Nu am zis si nici nu cred ca sistemul este perfect, nu am zis ca banii pe care ii dam la stat ar fi folositi cu cap ori ca guvernul are un management bun, am zis ca nu sunt de acord cu sustragerea de la plata taxelor. Nu mi se pare normal ca eu sa sustin toti betivii si toti lenesii, nu sunt de acord sa platesc taxe peste taxe si multe altele, dar pur si simplu nu cred ca daca nu am mai plati taxe am rezolva ceva.
Conform rapoartelor INS in Romania exista 3 milioane de salariati doar la privat, bugetarii sunt in jurul valorii de 1 milion iar cei care muncesc la negru tot in jurul a 3 milioane, valori rotunjite. Natalitatea si speranta la viata este un motiv intr-adevar, dar sunt de termen mediu, evaziunea fiscala si forta de munca sunt de termen scurt, iar noua asta ne trebuie. Nu ai cum sa implementezi "sistemul pe trei piloni", parca asa se numeste, care este in Germania si alte tari europene pana nu se rezolva evaziunea fiscala.
Tara poate merge bine si cu un raport de salariati la pensionar mai mic, orice tara ar trebui sa scoata bani din investitii, iar Romania ar fi putut fi un bun traseu de tranzit cu autostrazi si un port functional, cu terenurile cat si resursele pe care le are, nu ne-ar fi trebuit neaparat forta de munca desi ar fi fost ideal.
Iar pentru pensie poti plati CAS la valoare minima, 40 lei pentru 15 ani, 7200lei, iesi cu pensia minima si iti pui la privat diferenta pana la ce suma crezi ca te va multumi. La privat cat pui atat iei, la stat dupa cum vezi pui 7200 iar daca traiesti conform sperantei de viata, adica 9 ani, vei lua 37800lei.
Intr-adevar se fura in sanatate, ai spune ca un medic are ceva mai multa decenta dar nu este asa. Dar totusi nici tu nu ai putea spune ca a crescut coruptia cu suma suplimentata din 2004 pana acum.
In 2004 sistemul sanitar nu era la zi sa zici ca este nejustificata o crestere, plus ca eu am vazut imbunatatiri... flota de masini, avioane, elicoptere, salarii majorate, numarul medicamentelor compensate, intretinerea a 400 de spitale si multe altele. Sa fim seriosi, uneori nici nu vrem sa vedem schimbarile chiar daca sunt.
Nu ai ferme de vaci sa zici ca ai adus 5 vaci si ai productie de 5 ori mai mare, este un sistem medical.

Răspunde cu citat