai constiinta impacata si ai un motiv sa fii nemultumit de ce se intampla in tara fara sa fii ipocrit. Este mare lucru.
Somajul eu nu-l platesc pentru a-l lua, il platesc pentru ca sunt oameni care chiar au nevoie de acei bani, mi se pare normal si just sa-l platesc in ciuda faptului ca sunt multi ca tine(fara suparare) carora li se pare normal sa nu contribuie cu nimic dar sa beneficieze de pensie, in cazul asta de somaj.
Nu stiu ce zice legea in situatia de care spui, poate-mi lasi un articol sa citesc. Sunt sceptic oricum, evaziunea fiscala nu tine cont de frecventa cu care se face, nu e ca si cand ai fi scutit de inchisoare pentru ca omori un singur om pe an.
In momentul in care cumperi un produs pe firma doar pentru a evita plata impozitelor si taxelor se numeste evaziune fiscala.
Iar deducerile pe firma iar nu se justifica, e greu sa ai cheltuieli justificate pentru a ajunge sa fie mai convenabil sa-ti faci o firma FARA ACTIVITATE.Conform legii nr 87/1994, republicata, cu modificarile ulterioare, Evaziunea fiscala reprezinta sustragerea prin orice mijloace de la impunerea sau de la plata impozitelor, taxelor, contributiilor si a altor sume datorate bugetului de stat, bugetelor locale, bugetului asigurarilor sociale de stat si bugetelor fondurilor speciale de catre persoanele fizice si persoanele juridice romane sau straine, denumite in cuprinsul legii contribuabili.
In momentul in care va veni un control pe langa faptul ca puteti fi acuzati de frauda si evaziune fiscala veti fi pusi sa dati toti banii inapoi. Am scapat de dosar penal, dar tot am fost sanctionat si am fost pus sa dau banii inapoi desi nici nu am intentionat sa fac evaziune fiscala ori sa ma sustrag de la plata taxelor.
M-am saturat de toti descurcaretii.
Ultima modificare făcută de Kaa; 10th August 2014 la 17:57.
Duplicate submit
Ultima modificare făcută de shiprian; 10th August 2014 la 18:59. Motiv: Duplicate
Citeste pe net despre pensia minima garantata.
Referitor thread era referire la cea mai buna solutie se incasat de la profitshare. Toata lumea o da in stanga si in dreapta cu ce integrii sunt dar toti dau spaga la spital.
Evaziunea fiscala de care zici tu este la fel o alergatura ideala dupa un inorog. La fel se poate face o poza pentru un site la firma cu aparatul respectiv si atunci aparatul a fost folosit in scopul activitatii companiei.
Nu inteleg de ce mai platesti somaj. Poti da 10000 de ron pe luma ajutor la cine vrei tu. Si da, doar dupa ce ai platit taxe.
Si eu m-am saturat de toti teoreticienii vietii de vis din Romania
Numai bine
Ps. Scriu de pe tel
Teoretic suna bine, practic se intampla exact pe invers.
1. pensia: Am raspuns pe scurt aici:
2. CAS: bani aruncati pe geam. Ajungi la doctor, nu-l intereseaza, esti tratat la fel, indiferent de contributie (indiferent ca ai job de 3.000 euro sau 200 euro). Nu ai job? Nici o problema, platesti contributia pe 6 luni (in urma) si ai acces la sistemul medical cu spaga. DA, cu spaga! Pentru ca altfel primesti doar cazare.
Cu spaga, tine de noroc, sa dai de un doctor mediocru, care sa nu te omoare sau sa-ti prescrie un tratament gresit. Doctorii buni sunt afara. Cei de pe net, sunt ori batrani cu metode vechi, ori tineri umflati. A disparut termenul de comparatie, pentru ca nu ai doctori buni sa poti compara.
3. Somaj : Romania este o tara de asistati sociali. Cei care sunt someri nu au nevoie de somaj, au nevoie de un job. Ce rost are?
La mine la tara, mama nu gaseste oameni cu ziua la camp: 70/90 ron + 2 mese +bautura, era pretul de anul trecut. Nu a gasit!
Prefera sa stea acasa sa primeasca ajutoare sociale, de orice fel.
Pe ei crezi tu ca-i ajuti?
-----------------------------
Evaziunea fiscala, DA, in teorie asa este, nu trebuie sa eviti platile la stat pentru ca e "naspa". Dar statul trebuie sa inteleaga intr-o zi, ca el e cel mai "naspa". Pe mine de exemplu nu ma ajuta cu nimic, ma incurca in schimb. Dar DA, platesc taxe pentru ca asa trebuie, indiferent daca traiesc in Romania sau Bora-bora, taxele sunt taxe.
Costuri pe SRL? Pai chiria nu e cost? Curentul, intretinerea, benzina? Costurile cu publicitatea (online: links, advertoriale, content etc) nu sunt costuri? Ai ce sa deduci pe firma.
Tot ce cumperi si consumi, intra pe firma. Cat timp ai firma, trebuie sa lucrezi ca o firma, unde ai facturi incasate si facturi platite.
Ultima modificare făcută de Tom; 10th August 2014 la 19:17.
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)