Oameni buni, imi pare bine ca textele mele au starnit atatea controverse, dar trebuie sa intelegeti ca nu am deloc pretentia ca ele sa fie perfecte dpdv stiintific. Am spus-o deja in primul top. Pe UPShop prefer sa nu-i bag cata vreme e de notorietate ca apartin, ca business, unei afaceri cu picioarele pe pamant. Am spus si chestia asta in primul top si tot de-aia nu ii bag nici pe Flamingo, nici pe DC, nici pe Domo. Pe mine ma intereseaza strict cei care isi desfasoara activitatea in mediul virtual. Chiar daca unii au alte firme puternice in spate, ma indoiesc ca au sute de spatii comerciale, in toata tara, si vizitate zilnic de zeci de mii de cumparatori, in care sa poata face reclama gratis domeniului.ro.

Ghelirul a deschis un drum in Romania. Evident ca nu e original la nivel planetar. Nici BitDefender nu e o idee originala de produs, dar in Romania e antivirusul nr. 1.

Partea cu user experience e buna, dar nu ma intereseaza. Tot in primul top am zis de ce. Nu vreau sa fac un concurs de miss, vreau sa decelez informatii care sa ofere informatii despre volumul afacerii care, vrand nevrand, depinde de gradul de vizibilitate al site-ului. Ma intereseaza strict cifrele, cantitatile, statisticile. Ma doare undeva de usability, validation and stuff. Iti arat magazine cu o superuzabilitate care abia au 1000 de vizitatori lesinati. Oricine e liber sa centralizeze intr-un raport aspectele astea. Pe mine ma intereseaza sa conturez imaginea de ansamblu a pietei in asa fel incat cineva care are ceva bani in buzunar si vrea sa intre pe piata asta, sa stie clar cu cine se bate. Cate vreme in topul magazinelor exista o gramada care arata prost, se incarca greu, nu ofera breadcrumbs etc. etc. etc. inseamna ca treburile astea inca sunt neesentiale pentru a atinge succesul online. Repet, cu riscul de a-i oripila pe evanghelisti: chestiile astea sunt neesentiale pentru a avea un magazin online de succes. Poate peste 3 ani va fi altfel, dar momentan principalul e sa adopti o atitudine pozitiva de genul "me too" pentru a lua o mica halca dintr-o piata de peste 100 de milioane de euro. Iar pentru partea offline ma tem ca ar trebui sa ai acces la statisticile de vanzari ale magazinului.

Si Daniel, crede-ma, stiu multe desi nu ma dau in barci nici pe la interneticsuri, nici pe la interfrectii, nefiind o persoana publica in comunitatea web.