Este foarte mult, nu stiu care este firma de hosting dar ar trebuii sa o schimbi. Monitorizeazal cu http://forum.seopedia.ro/utile/24068...ngdom-com.html si vei vedea exact ce uptime lunar ai.
Este foarte mult, nu stiu care este firma de hosting dar ar trebuii sa o schimbi. Monitorizeazal cu http://forum.seopedia.ro/utile/24068...ngdom-com.html si vei vedea exact ce uptime lunar ai.
Studiu de caz pentru un magazin online, FashionLand, Bld, Bulevardul Regele Mihai I 55, Baia Mare 430012
Multumesc tuturor de feedback. Concluzia e clara.
@felix.. este deja monitorizat site-ul prin pingdom. Initial am zis ca e mult cateva ore. Apoi am vazut ca zice ca e downtime < 1% si am zis ca totusi nu e asa mult.
@Marian Pirvan.. studiu de caz in ce sens?
Kinetoterapie si fizioterapie la cabinet de recuperare medicala
O intrebare personala: "downtime" inseamna adevaratul sens al cuvantului (server offline) sau imposibilitatea de a incarca o pagina?
Intreb pentru ca serverul nu este neaparat 'out of service' atunci cand nu iti afiseaza pagina ci poate avea o incarcare mai mare (server load) si evident nu proceseaza toate requesturile sau toate operatiunile din lista.
Daca apar in mod constant, poate sa fie o problema de la un switch; adica ceva minor dar care daca nu este semnalata (problema) nu se stie de existenta ei.
Legat de Pingdom, chiar astazi am avut report de server DOWN si in urmatoarele 20 secunde am intrat pe server dar totul era super ok (load undeva la 0.7 & no reboot) asa ca erorile de downtime nu au acuratete de 100%.
I work for money. If you want fidelity, BUY A DOG! Intrebari despre Gazduire web? PM. Promotii gazduire
EHR, de ce nu privesti downtime-ul prin ochii clientului ?
Daca nu am ton la telefonul fix se cheamă că furnizorul are un downtime, nu ma interesează că e nuș'ce echipament în hub-ul din Piața Traian sau e o fibră tăiată pe strada Victoriei.
Desigur, pot scoate accidental telefonul din priză și percep asta tot ca downtime, însă e putin robabil s-o repet dupa prima verificare cu furnizorul.
.:|:.
Pentru ca multi se multumesc sa spuna "e picat" , realitatea fiind (eventual) cu totul alta. Si tocmai, vreau sa vad daca este vorba de downtime corect sau nu.
PS: nu, nu e la mine deci nu se poate pune problema de incercarea de a gasi scuze in favoare si nici nu stiu despre ce site este vorba ca sa pot sti la cine este.
LE: toti suntem 'clienti' in definitiv![]()
I work for money. If you want fidelity, BUY A DOG! Intrebari despre Gazduire web? PM. Promotii gazduire
Cand iti este picat tie si la alti 2-3 prieteni, e clar ca site-ul e DOWN. Si din prisma clientului NU MA INTERESEAZA, platesc pentru acel serviciu si vreau ca ei sa-mi garanteze minimul de uptime necesar ca sa-mi pot desfasura activitatea online fara pierderi.
Aceeasi problema am avut-o si eu mai demult cu o firma de gazduire foarte populara in RO si i-am contactat de multe ori spunandu-le ca site-ul este down. Dupa un raspuns sarcastig gen "gata, s-a rezolvat", fara alte explicatii, i-am parasit.
@CristianD: nu cred ca am contestat caderile repetate despre care s-a vorbit pana acum si nici nu am sustinut ca ar fi ceva normal sau neinteresant, asa ca nu vad de unde atitudinea asta ofensiva. Probleme pot aparea indiferent de vechimea sau rank-ul furnizorului iar managementul situatiei difera de la caz la caz. Toata lumea vrea 100% insa uneori apare si neprevazutul si se ajunge la 99.9 sau 99.8.
Discutat cu furnizorul, vazut din ce cauza apar caderile, daca sunt solutii.
Daca e un server cu cloudlinux vazut daca nu atingi limite.
de aici:
Daca vrei sa iti spun ce gandesc, ti-o spun cu riscul de a fi 'mustrat': mi se rupe maxim despre cine este vorba, si de cauza celor 6 ore/luna atata vreme cat nu ma priveste in mod direct si da, poate fi "deranjabil" cand o spune cineva sub forma respectiva, ca si cum ar avea o gandire de pitipoanca sau de copil rasfatat care nu primeste jucaria aia din raft ("nu ma intereseaza... eu vreau..."). Avem pretentia unui alt tip de gandire din moment ce suntem intr-o comunitate precum SeoPedia, nu ? Bun, hai sa lasam maimutareala in seama celor specializati (presa/TV).Si din prisma clientului NU MA INTERESEAZA, platesc pentru acel serviciu si vreau ca ei sa-mi garanteze minimul de uptime necesar
Exista un thread nu foarte vechi, cand au fost ceva probleme 'undeva' si au fost afectati multi dintre colegii de aici insa nimeni nu a pus problema sub forma "nu ma intereseaza". Iti garantez ca nu a fost nimeni happy dar nici nu a împuns. In definitiv, nu ar fi grabit rezolvarea asa ca ar fi ramas cu zisul
Sa-ti doresc sa fii intr-o situatie unde rezolvarea problemei nu depinde neaparat de tine si sa ti se spuna "nu ma intereseaza, eu vreau.." ?
Cheers!
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)