Da, observ la acelasi site lovit si de update-ul de pe 21 septembrie o noua scadere de 30-40 %. In ritmul asta o sa ajung sa ofer trafic, nu sa mai primesc. :(
Versiune printabilă
Cred ca pe 02.01.2013 a fost eliberat din nou pinguinul ... astept as se confirme
Nu stiu ce a fost dar incepand in 02.01 eu am sesizat cresteri
Eu nu pot sa ma exprim prea bine, pentru ca au fost fluctuatii foarte mari incepand cu 25 Decembrie. Pe 25-30 am avut recorduri de trafic, 31 si 1 a fost foarte slab, asa cum ma asteptam. De pe 2 ianuarie a inceput iarasi sa creasca peste medie.
e update la pinguin cred ,
Nu stiu ce sa cred, mie din 2 ianuarie mi-a crescut traficul cu 50 - 100% pe site-ul principal, apar acum in top 5 la niste cautari unde nu existam deloc inainte si nici nu aveam treaba cu ele desi erau in nisa mea.
Totusi tind sa cred ca e de la frigul de afara (oamenii stau in casa la caldura si butoneaza) :)
Perioada sarbatorilor are ea in sine multe fluctuatii uriase de trafic, asa ca nu e cazul sa va pronuntati, dupa 2 saptamani comparati cu ce a fost inainte de 18 decembrie
Observ si eu cresteri de trafic cu aproximativ 30% pentru 3 site-uri si un blog pe care le detin.
Cred ca s-au facut ceva modificari nu stiu daca este doar o coincidenta dar o parte din trafic pare sa-mi aduca anunturile mai vechi (vorbesc despre un site de anunturi)
Cresterea de trafic nu este intotdeauna relevanta, deoarece nu este influentata DOAR de ranking. Conteaza numarul de cautari, conteaza nisa site-ului, poate intr-o anumita perioada sunt mai multe cautari, sau in alte perioade (de craciun/revelion) lumea e plecata si traficul scade, dar nu din cauza ca a pierdut din ranking-uri site-ul, ci pur si simplu pt ca sunt mai putine cautari pe google.
Cea mai sigura solutie este urmarirea ranking-urilor keyword-urilor principale, eventual si secundare, daca nu sunt f multe sau va permite timpul/softul si abia cand apar fluctuatii in ranking-uri in proportii mai mari, atunci se poate spune ca a fost sau nu un update. Dar traficul in sine NU este suficient pt a trage o concluzie, decat daca se intampla cum a fost dupa pinguin, cand de la 1k vizite zilnic ajungi la 100 :)
Eu am monitorizat cuvinte cheie pentru 2 site-uri (cam 120) in perioada 19 decembrie-prezent si la un site nu exista modificari majore iar la celalalt exista ajustari de 1-2 pozitii pe multe cuvinte cheie in perioada 3-4 ianuarie.Nu stiu daca este de la google pentru ca eu am facut si cateva modificari in acest timp.Cred ca ar fi trebuit sa se auda pana acum daca era un update.
In US au scapat dar EU o sa-i perpeleasca la foc mic...
Vad si eu schimbari mari.
Atat eu cat si "competitia" mea pierdem pozitii in SERP de mai bine de 1 saptamana, in special la continutul nou.
E cam regula ce spune tipul asta:
Citat:
Well, those new sites or the spammy sites usually pop up in the top 10 when there's a bit of a refresh going. Could be a sign.
La mine au revenit pozitiile exact cum erau. Sper sa ramana asa.
Update in progres probabil, nu stiu cum sa zic, data trecuta cand m-am conectat erau cele mai vechi, acum iar cu schimbari, daca ma deconectez la cablu de la net si calculator, urmatoarea sesiune s-ar putea sa le observ iar pe cele vechi, asta poate pana se stabilizeaza peste tot modificarile.
Asa am patit si eu, mi-a scazut foarte mult siteul dintr-o data.. pe un keyword undeva la 4 pozitii [de pe pozitia 2 pe pozitia 6] iar alt keyword de pe pagina 2 pe pagina 5..
Cum pot verifica daca aceste schimbari sunt cauza ?
Procentul de "not provided" va creste semnificativ odata cu implementarea https default in Google chrome.
Will [Not Provided] Ever Reach 100% In Web Analytics?
wrong
Probabil vor da acces contra-cost la acele informatii...
New Panda data refresh rolling out today: 1.2% of English queries affected. https://twitter.com/google/status/293780801001230336
Hm.. pare sa fie fost intr-adevar un mic update. Un site pe .ro cu review-uri a urcat pt aproape jumatate din keyword-uri cate 2-3 pozitii, plus homepage-ul. In conditiile in care verific zilnic ranking-urile si nu s-a schimbat nimic de cateva zile bune. Vad si pe .com ceva schimbari, dar aici am pus si niste link-uri si e posibil sa fi ajutat si alea.
Probabil ca a fost un mic update si pe Romania... observ modificari in SERP pentru majoritatea site-urilor pe care le monitorizez. Din pacate - pentru mine - majoritatea sunt caderi...
confirm modificari in ranking:
In cazul meu pe romania au urcat site-urile in ranking, pe com la 2 dintre ele nu mai apar in top 30 , restul sunt stabile
Cred ca updateul este inca in desfasurare. Observ ceva dansuri spectaculoase pe cateva kw pe care le monitorizez.
Cateva caderi pe emd-uri, urcari importante pe alte siteuri.
site-urile .ro despre care am spus ca au urcat sunt toate emd-uri
Pentru website-urile pe .Ro care le deținem/administrăm fluctuația am simțit-o de pe 17 ianuarie. Câteva creșteri in SERP (și brand / și emd), majoritatea +/- o poziție și, o situație interesantă: domeniu tip keyword - ocupa poziția 5 înainte de 17, a fost "zburat" undeva pe la poziția 400 cu index-ul, pe 20 revine pe poziția 4 cu o pagină internă și acolo este și acum. Înclin să cred ca este un update de Pinguin pe Ro, care este încă în desfășurare de pe data de 17.
Veniturile anuale ale Google au depasit pentru prima oara 50 miliarde dolari - IT - HotNews.ro
Interesant google are venituri cam la acelasi nivel cu veniturile bugetare din Romania.
Nu stiu daca sa spun ca romania este o tara mica sau google este o afacere mai mare decat romania.
@lovelife sunt mult mai multe corporatii care stau mai bine decat anumite tari: 25 US Mega Corporations: Where They Rank If They Were Countries - Business Insider
Acum am vazut si eu cum e o penalizare Google, nu stiu daca Panda sau Pinguin.
Pe un site de programe tv aveam pana acum cam 400-800 vizitatori zilnic.
Azi, pe la ora 11:00 si-a luat-o rau.
Avea in mod constant 10-15 online iar de la 11 a scazut la 0-1, bleahhh...
Nu era un site important iar acum cred ca si-a dat duhul.
--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")
Upsss... my mistake... nu pot edita postul de mai sus.
Acum i-am dat de cap.
Vazand ca site-ul merge (prima pagina) si totusi nu are vizitele obisnuite m-am grabit sa dau vina pe vreun animal din gradina zoologica a lui Google dar treaba era din .htaccess
Nu stiu cum s-a facut dar fisierul avea 0 kb.
Am pus unul mai vechi si acum si-a revenit.
Scuze de dezinformare.
Google's January 17th Non-Update: Was It A Brand Push?
Citat:
Google once again being thought to favor large brands with big ad spends.
Acum, nu prea inteleg exact cum vine asta. Cred ca daca vroiau sa aiba in continuare castiguri din reclama de la brandurile mari, ideea ar fi fost tocmai sa nu le arate pe prima pozitie, nu? Ce sens are sa mai ai reclama platita si imediat sub ea sa ai si rezulatul organic? Sau care ar fi motivul din spatele unei astfel de favorizari gratuite pentru brandurile mari? Sa fie oare continut de calitate si util pentru useri?
PS. www. kohls.com e picat acum (Access Denied - You don't have permission to access "http://www.kohls.com/" on this server. Reference #18.58d77a5c.1359040886.d1a98ac) , o fi din cauza traficului generat de articol?
Au anuntat cand termina updateul? Am inteles ca ar mai dura 1-2 zile..