Citat Postat în original de impelo Vezi Post
Nu am intrat de mult pe forum, dar astazi am citit doar acest thread. Nu ma bag la planuri de afaceri, la chestii tehnice, ci doar la un anumit aspect care a fost discutat si care cred ca este inteles gresit...
Avand firma (fiindca este si normal sa lucrezi in legalitate), vei avea un contract de prestari servicii cu un birou de contabilitate. Asta este foarte simplu. Dar nu inteleg de ce pentru 2-3 magazine, costul acestor servicii sa se dubleze sau sa creasca? Unde lucrez eu, functioneaza in acelasi apartament si un birou de contabilitate si n-am auzit in viata mea sa dubleze costurile doar ca au inca un magazin... Practic tin contabilitatea unei singure companii, indiferent cate magazine are.. Tot acelasi CUI si IBAN au.. Este inteles gresit. Eventual, daca numarul de comenzi creste in cazul mai multor magazine, se poate discuta cu contabilitatea si se poate ajunge la o intelegere.

Nu vreau nici sa ma bag in seama, dar nici sa se discute eronat.. Contabilul care cere la nr de magazine e destept,... naiv e ala care da. Deci asta nu este un cost suplimentar important in cazul mai multor magazine online.
Impelo stie.

--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")

Citat Postat în original de Tom Vezi Post
Acum 1 an faceam angajari fix pe baza unui plan de afaceri, fie el si "nerealist". E un exercitiu foarte bun pentru oricine, doar trecand pe hartie (excel) poti realiza defapt cate "constante" omiti.

Nu stiu daca titlul e gresit, cat abordarea in sine. Solutia e solutie, idea e altceva. Iar daca nisa nu e publica, atunci postul e complet inutil. NU ajuta cu nimic pe nimeni, e doar pierdere de timp. Nu ma refer la dex, cat la date. Cred ca sunt cel mai mare agramat de pe forum, asa ca nu e cazul

Dupa cum nici nu toti oamenii fac afaceri. Unii scriu poezii. Geniala replica! Linkul din semnatura e blogul tau?

Nu vreau date exact, dar ma intereseaza datele efectiv, ca sa putem urmarii logica, matematica si planificarea. Cu un caz concret, fara nume de pers si firma, ai ajuta cu adevarat comunitatea. Cu scuze, nu ajuti pe nimeni, si mai mult ma faci sa te trec in categoria " povesti".

Da, orice plan e demolabil, dar spre suprinderea multora, suntem aici pentru proiecte online, si 80% dintre ele sunt identice. Difera nisa (poate ) si cateva constate! In rest, e usor de citit si analizat un plan de afaceri. Nu vreau sa-l faci, ca nu e necesar, dar un banal tabel in excel cu cateva date reale, costuri, investitie, amortizare, luni, ........(pe 1-2 ani), e usor.

Daca adaugi un astfel de tabel la postul tau, deja avem un subiect serios, si cu participarea celorlalti iese un schelet foarte benefic pentru oricine.

Dezvolta tabelu, cu calculele bazate pe postul tau, si-ti promit ca o sa participam cu totii la el (din experienta sau nu), iar topicul tau va aduce foarte multe beneficii tuturor celor care doresc sa-si deschida un magazin online. Pentru ca asta era intentia lui, nu sa scriem poezii! Corect?

Dar nu trece in tabel, vanzari si marketing, pana nu-mi explici diferenta, ca altfel "nu ma prind"!

Deal?

P.S. Nu am nimic cu tine, nici macar nu te cunosc, dar prefer oricand o discutie fie ea si polemica, care sa fie bazate pe date concrete (SEO sau business). Oricum ai de la mine 10 +, pentru ca l-ai enervat pe Dan
Daca as cauta sa enervez oamenii, cu siguranta as face-o "cu talent". N-am dorit sa enervez pe nimeni.

Ideea cu planul e buna. Mai ales daca se contribuie la ea. Brainstorming.

Insa am intrat in criza majora de timp, nu mai am cand sa fac asa ceva... August is booked already. Si mai am cateva ore sa pregatesc niste proiecte majore (4 la numar).
Daca insa imi apare timpul necesar, de ce nu? Numai ca nu stiu cine va avea rabdare pana atunci.

Ah, si am gasit ceva pe net, a' la Murphy:

"Felul obisnuit in care oamenii iau lucrurile pe forumuri, este in cel mai rau mod posibil, astfel incat daca faci ceea ce poate fi considerat un comentariu benign, te vei trezi direct in al treilea razboi mondial."

Am recitit din urma, toate postarile acum, rapid, inainte sa revin la treburile mele. Vad altceva reiesind aici, mult mai important.

Nu ideea mea (secundara), ci multitudinea de probleme cu care se confrunta cei care ar vrea sa faca ceva in domeniul afacerilor.

Intrebarea este: Cum ar putea eforturile mai multor persoane care au experienta, nu numai in web, dar si in restul componentelor unei afaceri, sa fie sindicalizate intr-un ghid online pentru cei care vor sa urmeze? Cred ca avem nevoie de asa ceva.