Se poate accesa CDN-ul pe ftp sa urc fisierele? Am inteles ca le ia el singur la inceput.
Se poate accesa CDN-ul pe ftp sa urc fisierele? Am inteles ca le ia el singur la inceput.
nu trebuie sa le urci tu, le ia prin "Origin Pull". Tu schimbi linkul fisierelor din www.site.com/poza.jpg in cdn.site.com/poza.jpg dupa ce schimbi CNAME. Cand prima persoana acceseaza poza respectiva fie direct fie pe o pagina pe care e inclusa, CDN-ul o downloadeaza si i-o afiseaza. Practic primei persoane care acceseaza un fisier care nu e pe CDN i se va incarca putin mai greu pentru ca dureaza pana il downloadeaza CDN-ul, dar nu dureaza atat de mult incat sa deranjeze vizitatorul.
Si nici nu stiu daca merge prin FTP, dar nu cred. Mai are W3 Total Cache pentru Wordpress niste functii de CDN care sunt compatibile cu Amazon si MaxCDN, dar nu le-am folosit si nu stiu exact ce fac sau cum functioneaza.
Daca am 2 foldere cu poze probabil completez corespondentul in contul de CDN,sa stie de unde sa ia pozele,fiind vorba de mai multe foldere.Practic dupa ce setez CDN eu urc tot pe ftp-ul serverului ca si pana acum,mai departe face CDN treaba,daca am inteles bine.
Din ce am vazut MaxCDN sunt ok pentru business-uri mici,ca si oferta, multi nu au afisate preturile,probabil vor clienti mari.
Nu trebuie sa completezi nimic. CDN-ul ia fisierele in momentul in care sunt accesate pe siteul tau. Tu trebuie doar sa setezi un cname de pe cdn.siteul.com catre url-ul lor si sa adaugi siteul in contul CDN-ului. Dupa cateva ore schimbi URL-ul fisierelor ( imagini, css, js ) din Index of / catre cdn.siteultau.com si gata, toate vor fi uploadate pe CDN in momentul in care vor fi accesate de cineva. Cel putin asa e la orice CDN cu origin Pull. Exista si CDN-uri unde trebuie sa uploadezi manual fisierele, dar nu as recomanda varianta asta pentru ca e mult mai complicat si necesita mult timp ori e nevoie de scripturi suplimentare.
P.S. sa testati inainte ca s-a updatat CNAME-ul pentru ca altfel vor aparea broken toate fisierele daca schimbati URL-ul prea devreme.[COLOR="Silver"]
Pentru cei interesati de Amazon,
Dear AWS Customer,
We're excited to inform you about the addition of a new edge location in Paris, France to serve end users of Amazon CloudFront and Amazon Route 53. With this new location, CloudFront and Route 53 now have a total of 5 edge locations in Europe, and 18 total edge locations worldwide. Each new edge location helps lower latency and improves performance for your end users in that region. We plan to continue to add new edge locations worldwide throughout 2011.
cum scap de nyud.net ? imi apare jos la mozila trasfering data from domeniu.eu.nuyd.net
io nu l-am pus acolo si din cauza lui mi se incarca ca pixu blogu so .... pls help me guys
nyud.net e URL-ul de la Coral CDN si probabil ai un plugin care face asta. Verifica mai atent pentru ca alta problema nu cred sa fie.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)