Pagina 4 din 4 PrimulPrimul ... 234
Rezultate 31 la 34 din 34

Subiect: Top 20 magazine virtuale de IT&C din .ro

WeaselMan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    22nd July 2005
    Locaţie
    weaseland
    Vârstă
    42
    Posturi
    447
    Putere Rep
    39

Implicit

Citat Postat în original de kevinro Vezi Post
    Cel.ro ti se pare exemplu de uzabilitate?!

Cat despre vanzarile celorlati, nu ai de unde sa le stii. Eu stiu care sunt vanzarile unuia care e mult sub top 5 si nu e deloc cum zici tu. Sunt sigur ca mai sunt si altii care au informatii legate de alte magazine. Cata vreme vei continua sa vii cu afirmatii apodictice o sa ma feresc sa te contrazic. De fapt, o sa ma feresc din calea ta, asa cum te feresti pe strada din calea cuiva care e prieten cu Adevarul Absolut.
    Muhahaha, be afraid, be very afraid!!!

Cel.ro nu este cine-stie-ce optimizat pt. usability (e chiar cel mai slab din top 5), dar nu e nici atat de varza ca celelalte magazine din top 6+
    (\_/) I like bunnies
    (>.<) ...and people with b00bs. But especially bunnies with b00bs xD

danielbuca este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    13th August 2006
    Locaţie
    Bucharest
    Vârstă
    48
    Posturi
    431
    Putere Rep
    39

Implicit

@kevin: spui ca nu ai pretentia ca topul sa fie corect dpdv stiintific. Stai un pic, ca nu despre asta vorbeam, ci despre relevanta acestui top. Topul e facut dupa ce? Dupa trafic? Pentru asta puteam sa ma uit in Alexa.

Ref la upshop: vreau sa te contrazic aici. Din pacate despre upshop stiu mai multe si nu ma deranjeaza ca nu e in top ci ca motivele excluderii lui sunt ireale deci, in concluzie, nu s-a facut documentare cum trebuie.
    Upshop este un business separat de ultrapro, belive me.

Spui ca nu te intereseaza partea de usability (desi eu vorbeam despre user experience per total care inseamna mai mult decat usability) si ca te intereseaza volumul afacerii. Pai cum poti tu sa evaluezi volumul afacerii tinand cont de trafic si de am/n-am reclama. ESTE TOTAL IRELEVANT.

Hai sa iti dau un exemplu: bag 100K euro in reclama -> am trafic in draci DAR: site-ul e greu de navigat, informatia nu e bine organizata, am un client support care lasa de dorit, nu onorez comenzile, trimit comenzile gresit sau cu probleme, etc. Asta ce inseamna? care e volumul meu de business?

-------------------------------------------------

Hai sa iti spun ce ma revolta!
    In toate manualele de eMarketing din ultimii ani este prezentata urmatoarea idee (nu am sa citez - nu am o memorie asa buna - ci am sa sumarizez):
    Se da firma Igrec, firma care vinde serviciile Ics. Firma Igrec vrea sa isi promoveze serviciile dar nu dispune de bugete suficient de mari asa ca apeleaza la strategii de tip guerilla marketing.
    Una dintre aceste strategii este pozitionarea ca si expert pe o anume nisa pentru ca apoi sa iti poti promova, prin asocierea imagii, serviciile pe care le oferi pentru acea nisa.
    Deci ce face firma Igrec? se pozitioneaza ca expert pe nisa DubluVe pentru ca produsul/serviciul lor Ics adreseaza tocmai acea nisa.

Asta este o tehnica care poate avea succes dar implica si riscuri destul de mari.

Acum cativa ani, Claudiu Gamulescu (Underclick) facea un studiu pe magazine online. Lasand deoparte faptul ca omul cunosetea bine si acest business si piata locala a muncit o perioada destul de mare sa scoata o editie a acestui studiu. Pe el il apreciez pentru munca depusa.

kevinro este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    28th June 2005
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    50
    Posturi
    369
    Putere Rep
    38

Implicit

Citat Postat în original de danielbuca Vezi Post
    @kevin: spui ca nu ai pretentia ca topul sa fie corect dpdv stiintific. Stai un pic, ca nu despre asta vorbeam, ci despre relevanta acestui top. Topul e facut dupa ce? Dupa trafic? Pentru asta puteam sa ma uit in Alexa.
    daniele, citeste ce am scris in deschiderea primului top. Mergi pe firul clickurilor si o sa intelegi mai multe. De fapt, in pana mea, nu am facut altceva decat sa aduc niste argumente acolo unde cineva niznai se apucase sa dea cu piatra complet aiurea-n tramvai. Intr-o munca gandita in prealabil, bazata pe niste studii de piata, pe niste cerinte clare ale publicului tinta etc. (apropo si de ideea de redesign cu frigidere pe care vor s-o faca unii mai nou...).

Ref la upshop: vreau sa te contrazic aici. Din pacate despre upshop stiu mai multe si nu ma deranjeaza ca nu e in top ci ca motivele excluderii lui sunt ireale deci, in concluzie, nu s-a facut documentare cum trebuie. Upshop este un business separat de ultrapro, belive me.
    Cata vreme pe Ultrapro.ro scrie clar ca UPShop e "noul site de vanzari al UltraPro" nu ma convingi. Iar la ROTLD proprietarul domeniului e K Tech Electronics. Ca bosii de acolo si-or fi tras alta firma pe care invart banii de aici, e prea putin relevant. QED

Spui ca nu te intereseaza partea de usability (desi eu vorbeam despre user experience per total care inseamna mai mult decat usability) si ca te intereseaza volumul afacerii. Pai cum poti tu sa evaluezi volumul afacerii tinand cont de trafic si de am/n-am reclama. ESTE TOTAL IRELEVANT.
    Ba da, se poate. Dar, fireste, nu iei in considerare numai traficul si daca are/nu are reclama.

Hai sa iti spun ce ma revolta!
    Nu ar trebui sa te revolte. Sunt alte lucruri mult mai revoltatoare pe lumea asta, cum ar fi de exemplu faptul ca in fiecare zi mor copii in Irak. Strategia de care vorbesti tu e veche de cand marketingul, mai precis de cand Avon a decis sa-si retraga produsele de pe rafturi si sa vanda exclusiv prin "experte". Dar nu ma baga pe mine in aceeasi oala cu Gamulescu. El isi publica textele pe New York Times-ul comertului virtual din Romania si probabil vrea sa se pozitioneze ca expert in domeniul asta. Eu le public pe blogul personal, unde mai scriu si despre fotbal, muzica, politica etc. si nu vreau, multumesc, sa fac pe desteptul ci doar sa le dau cate o palma dupa ceafa celor care mananca rahat cu lingura aia mare cand nu trebuie. Tam-tam-ul s-a creat pentru ca lumea a gasit interesant acel tabel, nu pentru ca eu as fi dat din coate sa fiu bagat in seama. De aici pana la a intelege ca as fi pus la cale o conspiratie mondiala a expertizarii din lipsa de buget (wow...!) mi se pare o cale care se sprijina pe niste deductii logice destul de particulare, ca sa ma exprim cu un eufemism.
    Lucian

serban este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    17th February 2006
    Locaţie
    Bucharest
    Posturi
    133
    Putere Rep
    37

Implicit re

@kevinro - ghelir nu cred ca are treaba cu studiul, nu e magazin online si nu vinde numai IT&C (ex. http://ghelir.ro/arhiva/2007/07/12 , http://ghelir.ro/arhiva/2007/07/05 ) - ca o paranteza - interesant cata valva se face in jurul acestui proiect, mie mi se pare un business falimentar.

@danielbuca - pe underclick am citit si eu articolele cu studiile despre magazinele online, si nu mi s-au parut ceva extraordinar dpdv al informatiei, mai mult niste articole de promovare. adica nu am desprins nimic concret.

@all - nu inteleg de ce atata flame, este un studiu, singura greseala este ca a fost numit TOP, pentru ca intr-adevar este aproape imposibil sa stabilesti concret 20 de pozitii.
    Serban Ghita - my website

Pagina 4 din 4 PrimulPrimul ... 234

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Realizez site-uri, aplicatii web si magazine virtuale.
    De gloobal în forumul Servicii web / Jobs
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 10th November 2010, 05:04
  2. Link exchange turism, constructii, magazine virtuale
    De martynesku în forumul Link/banner exchange
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 11th October 2009, 20:59
  3. Colaborare magazine virtuale
    De adson în forumul Servicii web / Jobs
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 6th August 2008, 11:11
  4. Realizez site-uri si aplicatii web si magazine virtuale