Pagina 1 din 7 123 ... UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 69

Subiect: intrebari pentru editori DMOZ

ibaldazar este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    18th June 2007
    Locaţie
    falticeni
    Vârstă
    44
    Posturi
    214
    Putere Rep
    33

Lightbulb intrebari pentru editori DMOZ

Stiu ca sunteti pe forum, stati ascunsi si radeti de noi. Am avea cateva intrebari:

1. care este cel mai mare interval intre inscriere si momentul in care l-ati verificat

2. va intereseaza design-ul site-ului?

3. conteaza diacriticile? preferati sa inscrieti un site cu diacritice fata de unul scris fara?

4. acceptati doar domenii .ro in sectiunea romaneasca?

5. verificati daca site-ul are probleme? zone neterminate sau erori la scriere?

6. in cazul in care imi inscriu site-ul intr-o sectiune unde sunt 200 de site-uri mai am sanse sa ma inscriu? sunt sanse mai mari fata de o zona cu 5 site-uri?

7. in cazul in care descrierea unui site este copiata de la alt director si se schimba 2-3 cuvinte, ignorati inscrierea?

multumesc, daca mai are cineva intrebari, ashtept PM si editez postul.
    compara preturi si viziteaza forumul wow romania

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    70
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    47
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    70

Implicit

Citat Postat în original de ibaldazar Vezi Post
    Stiu ca sunteti pe forum, stati ascunsi si radeti de noi. Am avea cateva intrebari:

1. care este cel mai mare interval intre inscriere si momentul in care l-ati verificat

2. va intereseaza design-ul site-ului?

3. conteaza diacriticile? preferati sa inscrieti un site cu diacritice fata de unul scris fara?

4. acceptati doar domenii .ro in sectiunea romaneasca?

5. verificati daca site-ul are probleme? zone neterminate sau erori la scriere?

6. in cazul in care imi inscriu site-ul intr-o sectiune unde sunt 200 de site-uri mai am sanse sa ma inscriu? sunt sanse mai mari fata de o zona cu 5 site-uri?

7. in cazul in care descrierea unui site este copiata de la alt director si se schimba 2-3 cuvinte, ignorati inscrierea?

multumesc, daca mai are cineva intrebari, ashtept PM si editez postul.
    ibaldazar, observ o rautate inutila in prima fraza, dar ma incumet eu sa iti raspund.

1. editarea in DMOZ nu tine de intervale de editare, ci de timpul pe care il are un editor pentru a edita.

Daca editorul nu e activ timp de 4 luni de zile, contul se suspenda. Editorul poate reveni daca i se aproba reinstalarea.

Editorul este liber sa activeze atat cat poate sau cat doreste, singura responsabilitate ii revine doar atunci cand adauga site-uri in DMOZ. Daca editorul abuzeaza de privilegiul pe care il are si e dovedit ca a facut lucruri care nu sint conforme cu politicile DMOZ, atunci editorul e scos din sistem fara drept de apel.

2. Designul site-ului conteaza cat sa fie functional site-ul, in rest noi nu sintem interesati de analize de elemente grafice. Doar de continut si functionalitate site.

3. Diacriticile nu sint un criteriu de aprobare, limba romana in schimb, da.

4. In sectiunea romaneasca se aproba orice fel de domenii, ne intereseaza strict continutul si functionalitatea site-ului.

5. Da, verificam daca site-ul are continut unic, daca are pagini cu erori si daca exista "mirror pages". Acceptam in DMOZ doar site-uri ce au (pe cat posibil) continut unic.

6. Nu conteaza numarul site-urilor deja existente in categorie, conteaza ca site-ul tau sa aibe continut si sa fie functionabil.

Aici e o problema: romanii prefera sa isi inscrie site-urile in categoriile mari pentru a lua PR si le evita pe cele Regionale sau mai mici, ptr ca acolo "nu se uita nimeni".

Trierea se face dupa tipul de continut si cui se adreseaza site-ul. Ceea ce inseamna ca noi trebuie sa gasim categoriile potrivite si sa il adaugam.

7. De cele mai multe ori descrierile le facem noi, pentru ca ele vin cu informatii care nu pot fi afisate.

"cea mai buna oferta", "cei mai buni din romania", "cele mai mici preturi" etc sint fraze ce nu pot aparea intr-o descriere. Noi incercam sa facem descrierile cat mai obiective astfel incat sa nu se creeze avantaje intre ceilalti listati pe pagina.

Daca mai aveti si alte intrebari, va rog sa le puneti...doar ca evitati ironiile inutile. DMOZ nu e un serviciu platit, iar voi nu sinteti clientii DMOZ.

DMOZ poate accepta sau nega intrarea unui site din proprie initiativa, criteriile de adaugare sau negare sint decise doar de cei din DMOZ.

Daca stiti editori DMOZ care sint corupti, dovediti-o si raportati-l in DMOZ. Parerile de tipul "editorii DMOZ sint corupti" nu fac decat sa va catalogheze ca niste persoane care pleaca urechea la ce zic unii sau altii.

N-am sa ezit sa aprob parerile critice intemeiate dar nu o sa accept sa vorbiti despre lucruri pe care doar le banuiti (de multe ori le banuiti pentru ca nu va informati inainte de a deschide gura).

Astept alte intrebari pentru a lamuri lucrurile.
    Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.

-Rares- este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    51
    Data înscrierii
    14th May 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    39
    Posturi
    1.620
    Putere Rep
    51

Implicit

ibaldazar, iti pierzi timpul aiurea...

krumel, un mic studiu de caz:

Sa spunem ca de 2 ani de zile am incercat in continuu sa inscriu un site intr-o anumita categorie fara nicio sansa. Categoria respectiva are deja 4 siteuri inscrise, dintre care cel putin doua apartin aceeasi persoane si am mari convingeri ca si unul din celelalte doua siteuri apartin tot aceeasi persoane. Din cele 3 siteuri de care am spus mai sus, unul este offline de ceva vreme (cica "Page under construction"), iar ce-l de-al patrulea site, este in engleza atunci cand intri pe el, desi suntem intr-o sectiune cu siteuri romanesti, in limba romana.

O fi coruptie sau nu?

doro este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    8th September 2007
    Locaţie
    Berlin / Bucharest
    Posturi
    988
    Putere Rep
    39

Implicit

Subscriu Rares.
    Stiu o alte categorie in care sunt inscrise site-urile a 4 companii mari. 3 dintre ele au dat faliment iar site-urile din DMOZ au ramas "Error 404 - page not found".
    Am aplicat de 2 ori ca editor al categoriei si nu s-a intamplat nimic. nici n-a "moderat" altcineva categoria.

StarNET este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    5th March 2009
    Locaţie
    Brasov
    Posturi
    1.429
    Putere Rep
    35

Implicit

N-are rost sa mai discutam ...

incerc sa adaug Portal Info ( www.portal-info.ro ) in categoria World: Română: Computere: Internet: Portaluri ( http://www.dmoz.org/World/Rom%C3%A2n...net/Portaluri/ ) de mai bine de 2 ani si nimic ...

am trimis cerere de a primi mod pentru ca sunt site-uri care nu mai merg de multa vreme ... si nimic ... mi se pare neserioasa treaba pentru un site cu pretentii ... dar asta e parerea mea ..
    Vezi cum e vremea inainte sa iti faci planuri !
    Peste 4000 iconite in ORICE culoare, ORICE dimensiune si in 5 formate: iconsDB.com

Reputatie:
    70
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    47
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    70

Implicit

-Rares-, daca site-urile sint adaugate de ceva timp (2-3-4 ani) si ele la data respectiva erau in romana sau apartineau unor persoane diferite, crezi ca acum isi mai are rost acuzatia de coruptie?

Apoi, ai raportat undeva lucrul asta? Ai primit un raspuns? Mi-ai zis despre chestia asta si nu s-a rezolvat? NU, pentru ca e mai usor sa suspectam si sa facem acuzatii fara temei.

Astept de la tine detalii pe PM privind site-urile respective.

doro, da ..sint site-uri care e posibil sa fie 404 ...in DMOZ exista un robot care verifica site-urile si le eticheteaza cum trebuie. E un robot si are scapari, iar daca acea categorie nu are un editor activ ..atunci o astfel de scapare e posibila.

La fel, imi poti trimite PM sa rezolv eroarea. Cat despre aplicare, am nevoie de mai multe detalii...in mod normal ar trebui sa primesti mesaj pozitiv sau negativ. Cand ai aplicat ultima data?

StarNET, n-am idee inca de situatia site-ului tau, dar dintr-o privire pe site tind sa cred ca site-ul tau nu isi prea are rostul in DMOZ. Tu doar agregezi informatii de pe alte site-uri. Nu ai cine stie ce continut unic.

Nu neg ca alti editori ar fi putut adauga astfel de site-uri in DMOZ, dar nu stau sa fac politie.

Daca vrei, imi poti trimite pe PM site-urile care nu merg pentru a le scoate.

Multumesc aniticipat. Va rog ca in PM sa nu imi sugerati site-uri spre inscriere, ptr ca nu o sa le inscriu.

ibaldazar este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    18th June 2007
    Locaţie
    falticeni
    Vârstă
    44
    Posturi
    214
    Putere Rep
    33

Implicit

iar ati stricat tot ma numa flame, flaaaaaaaaame flame flame flame. ashtept acusi sa vina si superbus sa ma intrebe daca nu vreau niste cupoane sau daca am probleme downstairs ca are el licoarea magica.
    Hai sa nu transformam postul asta intr-o discutie inutila de ce nu mi-ati aprobat site-ul sau.. cand imi aprobati site-ul, dmoz e corupt.. bla bla. neinteresant!

krum.. cred ca ti-ai dat seama ca glumeam si n-am nimic cu nimeni... fraza aia necugetata a fost menita doar sa trezeasca interesul si macar tu ai cazut in plasa

@ krum mai am o nedumerire,
    1. editarea in DMOZ nu tine de intervale de editare, ci de timpul pe care il are un editor pentru a edita.
    nu cred ca m-am facut inteles, romana nu a fost niciodata punctele mele forte.
    ce vroiam sa stiu este, care e cea mai veche inscriere aprobata. utilizatorul si-a inscris site-ul si a fost aprobat dupa 3 luni de exemplu. se vehiculeaza valori de genul, 2 saptamani.. si daca nu a mers, sa te inscrii din nou?

5. este discutabil. probabil aici intervine factorul uman daca e vorba despre un site cu RSS sau un comparator de preturi?

multumesc pentru rapsuns krum.
    va rog, no flame
    compara preturi si viziteaza forumul wow romania

Reputatie:
    70
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    47
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    70

Implicit

Citat Postat în original de ibaldazar Vezi Post
    @ krum mai am o nedumerire,
    nu cred ca m-am facut inteles, romana nu a fost niciodata punctele mele forte.
    ce vroiam sa stiu este, care e cea mai veche inscriere aprobata. utilizatorul si-a inscris site-ul si a fost aprobat dupa 3 luni de exemplu. se vehiculeaza valori de genul, 2 saptamani.. si daca nu a mers, sa te inscrii din nou?

5. este discutabil. probabil aici intervine factorul uman daca e vorba despre un site cu RSS sau un comparator de preturi?

multumesc pentru rapsuns krum.
    va rog, no flame
    1. Tu intrebi cam care ar fi perioada de asteptare pentru a fi listat in DMOZ? Nu exista o asemenea perioada, doar trimiti site-ul si il lasi acolo. Daca dupa 3-6 luni nu e nici o miscare, mai poti face asta inca o data, dupa ai e inutil ptr. ca site-ul e deja in asteptare (de 2 ori).

5. Da, factorul uman e cel pe care se bazeaza cei din DMOZ. Singurii roboti in DMOZ sint cei care verifica daca site-urile sint on sau nu. In rest, fiecare editor trebuie sa verifice la mana fiecare site trimis si sa decida ce e cu el.

-Rares- si StarNET, am rezolvat problemele anuntate de voi. Dupa cum vedeti n-a durat mult....

odiv este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    9th April 2008
    Locaţie
    Vaslui
    Vârstă
    39
    Posturi
    274
    Putere Rep
    31

Implicit

din proprie experienta am observat ca pentru inscrierea in DMOZ continutul unic face diferenta.

Femei OK
    a fost acceptat la numai 3 zile de la inscriere, intr-o categorie foarte populata, singurul inconvenient a fost modificarea descrierei de catre editorii DMOZ

Gin
    Gin este deconectat Banned
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    17th May 2006
    Locaţie
    Ploiesti
    Vârstă
    45
    Posturi
    676
    Putere Rep
    0

Implicit

@Krumel nu ma pot abtine sa nu te intreb dc ai ales sa fi editor tocmai pe categoria asta?

dmoz.org/Adult/World/Rom%c3%a2n%c4%83/

si un singur site aprobat de g@y ?

ps:sper sa nu ma trezesc cu penalizare

Pagina 1 din 7 123 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. 10 motive pentru a fi ignorat de editorii DMOZ
    De ibaldazar în forumul DMOZ
    Răspunsuri: 33
    Ultimul Post: 20th December 2013, 18:01
  2. Intrebari pentru Matt Cuts
    De Sebastian în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 15
    Ultimul Post: 9th January 2010, 19:21
  3. Caut editori si programator
    De Viral Evil în forumul Continut web
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 25th November 2007, 20:06
  4. Adrese de editori/review-eri de reviste IT
    De Marius Mailat în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 28th November 2006, 19:52
  5. Editori Pt Webxperience!
    De Cristian Mezei în forumul Directoare web straine
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 3rd February 2006, 00:13

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •