Citat Postat în original de Kaa Vezi Post

Intr-adevar se fura in sanatate, ai spune ca un medic are ceva mai multa decenta dar nu este asa. Dar totusi nici tu nu ai putea spune ca a crescut coruptia cu suma suplimentata din 2004 pana acum.
In 2004 sistemul sanitar nu era la zi sa zici ca este nejustificata o crestere, plus ca eu am vazut imbunatatiri... flota de masini, avioane, elicoptere, salarii majorate, numarul medicamentelor compensate, intretinerea a 400 de spitale si multe altele. Sa fim seriosi, uneori nici nu vrem sa vedem schimbarile chiar daca sunt.
Nu ai ferme de vaci sa zici ca ai adus 5 vaci si ai productie de 5 ori mai mare, este un sistem medical.
1. Nu zice nimeni sa nu platim taxe la stat, dimpotriva, le platim pentru ca asa e "leagea". Dar fiecare dintre noi isi doreste sa primeasca ceva pentru banii lui, nu bataie de joc, indiferent unde ajungi si te "lovesti" de bugetari. Fie ca e politist, procuror, medic sau casiera la "taxe", toti se cred superiori si fac tot posibilul sa te incurce.

Statul in Romania este destul de putred. Se poate curata? Niciodata. Stai sa vezi ce vine din urma, viitorii primari, parlamentari sau ministri.

Romanii pleaca pentru ca au inteles ca nu exista viitor, pentru ei sau pentru copii lor. Problema este ca pleaca forta de munca, nu pensionarii Fix cei care trebuiau sa contribuie astazi, maine sau peste 20 de ani, pleaca.

Ne plac scandalurile, arestarile/divorturile/accidentele live la tv, spectacolul ieftin si grotesc uneori. Suntem obisnuiti din comunism cu saracia si lipsurile, asa ca tot ceea ce trebuie sa reusim in viata asta este "o masina si o casa". Daca reusim "e bine", daca nu, dam vina pe altii.

Viitorul suna rau.

2. Doctorii buni sunt afara, sau castiga atat de bine (spaga si/sau privat) incat sa nu-si bata capul cu "cotizantii" care vin la urgente. Pentru urgente sunt rezidentii sau cei care vor "sa-si faca mana".

Ceea ce vezi tu "crestere" nu se datoreaza 100% statului. Sunt sponsorizari, fonduri europene sau acei 2% (smurd? ) pe care decidem fiecare unde ii platim. Statul a inchis spitale, nu le-a modernizat. Da, poate a modernizat 1-2 spitale, dar a inchis alte cateva sute. A introdus coplata (oare de ce?) si asteapta asigurarile private de sanatate, ca sa scape de un sistem putred.

-----------

Sa schimbe cineva titlul topic-ului. Nu are legatura cu profitshare