20th October 2014, 20:28
2 out of 2 members found this post helpful.

Postat în original de
scoopo
Tom chestia cu google shop a vrut sa fie implementata pe Europa dar a fost dat in judecata si acuma risca 10% amenda din cifra de afacere.Si cum promovezi un tool de genu ala nu prin updateurile astea?Trebuie sa intelegi ca si site-urile cu articoel bune linkuri bune etc..cad prada acestor updateuri....Daca e sa o luam logic putin:
1.acuma ar trebuie sa mearga iarasi toate link-urile in footer..etc..(ca doar sau scos penalizarile)
2.am duplicat content spam pe site ,urc in fata la site-uri de calitate si cu linkuri bune (dar nu in footer si asa multe)....ca doar sau scos penalizarile.
3.acuma cu toate site-urile vechi nefolosite de 2 ani pot face iarasi bani in ciuda celor care se chinuie sa faca fress content de calitate etc.. ..ca doar au scos penalizarile.
4.iarasi vom vinde articole pe site-uri spam si site-uri directoare de articole pline de farm..doar au scos penalizarea.
5.etc.etc
Spune tom te rog ce crezi tu si pe cine afecteaza acest update.
Google shopping nu are legatura cu penguin. Este un serviciu separat, la fel ca multe altele: bilete de avion, asigurari, raspunsuri, vremea, calculator,etc. Pentru user sunt utile, pentru afaceri nu.
1. Nu se stie, doar google stie. Ciudat este ca a scos penalizari in masa, dar asta nu inseamna ca nu mai ofera
Eu am un site care a zburat deja la update. Penalizat in trecut, scoasa penalizarea, acum e penalizat.
2. Duplicate content este o notiune generala. Cine este mai exact autorul? Cand vb de magazine, chiar nu conteaza duplicate.
3. Da, dar cine mai are site-urile de acum 2-3 ani? Eu am renuntat la cel putin 10, acum erau prin fata, incurcau "lumea"
Daca ai stat 1 an penalizat, nu cred ca mai ai site-ul. Daca ai rezistat peste 1 an, inseamna ca iti pasa de afacere si atunci google te lasa.
Sa luam de exemplu borealy.ro site penalizat acum 1 an, care a trait doar din adwords si social media (cred). A fost penalizat de penguin, 1 an de zile "pe bara", acum revine prin pagina 2-4. Sigur a avut disavow, dar nu a "murit", acum trebuie sa inceapa sa culeaga links curate.
Cand ai un business si esti penalizati, nu este chiar vina ta. Da, tu suporti o pierdere enorma, dar firma/persoana care se ocupa de seo este "problema". Cred ca Google intelege asta.
Daca aveai site penalizat si nu-ti pasa de el, renuntati la el, Google are 1 an si 2 saptamani de la ultimul update. Nu avea sens sa mai stai cu site-ul. Dar daca il ai, inseamna ca-ti pasa, exact cum este borealy.ro, asa ca eu cred ca te lasa sa "traiesti".
4. Repet, nu cred ca este permanent, cred ca inca se lucreaza. Disavow functioneaza, site-urile penalizate cu disavow, sunt acum in pagina 2-3, erau loc 1-2 inainte. Deci link-urile sunt sterse, site-ul este "curat" teoretic. Google se gandeste la business, nu doar la spam.
5. etc.
Update teoretic trebuia sa fie cel putin lunar, ei sustin ca il fac lunar de acum, deci peste 1 luna e posibil sa ai alte rezultate in serp.
E posibil ca toata baza de date cu site-uri adaugate la disavow sa nu mai conteze in serp, de aceea si pozitii codase pentru site-urile penalizate.
Observ de ceva timp ca link-urile free nu mai conteaza nici ele, la fel ca link-urile din site-uri fara link-uri catre ele. (blogspot, bloguri noi, etc). Se schimba multe, lui Google ii place sa schimbe regulile in timpul jocului, asa ca trebuie doar sa ne adaptam.
E posibil ca Google sa incerce sa creeze o baza de date cu link-uri inutile si sa nu le calculeze. Asa poti sa ai si cea mai tare retea, daca esti acolo, link-urile nu conteaza (pune tot din disavow+free+retele+etc). Asta cred ca face, e o solutie viabila la eliminarea link-urilor din algoritm si mai ales pentru neative seo
Ultima modificare făcută de Tom; 20th October 2014 la 20:34.
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.
21st October 2014, 12:19
1 out of 1 members found this post helpful.

Postat în original de
scoopo
2.la duplicat tom si muzica va contrazic....majoritatea dau copy paste.DAR NU TOTI...
3.daca am platit domeniul pe viata (am peste 30) si da le-am lasat pe toate live de atunci (acuma si-au revenit) singure ...deci te contrazic nici site-urile mele nu au murit sunt live fara sa fac nimik.Idem borealy....numai ca el a muncit si eu nu....vorbesc strict de ce se vede pe live acuma nu peste 1 luna.
4.Din ce vad inca stagneaza anumite site-uri cu mult mult spam....aici nu inteleg eu deloc ca dureaza de ceva luni bune...multe din teoriile noastre cad la genu asta de site-uri.
Daca se va ajunge la update luna cu pinguin balauri si panda.. va trebuie ca magazinele online sa se orienteze catre alte piete. ex. banner platite site-uri de nisa...adwords mai mult,
seo mai mult.Totul costa bani multi si daca vrei un bussines sa-l faci fara minimum de cateva mii sau zeci de mii sa nu ai asteptari mari.
Pina la urma tine si de site-ul in sine daca face converisie daca nu face poti sa ai trafic 5000 si sa vinzi mai putin ca cel care are 1000.
Vom vedea in zilele urmatoare cum se vor aseza lucrurile pe
serp.
2. Cei care dau copy-paste nu se asteapta sa rankeze. La content identic, conteaza autoritatea. Daca tu ai produse foarte bine descrise, rankezi si fara links. E similar cu articolele scrise bine, rankeaza fara links.
3. Trebuie sa intelegi ca "pe viata" nu exista la google
Singura tara este Romania, iar google nu cauta exceptiile. Domeniile sunt pe an, cine cumpara un domeniu pe 10 ani este semn de "buna credinta". Google face update la .com, il doar la "basca" de .ro
4. Nu stiu ce vezi tu, dar daca te uiti la un site cu mult spam, sunt sanse mari sa nu aibe deloc. Asa ca esti subiectiv aici. Daca eu am 1000 root si am penalizare, fac disavow la 800 root, scot manual 100 root, aduc inca 400 root curate: fac spam? Tu vezi tot, nu ce este real 
Nu va inteleg frustrarea cu vanzarile si traficul. Am clienti care vand foarte bine si clienti care vand foarte prost. Totul depinde de brand, site si preturi.
Incearca o campanie facebook, 2-3k euro si vezi ce rezultate ai. La fb macar ai sanse sa targetezi exact ce vrei, astfel incat sa poti sa ai o idee clara despre site si conversii. Daca nici fb nu converteste cum trebuie, atunci ai o problema mare la brand, site sau/si preturi.
Daca vinzi mai putin fata de cei cu trafic mai mic, inseamna ca ei au trafic targetat, site mai bun (design, content, etc) si/sau preturi mai bune pt aceleasi produse. Nu e neaparat problema lui Google. Cat timp ai trafic, ai date = poti face analize diverse.
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.
21st October 2014, 20:09
5 out of 5 members found this post helpful.

Postat în original de
scoopo
Dar mai exact ce a penalizat pinguinul acuma?
A penalizat ce era de penalizat.
Pe zi ce trece cred ca am dreptate = a facut un DB separat unde a bagat site-urile naspa si le da valoare 0.
Asa ca, nu stii daca link-urile tale mai au valoare sau nu, nu stii ce sa cumperi, free-urile dispar, nu poti face negative seo, etc
Daca au facut asta, au rezolvat problemele cu spam-ul. Iar daca nu, urmeaza!
---------------------
Ex: eu cu puthre facem disavow la site-ul lui scoopo (scoopo.ro ), site-ul intra la review manual si automat in db separat = valoare 0. Toate site-urile care aveau link in scoopo.ro au acum valoare 0 la acele linkuri.
Google decide ca blogspot.com/ro sa primeasca valoare 0. Toate site-urile care au link acolo, primesc valoare 0.
Google decide ca FB sa primeasca valoare 0, seopedia, 2parale, amazon, yelp etc. Orice vrea el, intra in db separat = valoare 0. Asa scapa de spam, de afiliere, de retele si de negative seo, etc.
Noi? Nu intelegem ce se intampla. Site-urile scad in pozitii, altele urca, dar noi am adus links noi, "de calitate" 
Am cumparat 100 de advertoriale, nu misc 1 loc. Am cumparat 50 de link-uri, nu se intampla nimic! Ce are? 
Nu am adus un link, dar scad in serp, ce are? 
Ceata totala! Iar google isi rezolva problemele "clasice" cu seo.
Nu se supara nimeni ca are valoare 0, pentru ca NU stie! Iar daca stie, tot degeaba, Google considera ca merita valoare 0. Tot asa decide ca fara PR e mai bine. Nu stii PR, nu stii daca are link-ul valoare sau nu, nu stii ce rankeaza, nu mai stii nimic = revenim la "natural".
Orice tool nu mai conteaza. PA? Pe ce baza? DA? pe ca baza? Toate se calculeaza pe baza de links, dar nimeni nu stie daca eu am din 1000 de links, 900 cu valoare 0, sau 999 disavow!
Ultima modificare făcută de Tom; 21st October 2014 la 20:32.