The New Layout of Google Sitelinks
Versiune printabilă
Google +1, un fel de Like Official Google Blog: +1’s: the right recommendations right when you want them—in your search results
Cea mai buna miscare pe care putea s-o faca tata Google impotriva practicilor Black Hat. Prevad c-o sa apara meseria de SEO-Cleaner, un omulet ocupat toata ziua sa modifice textele articolelor, un fel de curatenie printre keyword-uri. Acuma sa vedem ce spun expertii. :)
eu sunt curios cat la suta o sa conteze "parerea publicului" in pozitionarea unui site
Foarte mult (zic eu) avand in vedere ca satisfacerea publicului este cheia succesului pentru Google si faptul ca pana acum chiar si timpul petrecut de un vizitator pe blog era atent cantarit. Si +1 intareste relevanta continutului.
Din cate inteleg, cam obliga userul sa fie logat ;)
Acum cat de dus sa fie useru sa intre si sa si cumpere de la un magazin cu plus in loc sa le vada pe toate sau daca a gasit altul mai bun sa se intoarca si sa dea plus dupa ce a ramas cu cardul golit? :)
Caz concret cuptor moulinex ow2000. Cel mai bun pret e la altex, chit ca nu apare in primele 40 de rezultate.
E bine sa fim la zi cu ce e nou in lumea motoarelor de cautare. +1 se propaga acum pe google.com... si va ajunge si pe google.ro putin mai tarziu.
Pentru a testa noua functionalitate:
1. Intra pe Google Experimental Search ( logat ) - join +1 experiment.
2. Momentan merge doar pe google.com - folositi link-ul: Google pentru a ramane pe .com si nu redirect pe .ro
-------------
De citit:
Google +1 And The Rise of Social SEO | SEOmoz
Pagina principala +1:
Google +1 Button
parerea mea e ca n-or sa dea asa multi pe buton (lenea de a fi logat si de a apasa). In cazul asta daca ai 100 de prieteni care sa plusuiasca un site de-al tau deja faci treaba, mai ales pe o nisa slaba
Mie nu-mi plac deloc nici +1, nici ca imi apare sub rezultate cine a postat linkul respectiv pe Twitter.
Cand imi caut numele si sunt logat pe Google, imi apare profilul Google cu buton de "Edit Profile"
http://i.imgur.com/zwhHi.png
Tired of plain old text ads? Kick it up a notch by putting your text ads on Google's new blimps! Google Blimp Ads - The next great advertising format arrives this May
:)) da.. buna asta :)
Povesti de succes:
It was so hard to see the small ads on a computer screen, but now they're so clear on a big blimp.
Dounan S. -- Grandmother of seven
I was trying to watch a solar eclipse when a blimp ad blocked my view...and that's how I signed up for my first yodeling lesson.
Han X. -- Aspiring yodeler
Gmail Motion BETA Inca o inovatie de la Google, de data asta la Gmail.
Si inca alte cateva aici :)
ma gandesc ca aproape toti webmasterii au cont pe google si primesc mail de la ei, infine.Merci oricum
Azi am vazut pentru prima data ''cea mai buna presupunere'' de la google. Mi se pare de o inutilitate crunta. ''Presupunere''? Ce urmeaza, ''Cea mai credibila barfa''?
http://img69.imageshack.us/i/dextera...aregoogle.png/
google, a presupus ca tu cauti numele actorului care-l joaca pe Dexter (ceea ce probabil si cautai) si ti-a presupus un raspuns rapid fara sa fii nevoit sa mai intri pe vreun site, chestie foarte tare.
Ca nu suna romaneste fraza, e una , dar totusi, cum sa ti se para inutil asa ceva ? Esti absurd....
9 din primele zece rezultate afiseaza deja aceasta informatie (sunt bolduite ''dexter'', ''actor'' si ''Michael C. Hall''). Nu trebuie sa ti se invarta prea repede rotitele pentru a presupune singur.
Pe webmasteri nu cred ca ii ajuta. Daca n-ar fi fost presupunerea aia cativa webmasteri ar fi castigat niste vizine in plus.
Modificari interesante in Google, atat .ro cat si .com (grafic dar si ca rezultate).
Ataşament 1900
Mofidicare grafica ce apare si pe .ro
+
Vad rezultate diferite la cautarile de pe .ro, unele mult mai calitative.
Modificarea de grafica mi-a aparut si mie mai de dimineata. Acum a revenit la normal. La rezultate am remarcat ceva modificari pe anumite nise, dar mi se par normale.. adica nu sunt modificari majore.
Sunt vizibile doar in Chrome cred
e nu...
Te mai mira ceva la Google?:D
Cum nu cititi Mashable? :surprised:
Nici eu, dar mi-a dat link cineva... :silenced:
Uite, mai fac un upload cu o cautare romanesca (am fost inspirat si am facut screen).
Ataşament 1901
Acum, pe FF am sters cookies (fac asta des) si nu imi mai apare. Totusi pe IE si Chrome inca imi apare. Sint curios daca e propagat sau doar sint eu (intamplator) un beta tester fara sa stiu...
La mine apare doar pe .com Cred ca daca acest format va fi pastrat, primele 3-4 pozitii din prima pagina vor fi cele care vor lua toate vizitele.
Noul "look" afiseaza initial doar patru rezultate fata de 6 ale "vechiului" aspect, daca nu se da scroll. Primele patru pozitii vor fi clar avantajate. Linia punctata dintre rezultate este destul de deranjanta.
Remarc ca pe print screenul de mai sus a lui Krumel nu apare Cache-ul si Similar . Asta s-a mai intamplat si luna trecuta dar apoi a reaparut. Personal inca nu am vazut la o cautare noul format.
Da, buna observatie - am omis sa zic - dispar Cache-ul si Similar si in plus in screenul de mai sus e de pe FF o sa vedeti ca URL destination de la paginile organice e cu verde. Pe Chrome si IE sint gri insesizabile. Fiind probabil un beta tester, Google face putin A/B testing cu mine pe browsere diferite....
Oricum, interesant ..lucrurile astea se intampla ptr prima data concomitent cu .com
Data trecuta cache-ul a disparut doar cand se afisau rezultatele. Ca si acum asa cum se vede in print screenul de mai sus
la cache:www. site.com afisa rezultatule cacheurilor normal.
Probabil vor sa renunte la afisarea pe front a acestei...facilitati cu toate ca personal nu am inteles vreodata cu adevarat la ce ii foloseste vizitatorului normal sa afle informatii despre cache.
--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")
Nu cred ca se vad doar primele 6 si pe noul layout doar 4 dupa care faci scroll . Eu cu rezolutie 1920x1200 in Chrome si fara toolbaruri vad toata cele 10 rezultate inclusiv bara de search din partea de jos a paginei. FF si IE vad 8 rezultate jumate cu Google Toolbar instalat.
Vizibilitatea depinde insa si de cate reclame Adwords sau imagni apar la o cautare. Sau cate toolbaruri ai instalate.
Mail proaspat de la Google:
"Google Webmaster Central: The +1 button code is ready for your site
Hi there,
You asked to be notified when the +1 button code was available, and today's the day!
The +1 button makes it easy for visitors to recommend your pages to friends and contacts exactly when their advice is most useful -- on Google search. As a result, you could get more and better qualified site traffic.
You'll need to add a small snippet of code on the pages where you want a +1 button to appear. Ready to get started?
Get the code!
To stay current on updates to the +1 button large and small, please sign up for the Google Publisher Button Announce Group.
If you have questions when adding the code, check out the Google Webmasters Help Center. Thanks for your interest!
Sincerely,
The Google Webmaster Central & +1 button teams"
Ia butonul neamule..., doi la leu, doi la leu!
Numai mie mi se pare penibila faza cu butonul? Am vazut siteuri care nu mai au loc de butoane, atat de multe au... :)) Unii cand si-au facut "dizainu" la site, l-au facut in jurul butoanelor de facebook si twitter (cunosc eu 2 cazuri), acum aia ce fac?
Nu puteau sa vina si ei cu ceva original, ceva al lor? De butoane si like-uri cred ca ne-am plictisit cu totii...
--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")
Mi se pare o chestie atat de falsa... , rahat de marketing...,
Pt ranking nu aveau nevoie de acet buton, aveau gogole chrome, google toolbar, search history, etc de unde puteau extrage toate datele necesare legate de preferintele utilizatorilor.
Ok, nu neg asta, dar de ce trebuie sa-i copii pe altii, daca altii au de ce trebuie neaparat sa ai si tu? Cum ramane cu chestia aia "keep it simple"?
Nu cred ca putem sa vorbim in cazul acesta despre copiere...cate retele sociale au fost inaintea Facebook-ului? (ca si exemplu...)
Iar in cazul butonului +1, mai sunt si alte avantaje printre care influentarea ranking-ului.
Ca si gluma, momentan e simplu: Facebook, Twitter si in curand Google :)
L-am pus pe site: E-commerce, CRM, E-mail marketing, SEO/SEM :: Inotec. Arată destul de ok ;)). Voi încerca să fac niște teste cu mai multe recommend-uri, să văd dacă influențează într-adevăr SERP-ul vizibil.
Cred ca nu l-ai pus bine...si iti dai seama ca poate 100 de recomenduri nu o sa influenteze nimic si intr-un timp scurt.