Citat Postat în original de ibaldazar Vezi Post
Stiu ca sunteti pe forum, stati ascunsi si radeti de noi. Am avea cateva intrebari:

1. care este cel mai mare interval intre inscriere si momentul in care l-ati verificat

2. va intereseaza design-ul site-ului?

3. conteaza diacriticile? preferati sa inscrieti un site cu diacritice fata de unul scris fara?

4. acceptati doar domenii .ro in sectiunea romaneasca?

5. verificati daca site-ul are probleme? zone neterminate sau erori la scriere?

6. in cazul in care imi inscriu site-ul intr-o sectiune unde sunt 200 de site-uri mai am sanse sa ma inscriu? sunt sanse mai mari fata de o zona cu 5 site-uri?

7. in cazul in care descrierea unui site este copiata de la alt director si se schimba 2-3 cuvinte, ignorati inscrierea?

multumesc, daca mai are cineva intrebari, ashtept PM si editez postul.
ibaldazar, observ o rautate inutila in prima fraza, dar ma incumet eu sa iti raspund.

1. editarea in DMOZ nu tine de intervale de editare, ci de timpul pe care il are un editor pentru a edita.

Daca editorul nu e activ timp de 4 luni de zile, contul se suspenda. Editorul poate reveni daca i se aproba reinstalarea.

Editorul este liber sa activeze atat cat poate sau cat doreste, singura responsabilitate ii revine doar atunci cand adauga site-uri in DMOZ. Daca editorul abuzeaza de privilegiul pe care il are si e dovedit ca a facut lucruri care nu sint conforme cu politicile DMOZ, atunci editorul e scos din sistem fara drept de apel.

2. Designul site-ului conteaza cat sa fie functional site-ul, in rest noi nu sintem interesati de analize de elemente grafice. Doar de continut si functionalitate site.

3. Diacriticile nu sint un criteriu de aprobare, limba romana in schimb, da.

4. In sectiunea romaneasca se aproba orice fel de domenii, ne intereseaza strict continutul si functionalitatea site-ului.

5. Da, verificam daca site-ul are continut unic, daca are pagini cu erori si daca exista "mirror pages". Acceptam in DMOZ doar site-uri ce au (pe cat posibil) continut unic.

6. Nu conteaza numarul site-urilor deja existente in categorie, conteaza ca site-ul tau sa aibe continut si sa fie functionabil.

Aici e o problema: romanii prefera sa isi inscrie site-urile in categoriile mari pentru a lua PR si le evita pe cele Regionale sau mai mici, ptr ca acolo "nu se uita nimeni".

Trierea se face dupa tipul de continut si cui se adreseaza site-ul. Ceea ce inseamna ca noi trebuie sa gasim categoriile potrivite si sa il adaugam.

7. De cele mai multe ori descrierile le facem noi, pentru ca ele vin cu informatii care nu pot fi afisate.

"cea mai buna oferta", "cei mai buni din romania", "cele mai mici preturi" etc sint fraze ce nu pot aparea intr-o descriere. Noi incercam sa facem descrierile cat mai obiective astfel incat sa nu se creeze avantaje intre ceilalti listati pe pagina.

Daca mai aveti si alte intrebari, va rog sa le puneti...doar ca evitati ironiile inutile. DMOZ nu e un serviciu platit, iar voi nu sinteti clientii DMOZ.

DMOZ poate accepta sau nega intrarea unui site din proprie initiativa, criteriile de adaugare sau negare sint decise doar de cei din DMOZ.

Daca stiti editori DMOZ care sint corupti, dovediti-o si raportati-l in DMOZ. Parerile de tipul "editorii DMOZ sint corupti" nu fac decat sa va catalogheze ca niste persoane care pleaca urechea la ce zic unii sau altii.

N-am sa ezit sa aprob parerile critice intemeiate dar nu o sa accept sa vorbiti despre lucruri pe care doar le banuiti (de multe ori le banuiti pentru ca nu va informati inainte de a deschide gura).

Astept alte intrebari pentru a lamuri lucrurile.