Rezultate 1 la 8 din 8

Subiect: Revenire dupa Penguin 2.1 update - vineri 4 octombrie 2013

GabriELoS este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    15th March 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    202
    Putere Rep
    0

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit Revenire dupa Penguin 2.1 update - vineri 4 octombrie 2013

Salut!

Am tot citit despre "Penguin 2.1 update - vineri 4 octombrie 2013" dar nu am gasit subiectul "Revenire dupa Penguin 2.1 update - vineri 4 octombrie 2013".

De ce am deschis topicul? Cu toate ca respect munca lui Tom si a celorlalti useri, ii contrazic pe alocuri si nu pentru ca am mai multa experienta ca ei dar pur si simplu rezultate pe nisa mea stau altfel si culmea din cauza ca ai mei competitori folosesc tehnici pe care voi cei mai experimentati spuneti sa nu le mai practicam.

Bun, fiind o nisa de vanzari electronice lucrurile stau cam asa: emag este clar primul loc, okazii pe doi si restul lumii. Daca vorbesc despre locul 3 din prima pagina, profilul de linkuri arata cam asa (pe scurt):
    directoare de linkuri,
    articole (cateva),
    retea de bloguri (7-8 la numar cu linkuri intre ele, apoi link din comentarii dar si din continutul cu google translate catre site-ul principal),
    comentarii pe bloguri care nu au legatura cu nisa
    alte comentarii de pe forum
    si cateva share-uri (fb twitter g+ youtube).

Intrebare: avand in vedere ca voi spuneati in postul de mai sus ca google se uita stramb la astfel de tehnici, de ce acest competitor se afla pe locul 3 in prima pagina, si cam aceleasi pozitii (uneori pe 1 si 2) pe enorm de multe cuvinte cheie? Care e ideea de fapt ca eu nu inteleg.

Bun, site-ul meu, dupa acest update, evident a cazut rau rau de tot cu toate ca inainte cu o saptamana ajunsese pe locul 3 in prima pagina dupa un cuvant cheie, tot in prima pagina pe 7-8 dupa un al doilea cuvant cheie iar in rest era mai departe cu alte cuvinte cheie secundare.

Acum situatia e cam asa: pentru principalele keywords, nu imi mai apare home-page. Culmea este ca prin pozitiile 60-80 (tot dupa principalele keywords) apar paginile secundare. Si tot acum am observat ca apar alte linkuri secundare care inainte nu erau afisate de google. Pentru mine e o ceata densa si nu inteleg ce se petrece cu acest google si felul cum afiseaza rezultatele mai ales ca apare pe pagina 4-5 o pagina de pinterest unde am "pin-uit" cateva imagini din site si nu exista content decat un titlu. Cum pricepe motorul asta de cautare relevanta? Adica omul care scrie "TV LED", in loc sa ii apara magazine care comercializeaza asa ceva, lui ii apar pagini de FB, Pinterest, Twitter si bloguri cu google translate? Asa da relevanta nene!

Si pentru ca este vorba de revenirea dupa ultimul update, ce trebuie facut pentru o revenire rapida (daca este posibila) dar mai ales de durata?

P.S mai trebuie mentionat ca inainte de penguin 2.1 am dat disavow la niste linkuri/domenii care pareau suspecte conform platformei "link detox"

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    129
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    129

Implicit

1.
    Competitorul tau poate sa aibe un % mai mic de junk. Din cele 100 root, doar 30 sa fie junk, si cele 70 sa fie link-uri ok.
    Competitorul tau poate sa aibe din 100 de link-uri, 99 sterse (disavow) si sa rankeze cu 1 singur link. Tu nu ai cum sa stii asta, asa ca te bazezi pe anumite date incorecte.
    Competitorul tau poate sa aibe 90 din cele 100 de link-uri nofollow si atunci nu au asa mare relevanta faptul ca sunt link-uri junk.
    etc.

2. Daca nu rankezi cu index, ai penalizare pe index. De aceea recomand optimizare pentru pagini interne. Daca "ti-o iei" pe pagina interna, o anulezi (404) si-ti creezi alta. Cand ai penalizare pe index, pierzi si autoritatea, implicit pozitiile paginilor interne, iar google o sa rankeze pentru "cuvintele" de pe index, alte pagini, pe care el le considera relevante.

3. recuperarea din penalizare, inseamna munca multa (mult mai multa fata de munca depusa initial). In functie de tipul de penalizare, trebuie sa identifici link-urile junk si sa le scoti = costuri. In acelas timp trebuie sa aduci link-uri noi, dar cat de cat ok = costuri.

E simplu sa platesti un baiat sa-ti inscrie site-ul in 400 directoare, cat sa fie? 20 euro? Cat crezi ca o sa coste sa scoti link-urile din 400 directoare? 200 euro? 500? Cat o sa dureze? Forever!

Pentru recuperare dupa penguin durata este de 2-6 luni, sau mai rapid, daca ai noroc. In cele mai multe cazuri, site-ul isi revine la urmatorul penguin.
    Ultima modificare făcută de Tom; 23rd October 2013 la 11:59.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Benko Zoltan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    23
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Vârstă
    52
    Posturi
    359
    Putere Rep
    23

Implicit

Citat Postat în original de Tom Vezi Post

E simplu sa platesti un baiat sa-ti inscrie site-ul in 400 directoare, cat sa fie? 20 euro? Cat crezi ca o sa coste sa scoti link-urile din 400 directoare? 200 euro? 500? Cat o sa dureze? Forever!
    un citat de aici
    http://forum.seopedia.ro/subiecte-pe...penalizat.html

Tu ai 90% junk links (directoare, comments, etc), asa ca banuiesc ca realizezi cat costa sa obtii 2000 de root, quality. Daca poti, iti poti face planuri sa schimbi nisa, emag o sa fie mic copil pe langa cele 2000 quality links.
    ?
    Si daca scoti cu disavow linkurile din directoare? Se pare ca ele creaza cele mai multe probleme datorita ancorelor pe care fiecare site le-a folosit.

Tom
    Reputatie:
    129
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    129

Implicit

Citat Postat în original de Benko Zoltan Vezi Post
    un citat de aici
    http://forum.seopedia.ro/subiecte-pe...penalizat.html

Si daca scoti cu disavow linkurile din directoare? Se pare ca ele creaza cele mai multe probleme datorita ancorelor pe care fiecare site le-a folosit.
    Pai eliminarea lor, face parte din munca de "eliminare penalizare", care este munca de robot si costa. Daca scoti link-urile, site-ul se duce mult in spate. In cele mai multe cazuri, dupa ce scoti tot "junk" ramai cu nimic.

Prefer oricand domeniu nou, daca nu ai domeniu brandabil.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Bogdan Calin este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    46
    Data înscrierii
    14th February 2011
    Locaţie
    Timisoara
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.125
    Putere Rep
    46

Implicit

Un domeniu nou, cu redirect catre cel nou, trage penalizarea dupa el, nu?

Tom
    Reputatie:
    129
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    129

Implicit

Citat Postat în original de Bogdan Calin Vezi Post
    Un domeniu nou, cu redirect catre cel nou, trage penalizarea dupa el, nu?
    Da, la urmatorul penguin.

Solutia asta functioneaza asa(doar la penalizare de penguin, nu manuala):

1. Domeniu nou, redirect site vechi
    2. remove "junk" site vechi
    3. cand vine iara penguin, nu mai muta penalizarea, ca nu mai are "motiv".

Problema e alta. Daca muti junk si dupa le scoti, le muti inutil (poate doar pentru trafic imediat). Daca ai control la link-urile ok, le muti direct pe domeniul nou. Se rankeaza foarte bine cu putine link-uri acum, dar link-uri de calitate "cat de cat".

GabriELoS este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    15th March 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    202
    Putere Rep
    0

Implicit

Competitorul tau poate sa aibe un % mai mic de junk. Din cele 100 root, doar 30 sa fie junk, si cele 70 sa fie link-uri ok.
    Competitorul tau poate sa aibe din 100 de link-uri, 99 sterse (disavow) si sa rankeze cu 1 singur link. Tu nu ai cum sa stii asta, asa ca te bazezi pe anumite date incorecte.
    Competitorul tau poate sa aibe 90 din cele 100 de link-uri nofollow si atunci nu au asa mare relevanta faptul ca sunt link-uri junk.
    etc.
    "din cele 100 root" te referi la linkurile directe catre home-page?
    nu stiu cat de incorecte sunt datele pentru ca exista trei domeni cu pr 6,4,4 care au link pus pe index-ul competitorului ce are partial EMD. aceste link-uri cred ca sunt site-wide avand in vedere ca se regasesc pe multe pagini interne ale acestor 3 site-uri autoritare.

2. Daca nu rankezi cu index, ai penalizare pe index. De aceea recomand optimizare pentru pagini interne. Daca "ti-o iei" pe pagina interna, o anulezi (404) si-ti creezi alta. Cand ai penalizare pe index, pierzi si autoritatea, implicit pozitiile paginilor interne, iar google o sa rankeze pentru "cuvintele" de pe index, alte pagini, pe care el le considera relevante.
    Cineva de pe seopedia mi-a verificat domeniu pe un cont ahrefs sau majesticseo (nu mai stiu exact) si mi-a zis ca nu am site-ul penalizat. Se poate afla acest lucru daca ai un cont pe platformele astea de analiza? Mai mult, dupa anumite cuvinte cheie apare si home page-ul dar nu este keyword-ul care ma intereseaza pe mine

3. recuperarea din penalizare, inseamna munca multa (mult mai multa fata de munca depusa initial). In functie de tipul de penalizare, trebuie sa identifici link-urile junk si sa le scoti = costuri. In acelas timp trebuie sa aduci link-uri noi, dar cat de cat ok = costuri.
    Ziceam mai sus ca initial am dat disavow la anumite linkuri de slaba calitate conform statisticilor "link detox", cred ca ai auzit de aceasta unealta. Acest disavow s-a petrecut cam cu o luna inainte de noul update.

Daca a fost folosita comanda Disavow pe ele, nu ar trebui sa mai implice costuri, nu?

Pentru recuperare dupa penguin durata este de 2-6 luni, sau mai rapid, daca ai noroc. In cele mai multe cazuri, site-ul isi revine la urmatorul penguin.
    Daca nu si-a revenit in 2-3 saptamani de cand a fost implementat nou update inseamna ca e nasol sau ar trebui sa mai astept. cineva imi zicea sa am rabdare ca isi va reveni...

Hakuna Matata este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    21st January 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    45
    Posturi
    791
    Putere Rep
    45

Implicit

@GabriELoS - din spusele de mai sus ai penalizare pe index, aceasta fiind una dintre cele mai "costisitoare" din toate punctele de vedere. Recuperarea chiar si pentru cineva care stie foarte bine ce face dureaza minim 6 luni pe cale de consecinta poti cantari ce ai de facut - site nou fresh pe care sa nu-l mai abuzezi sau chin cu eliminarea penalizarii. Propabil este o decizie grea avand in vedere ca pentru site-ul penalizat s-au depus eforturi materiale, fizice sau de alta natura insa cateodata este mai bine sa nu privesti in urma.

Tom este unul dintre putinii "baieti de SEO" care stie ce vorbeste asa ca nu i-as neglija autoritatea in acest domeniu.

Succes!

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Răspunsuri: 166
    Ultimul Post: 23rd December 2013, 16:40
  2. Noi tendinte de link building dupa Penguin
    De djgabor în forumul Link Building
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 26th November 2012, 17:05
  3. Recuperare dupa penalizare Penguin din 06.10
    De Mariusbg în forumul Google
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 31st October 2012, 22:20
  4. Update Penguin, Sambata 06 Octombrie 2012