http://i.imgur.com/JKlFugu.png
Versiune printabilă
Google settles French newspaper links dispute. Dupa mine, un pas spre normalitate.
Ajungem ca Google datoreaza bani fiecarui webmaster a carui site il indexeaza. Apropo, si presa romaneasca? presa din Maroc etc Ei favorizeaza presa franceza in detrimentul ziaristilor din alte tari, a bloggerilor simpli. E ca si cum doar unii beneficiaza de sprijin guvernamental in detrimentul altor cetateni. Oare paginile lor nu vor beneficia si de un boost? in detrimentul webmasterului amarat? care incearca sa traiasca si el cum poate. E sinonim cu favorizarea unor corporatii in detrimentul firmelor mici, mijlocii si persoanelor simple. Instaurarea dinastiei corporatistilor, prin santaj. Daca esti mare, asa cum pretind ei, userii te gasesc, doar dupa nume, homepage, cu toate astea presa franceza e prea vocala ca sa fie ignorata, iar o coalitie anti-Google si sprijinirea altui motor de cautare poate ar produce pagube mai mari pentru Google in Franta, asa ca au ales compromisul, altfel n-am cum sa-mi explic.
Nu stiu daca e doar la mine, dar azi in Google Webmasters a fost un update la Linkuri catre site-ul dvs. La unele siteuri (cu vechime si multe linkuri obtinute natural) la care se afisa pan acum 300 de domenii si mii de linkuri , acum imi arata 20 de domenii, cateva sute de linkuri; iar la siteuri mici, de care nu m-am ocupat demult, arata doar 10, 15 domenii, si cateva zeci de linkuri.
Mai observa cineva acest "update" ?
Nu vad nici o legatura. De mult timp link-urile raportate in WMT sunt incomplete. Cred ca face mai degaraba parte din seria Keyword Not Provided, si cu politica generala google anti SEO. Teoretic astea sunt date strict de SEO, practic se mai folosesc si de dep. de marketing.
Este o eroare Google. Sunt afistate doar link-uri catre pagini interioare si nu catre home.
Google Groups . Cititi acest thread, a postat acolo si un angajat Google.
Eric Schmidt: Google Will Give Higher Rankings to Content Tied to Verified Profiles
“Within search results, information tied to verified online profiles will be ranked higher than content without such verification, which will result in most users naturally clicking on the top (verified) results. The true cost of remaining anonymous, then, might be irrelevance.”
...
Now Schmidt has made it explicit: in the future, you can boost your rankings by using Google authorship, and as we've reported before, Google+ has been designed to be an identity verification network.
...
But Schmidt doesn't stop there. He essentially predicts that privacy will cease to exist online. Governments, he says, will find it "too risky" to have thousands of citizens "anonymous, untraceable and unverified" online, suggesting they will want to require verification of all online accounts at some level of government.
Eric Schmidt: Google Will Give Higher Rankings to Content Tied to Verified Profiles - Search Engine Watch (#SEW)
Nu mi se pare corecta aceasta abordare, este un fel de santaj, daca iti faci cont in reteaua de socializare google + esti favorizat fata de cei ce nu vor sa isi faca publice datele personale.
@love: alte idei ca sa depaseasca facebook sau altele asemenea? Orkut.com a fost de test. Cumva-cumva trebuie sa stimuleze oamenii sa-si faca un cont si pe google + + sa-l foloseasca.
Trecand peste faptul ca google una spune/alta face, e o noua cale de a face bani pt viitoarele generatii de click-uitori :)
Imi place cum gandesti filip.camara :)
Corect, teste se pot face in ambele sensuri ;)
Facebook e unul din marii ghimpi în coasta Google, parteneriat cu Microsoft, Open Graph, Google nu doresc deloc ca Facebook să aibă succes.
Logic că vor ca Google+ să reușească. Faptul că, pentru asta, fac practici inetice, e o altă parte a monedei.
Google va vinde reclama pe Yahoo :). De aici.
Nu stiu ce au de gand cei de la google dar dupa PR udate am ramas din 2.5k linkuri cu 83 iar acum mai am 10 de pe 2 domenii (8 de pe +1).
Acum cateva zile imi arata in GWT in jur de 30.000 linkuri, ieri imi mai arata doar vreo 4000 si acum 116 :) . Sper sa isi revina sau acest update sa nu dauneze.
Posibil ca acest update in WMT sa aiba legatuta cu disavow links. Eu am cerut disavow pe un site si mi-au ramas afisate in WMT doar acele linkuri pe care le-am dorit.
Si la celelalte site-uri iti apar toate care erau inainte?
Si eu am cerut disavow la un site .. dar cu toate astea, lipsa link-urilor se regaseste la toate site-urile mele si nu numai.
Daca are legatura, e una foarte mica ..
Anunt google referitor la problema actuala (tot ceva generic nimic concret)
Webmaster Help Forum Announcements: Known issue: links to your site data issues
Aceasta problema a mai fost si in 2011 Grupuri Google
Eu nu vad diferente in ceea ce priveste traficul asa ca momentan nu ma deranjeaza foarte mult.
Am mai verificat la unu si parea sa fie toate acolo. Oricum am citit pe forumul Google ca au o problema legata de WMT, mai exact cu afisarea linkurilor. WMT oricum afiseaza datele cu viteza unui melc in consecinta nu ai dece sa-ti faci griji, deoarece aceste erori nu vor afecta pozitionarea site-ului in SERPS.
Nu cred ca are legatura cu Disavow. Daca descarcati Latest Links, sau toate linkurile o sa vedeti ca sunt mult mai multe. Nici la linkurile interne nu arata bine. Catre home page nu cred ca sunt vazute bine.
Sa fie un semn de intrebare pentru Deep Linking?
Nu are legatura cu disawov. La toate site-urile mele in meniul "Links to Your Site" din WMT mai am intre 2 si 12 link-uri, dar se pot vedea toate link-urile in "More sample links" asta pentru ca acum apar doar cele relevante pentru google, cum apareau inainte la cautarea link:domeniu.com; ce e ciudat insa ca pe domaniile in engleza nu s-a intamplat acelasi lucru.
La mine au revenit linkurile in WMT, acum le arata pe alea vechi dar si pe cele aduse recent.
Au avut ei ceva probleme dar au zis ca nu au afectat linkurile sau SERP.
google nu iarta brandurile mai mari Google Says No Comment On Why Interflora Was Penalized
noutati de azi Official Google Webmaster Central Blog: A reminder about selling links that pass PageRank Posted by Matt Cutts, Distinguished Engineer
Se pare ca advertorialele sunt urmatoarea tinta: Is it time to ditch Advertorials as an SEO tactic? - Pete Campbell
Over the past day, Google decided to slap the PR of 600+ regional newspaper websites in the United Kingdom.
http://www.petecampbell.com/wp-conte...3-1024x951.png
In online-ul romanesc ar avea mare rasunet.
(edit - era linkul oficial pe pagina cealalta http://forum.seopedia.ro/google/1128...tml#post240905).
apropo de advertoriale :) Will Google Penalize Chromebooks, Google Analytics, AdWords & Google+ For Using Advertorials?
Aoleo ce a dat cu ei de toti peretii.
incet, incet, singura cale de promovare va fi adwords.. :(
Eeee, lasa inscaun, ca doar vor mai aparea alte motoare de cautare. Sau ne axam catre yahoo si bing :)
@inscaun sau continutul viral.
@palex1988 degeaba te axezi pe alte motoare de cautare daca acestea nu sunt folosite...
@LensFlare: daca se va ajunge cum spune inscaun, la adwords, atunci calitatea rezultatelor va fi de toata rusinea. Vei cauta masini si vei da de bikini :). Atunci logica ar fi ca multi vor migra spre alte motoare, atat cei care cauta cat si cei care ofera.
Sincer nu-ti inteleg logica. Ce legatura are ce a spus inscaun cu "Vei cauta masini si vei da de bikini"? Iar povesti din astea cu alte motoare de cautare mergeau acum cativa ani buni, acum (cel putin pentru urmatorii 5-10 ani) poti sa uiti de alte motoare de cautare (ma refer aici la cele care pot genera trafic masiv, nu la motoare de cautare specializate).