Daca puneti pe subdomeniu, atunci nu e cookie-less domain. Va sugerez sa le puneti pe un domeniu separat, unde nu aveti nimic altceva. Va creste si mai mult viteza![]()
Sa fie si pe alt server? sau pe acelasi server? cum crezi ca este mai bine?
De fapt ar fi foarte complicat sa mut imaginile pe alt server, deoarece la mine imaginile se salveaza automat in folderul domeniu. ro/imagini/ si am facut subdomeniu imagini.domeniu. ro care corespunde cu acelasi folder, probabil daca as face salvarea imaginilor pe un alt domeniu ar fi mult mai greu de realizat pentru js si css e simplu ca astea nu le modifici mereu, dar folderul cu imagini este actualizat frecvent.
Dar daca as parca un domeniu pe domeniul actual? si sa declar imaginile in subdomeniu la acel domeniu parcat? crezi ca ar ajuta?
Ultima modificare făcută de lovelife; 7th November 2010 la 14:41.
Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama
Cred ca mai repede depinde de cum sunt facute cookie-urile (valabile doar pentru www/non-www sau valabile pentru toate subdomeniile)... O sa incerc mai intai cu subdomeniu pana imi vine o idee de domeniu de folosit asa. Si apoi trebuie tinut cont si de partea cu "Reduce DNS Lookup" (limita de 4 domenii parca).
Eu nu ma pricep foarte bine la DNS si nu am facut asta inca. Eu tot pe subdomeniu le tin ,dar am citit peste tot ca e mai bine pe un domeniu separat si o sa incerc sa le mut. Nu conteaza daca sunt ambele domenii pe acelasi server. Cred ca se poate face cumva ca atunci cand accesezi site-imagini.com/imagine.jpg sa-ti incarce de fapt site.com/imagine.jpg.
daca este pe subdomeniu sau pe un domeniu parcat, teoretic nu exista problema cu interogarea DNS suplimentara
Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama
Pentru o aplicatie care are foarte multe elemente vizuale si care trebuie sa suporte un trafic mare (cateva sute/mii de utilizatori simultan pe site) un CDN pentru resurse alaturi de minifierea js/css este crucial in sensul in care scade enorm timpul de randare al site-ului prin nr de elemente pe care le poate servi simultan de exemplu.
Pentru amazon, echivalentul cdn-ului este serviciul de cloud front care este totusi relativ nou implementat insa tot pe post de cdn pot fi folosite s3 bucket-urile. S3 se misca decent, cloud front nu am incercat inca.
Mircea
Am facut cont la amazon pentru S3 / Cloudfront ca am vazut ca are si ceva suport pluginul W3 Total Cache. Am facut pasii dupa mai multe tutoriale si am ramas blocat la eroarea "Error: Unable to list distributions (S3::listDistributions(): [7] couldn't connect to host)." Auzisem ceva despre cURL, dar in compatibility check la W3 imi arata OK. Are cineva vreo idee?
Imi dau cu parerea insa vezi la masina de s3 daca nu ai cumva setat accesul doar din IP-urile interne de amazon sau daca e activat accesul pe masina.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)