Un articol care mi se pare util pentru deținătorii pe bloguri:
Cum să faci bani din blog (un fel de centralizator)
Un articol care mi se pare util pentru deținătorii pe bloguri:
Cum să faci bani din blog (un fel de centralizator)
Mda... inveti mai multe chestii despre facut bani online dintr-un articol de-al lui Kidu decat din tot blogul lui chinezu.
Signatura lipsa
Mustește de reclame postul lui Chinezu și multe din chestiile alea nu prea sunt viabile pentru bloggerii începători. Pur și simplu nu te apuci de blogging ca să faci bani ci pentru că îți place să scrii. Că poate blogul tău o să producă bani mai târziu...ok, nimic de zis aici. Însă 95% dintre cei care se apucă să își facă un de'ăsta - blog adică - sperând că mâine pleacă în pelerinaj la Locurile Sfinte pe banii scoși din reclamă, suferă o tragică și adâncă dezamăgire.
Si eu cred ca marketingul afiliat este doar la inceput in Romania cumparativ cu SUA sau UK...
In mare parte ai dreptate ...referitor la conditia economica si puterea de cumparare ...daca facem un mic calcul o sa vedem ca puterea noastra de cumparare a scazut cu mult fata de 2012 -un simplu exeplu este scumpirea utilitatiilor ceea ce inseamna ca ramanem cu mai putini bani in buzunar pentru a ne satisface micile capricii.
Deci de unde cresterea asta fabuloasa de care vorbim ...cand in cifre la ceea ce inseamna consum suntem in cadere libera ???
--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")
Anul 2013 a început dezamăgitor pentru salariații români. Puterea lor de cumpărare consemnată de statistica oficială pentru luna ianuarie a fost cu 3,6% sub media anului precedent. Chiar dacă ținem cont de sezonalitate, ianuarie fiind o lună tradițional mai slabă, scăderea de 0,6% sub nivelul din ianuarie 2012 nu arată deloc bine
Se stie si in plus se simte -> http://forum.seopedia.ro/chestionare...le-3-luni.html
are dreptate zoso
![]()
Ultima modificare făcută de avram; 27th March 2013 la 16:11.
░▒▓█▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀█▓▒░
Din punctul meu de vedere nu or sa cada in urmatorii ani sistemele de afiliere. Este simplu: piata este din ce in ce mai mica, dar pentru marii comercianti, cifrele de afaceri este constanta sau creste (ma refer la comparatii cu anii precedenti). Intrebarea este atunci: de unde scade? Cei mici vor fi inghititi de sisteme mamut. Deja pe filiera it este foarte greu sa deschizi un magazin online sa spunem, pentru ca piata este acaparata la propriu. Inventarea brandului online va permite numai unor companii (un numar restrans) sa supravietuiasca si sa creasca. Restul, cei micuti, vor suferi scaderea pietei.
Deci marketingul afiliat va merge in continuare ok.
Internetul in viitorii 3 ani? Au ramas domenii neexploatate, sau exploatate incorect (aici ma refer la propria nisa) unde este loc de crestere. Dar si aici brandurile pun piciorul in prag.
Cel mai mult vor avea de castigat cei care vor reusi sa creeze branduri (pe orice nisa online: magazine, bloguri, forumuri, etc), si din experienta, cel mai bine functioneaza elitismul - atrage, pentru ca oamenii simt nevoia sa se identifice cu ceea ce nu sunt (de la mesteri la degustatori de vinuri si pana la fotomodele).
Ca sa inchei cu o concluzie: afiliera va produce si va produce din ce in ce mai mult, dar cine va invata cum se creeaza brandul online (momentan sunt folosite numai instrumente precum google, facebook, bloguri) si va putea sa promita unei companii oarecare ca intr-un timp de...va deveni un brand online, va ajunge departe. Poate nu la milionul de euro, dar oricum va putea aspira la el.![]()
Diferenta este data de procentul celor care cumpara online. Chiar daca veniturile sunt in scadere, majoritatea userilor "descopera" cumparaturile online.
Am un prieten care se mira cand un shop online i-a trimis un produs acasa. Dupa ce produsul a ajuns, a facut ceva de genul: "oau, ce tare e sa cumperi online!"
Ca el sunt foarte multi.
Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un audit SEO complet. :)
Dacă întrebarea ta e strict legată de România, atunci să fii sigur că vei vedea o creștere simțitoare a oportunităților de câștig.
Este doar o problemă de timp până când vor apărea primele rețele de PPD românești sau site-uri de genul ClickBank (am informații că se pregătește o variantă românească a ClickBankului cât de curând) în România.
Vorbind despre rețele PPD, rețele din care se fac foarte mulți bani și pentru utilizatori cât și pentru cei ce le dețin, există un cerc ce trebuie închis. Anume - dorința celor care sondează piața în momentul de față în România să intre pe domeniul de content locking via survey (chestionare) deoarece (cine a încercat măcar un content locker știe lucrul acesta) pentru România în momentul de față sunt disponibile doar oferte mobile, mai precis plata cu sms pentru a accesa conținutul. Sunt convins că aceste lucruri se vor schimba în timeframe-ul pe care l-ai enunțat tu și noi marketerii români vom avea un teren de joacă mai familiar la dispoziție.
Cât privește marketingul afiliat de tipul 2parale, acesta este doar la început. Odată cu dezvoltarea ideii de cumpărături online în România, lucru care se întâmplă treptat dar sigur, va crește fără doar-și-poate și piața afiliaților.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)