MarianG site-ul tau e inregistrat in iunie 2011 si are deja 29,580 IBL-uri aratare in Yahoo! Site Explorer. Nu crezi ca sint cam multe ptr doar o luna de existenta? Nu crezi ca asta ar putea fi motivul?
Uite iti recomand topicul asta ca sa te lamuresti mai bine.
Apoi, site-urile afiliate pot fi penalizate daca link-urile externe afiliate nu au nofollow. Tu nu vad sa ai nofollow pe ele, crezi ca asta ar putea fi un alt motiv?
Iar Olah, din cate stiu, a renuntat el la a le mai promova. Nu a primit nici o penalizare, nimic. Aici e alta discutie si doar el stie de ce a renuntat la ele. Nu stiu Kidu ce site are, dar nu cred ca a suferit din cauza Panda.
Iti pot spune din lista site-urilor "secrete", pe care un brav fost membru Seopedia le-a descoperit, ca acele site-uri merg si acum fara probleme. Unele din ele au scazut datorita lipsei de IBL-uri, altele erau prea noi si au intrat intr-un fel de sandbox - revin si dispar. Cateva au revenit si au ramas, fara a schimba nimic la ele.
A existat, intr-adevar, un update masiv in SERPs-ul romanesc, dar nu are nici o treaba cu Panda.
Spre exemplu, odata cu acest update de SERPS unul din site-urile autoritare pe IT&C a cazut de pe destule locuri 1 pe locuri inferioare. Crezi ca sint afectati de Panda?
Altele, au urcat pe locul 1 dupa un efort constant de 6 luni de zile. In perioada asta site-ul a urcat de 3 ori pe locul 1 tot la niste modificari masive de SERPs.
Concluzia e ca trebuie sa sapati mai adanc pana sa emiteti astfel de pareri. Si in primul rand trebuie sa faceti colelari de evenimente, factori si date.