Analytics Universal on the way Re-imagining Google Analytics to support the versatile usage patterns of today's users - Analytics Blog
Versiune printabilă
Analytics Universal on the way Re-imagining Google Analytics to support the versatile usage patterns of today's users - Analytics Blog
Google Makes Its New Search Results Design Without Sidebar Official, Gives Results “More Breathing Room” | TechCrunch
Mie mi se pare oribil si o lipsa de UX. E acelasi meniu, pozitionat la fel, la distanta de maxim 100px.
Preferam sidebarul.
@Nichita nu ai deloc dreptate
Distanta fata de marginea de sus este aceeasi. uite aici un printscreen google.com vs .ro
http://i45.tinypic.com/120l1ma.png
Dupa cum vezi, rezultatele incep de la aceeasi pozitie. In cazul meu pe .com sunt 2 anunturi sponsorizate si pe .ro 3... dar ideea este aceeasi, anunturile incep de la aceeasi pozitie... deci nu face afirmatii fara sa le verifici
Initial nici mie nu mi-a placut noul aspect, dar imi plac noile functionalitati (Search Tools). Imi este foarte folositoare optiunea "Visited Pages" care imi afiseaza numai rezultate pe care le-am vizitat deja. De multe ori uit sa salvez o pagina si pe urma cand caut nu mai apare in rezultate... sau uit cum exact am facut cautarea si obtin alte rezultate.
Dar acum uitandu-ma la cate optiuni sunt disponibile imi dau seama ca munca de optimizare va fi din ce in ce mai grea...
Update de PR?
Confirma cineva?
Da , a fost update, cateva cresteri bune de PR
Good job Google !
Primele 12 rezultate de pe acelasi site. Si primele 2 de pe pagina 2 sunt tot de pe siteul asta.
Ignorati eroarea din ultimul rezultat, e de la pluginul care a facut screenshot-ul.
Click pt marire:
http://i.imgur.com/nTNg0.png
Bara lateral-stanga a fost mutata in top... verificati si confirmati daca si la voi este la fel
https://s3.amazonaws.com/files.dropl...27Untitled.png
Si eu am noua bara si pot spune ca nu este deloc user friendly.
Ceva modificari in algoritm ultima saptamana? mi sa intamplat ceva ciudat in jurul datei de 25, doar o sectiune a unui site este afectata, daca caut o fraza unica din site imi apare pe locul 5 cel putin si imi apar primele locuri site-uri ce au doar mici fragmente din fraza respectiva.
Eu nu mai inteleg nimic din algoritmul si politica Google. Parca erau la mare cinste continutul unic si update-ul constant. De la o vreme, observ ca cel putin homepage-ul imi pica cate 5-10 pozitii dupa ce fac un update si-si revine abia dupa 1-2 zile. (obisnuiam sa fac update de 2 ori/sapt - acum il fac cel mult o data/sapt. si pare-mi-se ca site-ul o duce mai bine decat in formula anterioara).
Mai are cineva parte de asemenea tratament?
La mine se intampla tocmai invers. Dupa ce initial am fost penalizat, acum cand am inceput sa fac update-uri mai des si sa am grija de content site-ul urca, incet dar pare sa revina.
În caz că n-aţi prins încă vestea, în Google+ s-a implementat un nou feature, Communities: Official Google Blog: Google+: Communities and photos
Şi cu ocazia asta îi invit pe entuziaştii Local SEO să se înscrie aici. :)
@doro: nu merge linkul, e 404
De cate ori adaug articole pe site ,imi scade traficul .Daca postez la 3-4 zile traficul creste usor in zilele cand nu postez.Este ceva ciudat tinand cont ca articolele sunt unice si sunt adaugate la un interval de timp.
Nu stiu daca s-a mai spus, dar nu mai exista varianta Google Apps free, acum este doar varianta business. Conturile existente nu sunt afectate. Sursa :Official Google Enterprise Blog: Changes to Google Apps for businesses
Vezi ca problema aceasta o am si eu .Am observat ca sunt afectate doar articolele ce mai sunt preluate si pe alte site-uri (chiar daca se preia 1/3 din articol).Articolele au fost unice in momentul publicarii pe site-ul meu.
Am cautat si am gasit foarte multe copii ale articolelor picate,unele aveau au fost preluate cu tot cu link-uri interne.
Sa faci si tu o cautare pe google cu un paragraf pe care il consideri unic (ca sa fi sigur poti sa iei de la inceput mijloc si final ::)) si vezi daca apar si alte site-uri in cautari.Macar pentru cateva articole, pentru ca eu am gasit astfel un site ce avea 10-15 art de la mine,integral copiate si fara link si astfel am obtinut niste link-uri si a si micsorat articolele.Nu stiu daca in cazul tau este valabil dar dureaza 4-5 minute sa verifici cele mai afectate 4-5 articole.
Cred au fost sunt modificari de algoritm azi sau ieri .. am cresteri mari la unele siteuril iar la altele -50 % ... fara sa le fac nimic http://www.webmasterworld.com/google/4524403-4-30.htm
Acum m-am uitat si eu dupa ce am vazut postul tau.In trafic nu se vede la mine(este cam la fel ca ieri) dar la cuv cheie principal pe un site(a fost pe loc 1 inainte de pinguin,apoi a sczut pe loc 3-4 si dupa EMD era undeva pe pagina 3) am disparut de pe primele 25 pag de cautari.Am cautat si alte cuv cheie pe acest domeniu si pe altele si nu sunt momentan schimbari.Sper sa nu apara mai tarziu ca eu cam asa patesc:)) De obicei sunt in ultimul val :))
am avut si eu 2 caderi maricele azi... ceva a fost
Am avut creșteri la toate site-urile. Am văzut și o mica revenire la un site care a tot fost penalizat de panda încă de când a apărut.
No, That Wasn 't A Google Panda Update You Felt
--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")
A better, faster travel planning experience: 2012 updates - Inside Search
Dap, se intampla destul de repede. Google Hotel Finder
Incepe sa fie destul de nasol pt nisa de turism.
Update Panda (21 Decembrie 2012) Official Google Panda Update: #23 Impacting ~1.3% Of Queries
Observati ceva modificari ?
Da, am observat asta cand am facut un press release platit, unde aparent sindica press release-ul pe nush cate site-uri de stiri cu autoritate mare, etc... nu s-a observat nimic. De aceea, sunt convins ca press release-urile si article marketing-ul nu prea mai functioneaza
Teoria nu corespunde de foarte multe ori cu practica in ceea ce priveste stirile astea aruncate de google. De aceea, inca se pot aduce site-uri pe locuri fruntase cu profil de linkuri numai din directoare web sau din directoare de articole sau din... comunicate de presa. Nu recomand sa va bazati numai pe tehnica asta de promovare, sa nu se inteleaga gresit, insa e o constatare. :)
Daca ne-am lasa influentati de toate stirile astea, atunci n-am mai gasi nicio sursa de link building si am baga toti banii in adwords, ceea ce i-ar placea lu' google la maxim. :))
Probabil se manifesta atunci cand comunicatul este preluat de multi ai apare drept duplicat, sau poate in cazul site-urilor ce sunt declarate de google drept site-uri de comunicate, am impresia de ceva timp ca google are un algoritm prin care sa detecteze un astfel de site
Sunt convins ca deja google are clasificate site-urile de comunicate, directoarele de articole, forumurile, directoarele web, blogurile spam, etc. Si na, tine cont de asta cand vede un link. Stie ca un link in director e usor de obtinut, asa ca nu-i mai da prea mare importanta, chiar daca-i related si cu keyword ca anchor text. La fel si forum, s-a saturat de signaturi si probabil importanta lor este minima. Etc...
Subscriu la @Ionut
"Daca ne-am lasa influentati de toate stirile astea, atunci n-am mai gasi nicio sursa de link building si am baga toti banii in adwords, ceea ce i-ar placea lu' google la maxim. "
Intamplator am rezultate super doar din inscriere in directoare web (pe .ro) desi la fel, se spune ca...
Practica insa demonstreaza altceva.
Un articol sau press release unic va fi intotdeauna un plus pentru site-ul are detine un link in el, google se bazeaza pe continutul original. Acum daca acesta este preluat de multi altii, nu e problema ta, e problema lor ca duplica si nu sunt capabili sa creeze content original.