Panda update din nou cumva?
Versiune printabilă
Panda update din nou cumva?
În State rulează o serie de update-uri la Panda. Nu știu cum cum stă treaba pe .RO momentan. Dacă e afectat cineva ar putea să confirme.
Vreau să te anunț că te înșeli aici. Am văzut site afectat de Panda pe .RO. Dacă pe tine nu te-a afectat asta nu înseamnă că nu i-a afectat pe alții.
Fiecare site cu particularitățile sale.
Cât despre cauzele unui Panda hit, acestea încă nu se cunosc cu exactitate. Există doar voci care spun că intuiesc unele dintre cauze.
Am văzut și site care agreghează conținut în engleză dar nu a suferit nici o modificare după notoriul Update. De unde rezultă că doar unele agretoare au fost vizate. Din păcate se pare că ai avut ghinion...
Yep, de pe pozitia 3 mai jos de pozitia 50 cu un site de afiliere.
E vorba de rochiielegante.org. Colegi de suferinta imi sunt Kidu si tipul acela, Olahu, care a fost dat drept exemplu pe blogul 2parale. Olahu avea ceva vechime pe primele pozitii la cautarea rochii elegante cu site-ul rochii-de-ocazie.info
Se pare ca intr-adevar Google Panda 2.3 Update Is Live
MarianG site-ul tau e inregistrat in iunie 2011 si are deja 29,580 IBL-uri aratare in Yahoo! Site Explorer. Nu crezi ca sint cam multe ptr doar o luna de existenta? Nu crezi ca asta ar putea fi motivul?
Uite iti recomand topicul asta ca sa te lamuresti mai bine.
Apoi, site-urile afiliate pot fi penalizate daca link-urile externe afiliate nu au nofollow. Tu nu vad sa ai nofollow pe ele, crezi ca asta ar putea fi un alt motiv?
Iar Olah, din cate stiu, a renuntat el la a le mai promova. Nu a primit nici o penalizare, nimic. Aici e alta discutie si doar el stie de ce a renuntat la ele. Nu stiu Kidu ce site are, dar nu cred ca a suferit din cauza Panda.
Iti pot spune din lista site-urilor "secrete", pe care un brav fost membru Seopedia le-a descoperit, ca acele site-uri merg si acum fara probleme. Unele din ele au scazut datorita lipsei de IBL-uri, altele erau prea noi si au intrat intr-un fel de sandbox - revin si dispar. Cateva au revenit si au ramas, fara a schimba nimic la ele.
A existat, intr-adevar, un update masiv in SERPs-ul romanesc, dar nu are nici o treaba cu Panda.
Spre exemplu, odata cu acest update de SERPS unul din site-urile autoritare pe IT&C a cazut de pe destule locuri 1 pe locuri inferioare. Crezi ca sint afectati de Panda?
Altele, au urcat pe locul 1 dupa un efort constant de 6 luni de zile. In perioada asta site-ul a urcat de 3 ori pe locul 1 tot la niste modificari masive de SERPs.
Concluzia e ca trebuie sa sapati mai adanc pana sa emiteti astfel de pareri. Si in primul rand trebuie sa faceti colelari de evenimente, factori si date.
Corect. in momentul acesta, un calup de 8 siteuri puse online cam in aceeasi perioada a pierdut pozitii in google, doua din ele au revenit pe pozitii mai bune. Eu nu copiez continut automat, asa ca nu imi sparg capul cu panda, mai interesant ar fi aspectul cu df la afiliere, eventual mascarea linkurilor.
Formularul de spam report reactualizat, au redefinit niste categorii Official Google Webmaster Central Blog: A new, improved form for reporting webspam
Sitelinks - new look:
Ataşament 1972
Diana se discuta de dimineata aici http://forum.seopedia.ro/google/1875...la-google.html
Da se vede si din serps, panda e activ si pe .ro si face ravagii, de fapt continua o tendinta care incepuse de cateva luni bune.
am cateva site-uri cu continut agregat si trafic consistent... sa vedem ce se intampla
Cum naiba au crescut site-uri cu continut copiat 100%?
Puteti afla prognoza meteo direct de pe Google Maps. Mai multe detalii aici Official Google Blog: Rain or shine, see the weather in Google Maps
Page Speed Service: Web performance, delivered. - The official Google Code blog
Cred ca este o solutie buna de la google care te ajuta sa reduci incarcarea hostingului si sa cresti viteza, cred ca este un fel de CDN sau chiar un serviciu CDN, nu am inteles foarte bine
http://www.webpagetest.org/
Aici puteti vedea cum va cresc performantele dupa implementarea acestei solutii
https://docs.google.com/spreadsheet/...U0E6MQ&ndplr=1 (sursa: Matt Cutts pe Twitter).
Google tocmai a infiintat o pagina de report pentru Scraperi. Nu este vorba despre SPAM aici, ci despre cei care copiaza articole.
Stiu ca multi sunteti loviti de problema asta, asa ca acum poate aveti cui sa spuneti de problemele voastre.
Bulleted list in SERPs la meta description - e posibil sa se aplice doar categoriilor.
The Fetch as Googlebot feature in Webmaster Tools now provides a way to submit new and updated URLs to Google for indexing.
Official Google Webmaster Central Blog: Submit URLs to Google with Fetch as Googlebot
Utilitate:
This new functionality may help you in several situations: if you’ve just launched a new site, or added some key new pages, you can ask Googlebot to find and crawl them immediately rather than waiting for us to discover them naturally. You can also submit URLs that are already indexed in order to refresh them, say if you’ve updated some key content for the event you’re hosting this weekend and want to make sure we see it in time. It could also help if you’ve accidentally published information that you didn’t mean to, and want to update our cached version after you’ve removed the information from your site.
Preia de... undeva.
Vezi meta:
<meta name="description" content="" />
<meta name="keywords" content="" />
Sincer nu as renunta la meta description.
Preia si din metadescription si din ce afisezi pe site.
Se pare ca regula asta de indexare se aplica saiturilor ce listeaza produse si in general ( dar nu e o regula ) care au in continutul paginei ceva de genul Results 1 - 10 of 6350000 .
Se pare ca google reuseste sa identifice treaba asta si o afiseaza cu o culoare diferita cand te listeaza in SERP
Daca nu specifici cate rezultate intorci cum am scris mai sus afiseaza singur 10+ Elemente sau 30+ Elemente in functie de cate produse sant listate pe pagina respectiva
Ciudati :)
Sa vedem raspunsul la intrebarea "I’m interested in how they’ll treat sites like wordpress.com, blogger.com, tublr.com, etc … will links to/from those sub-domains now be weighted differently?".
Banuiesc ca si in analytics ar trebui sa modifice ceva la What are you tracking?
Blocheaza siteurile care nu-ti plac sau vizitatorii decid daca ai continut de calitate proasta.
Hide sites from anywhere in the world - Inside Search sau Google expands ability to veto search results - Yahoo! NewsCitat:
"We've also started incorporating data about sites people have blocked into our general search ranking algorithms to help users find more high quality sites - Johannes Henkel."
Ar merita atentia si: Official Google Webmaster Central Blog: View-all in search results
Acum e momentul sa spuneti ce asteptari aveti de la google in 2012: What cool new websearch ideas should Google launch in 2012?
Un webcast de 45 de minute postat azi pe Youtube:)
http://www.youtube.com/watch?v=R7Yv6...&feature=feedu
La multi ani Google. Azi implineste 13 ani.
PS: Se pune la noutati?
Pe data de 28 am observat mai multe modificari in rankings pentru niste cautari pe care le monitorizez. Se pare ca sursa este un nou Panda update.
Confirmed: Google Panda 2.5 Update Arrived This Week
s-au gandit sa mute imaginile "relevante" in partea de sus a rezultatelor, astfel devin mai "la indemana"
http://img600.imageshack.us/img600/2...lerezultat.jpg
foarte tari baietii (si fetele) de la google!
:clap:
E vorba de cuvantul "logo". Ti-a aratat ce ai cerut, cauta "Diesel" fara "logo".
Un nou tip de afisare pe care l-am vazut astazi. Rezultatele indexate in ultima ora se pare ca sunt afisate in acest mod.
http://img27.imageshack.us/img27/2586/engadgetw.jpg
Acest tip de afisare se face simtit doar la site-urile "mai importante" observ.
POate ma insel, dar dracoveniile astea noi apar numai pe chrome. In IE nu am observat...