Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12
Rezultate 11 la 15 din 15

Subiect: Reseller sau Server Privat

Empire este deconectat Banned
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    14th December 2010
    Locaţie
    BM
    Vârstă
    42
    Posturi
    360
    Putere Rep
    0

Implicit

Dar tu ce argumente poti aduce cand zici ca IP-ul conteaza in defavoarea continutului? Crezi ca Google si-a construit algoritmii in jurul IP-ului, sau in jurul relevantei pentru consumator?

Nu am gasit nicio informatie care sa-ti sustina afirmatia ca toate backlinkurile de la acelasi IP sunt vazute ca un sigur site, dar nu-s infailibil si sunt dispus sa invat. Chiar ma intereseaza subiectul, daca ai niste linkuri relevante. Eu am gasit asa ceva https://productforums.google.com/for...rs/VBTR3HAJ-3E

Imi vine doar foarte greu sa cred ca Google, in 2017, nu stie sa faca diferenta intre mai multe siteuri pe acelasi IP, in conditiile in care majoritatea siteurile din online sunt pe shared. N-am statistici dar e destul de logic ca, datorita preturilor mici ale unui shared host si necesitatilor reduse ale clientilor, foarte putini cumpara IP-uri dedicate sau servere care le-ar oferi asa ceva.

LogOn este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    22
    Data înscrierii
    17th April 2015
    Locaţie
    Nespecificat
    Vârstă
    41
    Posturi
    343
    Putere Rep
    22

Implicit

Citat Postat în original de Empire Vezi Post
    Dar tu ce argumente poti aduce cand zici ca IP-ul conteaza in defavoarea continutului?
    Salut Empire,

Nu am sustinut nici o clipa ca IP-ul conteaza in defavoarea continutului. Ce spuneam eu este ca IP-ul este luat in considerare de Google, drept pentru care, de exemplu, penalizeaza site-uri care au backlink-uri unul spre altul, dar care se afla pe acelasi IP.

Imi vine doar foarte greu sa cred ca Google, in 2017, nu stie sa faca diferenta intre mai multe siteuri pe acelasi IP, in conditiile in care majoritatea siteurile din online sunt pe shared.
    Iti ridic din nou atentia asupra faptului ca pe un server sunt alocate mai multe IP-uri. Numai faptul ca respectivul nu face diferenta intre server dedicat si IP dedicat, exclude din start raspunsul lui ca fiind bun sau documentat.
    Asta este ca si cum eu as invata pe cineva sa conduca o masina, atata timp cat eu nu fac diferenta intre ambreaj si frana.

Am sa-ti dau un exemplu concret referitor la cum iti poate impacta un IP shared munca:
    Pe un domeniu nou si curat, absolut toate mail-urile trimise de mine de pe acel domeniu catre gmail ajungeau in SPAM. Dupa ample cercetari de catre cei de la hosting, solutia a fost foarte simpla: schimbarea de IP la unul dedicat! Asta inseamna ca de pe IP-ul respectiv cineva a facut la un moment dat SPAM, iar din aceasta cauza mail-urile mele nu ajungeau in gmail. Imi vine greu sa cred ca gmail ia in considerare IP-ul, dar Google nu...

NU sustin ca un IP dedicat iti da boost SEO, ci ca un IP shared te poate incurca.

edy12006 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    43
    Data înscrierii
    26th January 2009
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    34
    Posturi
    3.260
    Putere Rep
    43

Implicit

Voi va uitati doar la ip, insa un pbn ca sa functioneze are nevoie de mult mai multe aspecte:

- datacentere diferite, firme de host diferite deci, nu doar ip diferite si atat
    - teme/scripturi diferite
    - pluginuri diferite
    - utilizatori diferiti, structura/pagini diferite (nu orice site poate avea o pagina de 2000 cuvinte si atat, daca vrei ceva pe termen lung)
    - profil de linkuri unic la fiecare site
    - ... multe altele

Pentru .ro parerea mea e ca nu merita sa tii un pbn, pentru ca aici cam orice nisa poate fi atacata cu linkuri cumparate. PBN nu este o economie, pbn-ul te umple de cheltuieli pe termn lung, singurul atuu il ai prin faptul ca detii controlul asupra ibl-urilor si nu iti dispar (ca in cazul celor cumparate).

Prin un pbn cu 10 siteuri satelit e indicat sa ridici un singur money site, nu mai multe, pentru ca altfel declansezi un footprint. Am vazut oameni de pe aici care "fac seo" pentru clienti si baga acelasi profil de linkuri pe peste tot, sau dintr-un pbn duc linkuri spre n siteuri. Astea sunt niste cazuri fericite, insa nu vor tine la infinit, nu vor functiona mereu. Depinde ce urmariti, long term sau churn and burn.
    Într-o zi, riscând, poți să rămâi fericit pentru toată viața !
    Contează ce produci nu cine pretinzi a fi.

Empire este deconectat Banned
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    14th December 2010
    Locaţie
    BM
    Vârstă
    42
    Posturi
    360
    Putere Rep
    0

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Nu stim daca vorbim de PBN-uri, pe Popa Mihai nu-l intereseaza suficient de tare topicul incat sa dea detalii.

Chiar si pe US costul unui PBN se ridica la sume destul de mari, eu am ajuns pe la $100/site in conditiile in care am cercetat si cumparat eu domeniile. Ca sa fie eficient trebuie sa ai 10-20 pe o micronisa. Iar astea trebuie populate cu continut, care ori costa bani, ori iti rupi spatele creandu-l.

In fine, nu neg ca IP-ul e unul din sutele de factori SEO de care tine Google cont intr-o oarecare masura.

Probleme ca cea cu mailurile ce intra in spam eu nu am intalnit inca din vreo... 30 de hosturi shared pe care am avut siteuri, deci imi permit sa cred ca genul asta de probleme reprezinta o exceptie.

Popa Mihai este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    21st November 2010
    Locaţie
    Germania
    Vârstă
    36
    Posturi
    877
    Putere Rep
    32

Implicit

Nu stim daca vorbim de PBN-uri, pe Popa Mihai nu-l intereseaza suficient de tare topicul incat sa dea detalii.

Chiar si pe US costul unui PBN se ridica la sume destul de mari, eu am ajuns pe la $100/site in conditiile in care am cercetat si cumparat eu domeniile. Ca sa fie eficient trebuie sa ai 10-20 pe o micronisa. Iar astea trebuie populate cu continut, care ori costa bani, ori iti rupi spatele creandu-l.

In fine, nu neg ca IP-ul e unul din sutele de factori SEO de care tine Google cont intr-o oarecare masura.

Probleme ca cea cu mailurile ce intra in spam eu nu am intalnit inca din vreo... 30 de hosturi shared pe care am avut siteuri, deci imi permit sa cred ca genul asta de probleme reprezinta o exceptie.
    Incerc sa invat, ce detalii doresti?

Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Dns privat si seo
    De Franco01 în forumul Motoare de cautare romanesti
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 22nd May 2015, 00:24
  2. Răspunsuri: 16
    Ultimul Post: 13th December 2011, 21:49
  3. Continut public sau privat
    De Adrian Poputoaia în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 10
    Ultimul Post: 31st October 2009, 13:39
  4. Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 14th February 2009, 15:40
  5. Domeniu pe un server, site-ul pe alt server
    De soft în forumul Google
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 31st October 2007, 14:30

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente