Rezultate 1 la 10 din 28

Subiect: O solutie simpla pentru un magazin online profitabil

Afișare hibrid

Serban Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    84
    Data înscrierii
    1st November 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    49
    Posturi
    4.328
    Putere Rep
    84

Implicit

Probabil ca dublarea costurilor de stoc, contabilitate si livrare ( ti le am enumerat pe cele mai mari ) iti scapa din vedere
    Daca, sa zicem, 20 comenzi ti le procesezi sigur, la 40 vei avea nevoie de un salariat in plus ( cifrele sunt un ex ).

De fapt, cheltuiala comuna poate fi data de acelasi spatiu, in cazul in care nu ai produse voluminoase. De rest, costurile cresc exponential: contabilitate, curier, telefoane, hosting, doua stocuri de produse, bla bla.

Desigur, daca discutam de magazin cu 1-2 comenzi pe zi, poti sa o faci de acasa, cu o cartela prepay si sa tii contabilitatea primara chiar tu. Dar nu cred ca profitul este semnificativ.

emm
    emm este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    59
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    59

Implicit

Citat Postat în original de Kidu Vezi Post
    Probabil ca dublarea costurilor de stoc, contabilitate si livrare ( ti le am enumerat pe cele mai mari ) iti scapa din vedere
    Daca, sa zicem, 20 comenzi ti le procesezi sigur, la 40 vei avea nevoie de un salariat in plus ( cifrele sunt un ex ).

De fapt, cheltuiala comuna poate fi data de acelasi spatiu, in cazul in care nu ai produse voluminoase. De rest, costurile cresc exponential: contabilitate, curier, telefoane, hosting, doua stocuri de produse, bla bla.

Desigur, daca discutam de magazin cu 1-2 comenzi pe zi, poti sa o faci de acasa, cu o cartela prepay si sa tii contabilitatea primara chiar tu. Dar nu cred ca profitul este semnificativ.
    Si totusi, daca pui lucrurile pe hartie, vei ajunge probabil la profit.

Asta pentru ca principala problema nu este ca ai tine oamenii de vanzari in priza sa vanda continuu intr-o disperare. E greu de asteptat asta la un magazin startup. Si salariile sunt un cost mare in orice firma, chiriile la fel. Omul de la vanzari trebuie incarcat la capacitatea lui, ca sa nu platesti salariul degeaba si sa faci pierderi.

De fapt, partea cea mai problematica este procentul din felia de piata pe care o poti ataca. Daca folosesti seo de exemplu, esti limitat de numarul de vizitatori pe care il atrage situl tau.

Exemplu: Daca ai costuri de 80 de lei si castigi 75, esti falimentar. Daca ai costuri de 120 de lei(sa zicem, prin adaugarea costurilor suplimentare) si maresti (prin al doilea magazin) veniturile la 150 de lei, ai 30 de lei profit. Cifrele nu mint.

Edit: Dealtfel, stiu deja vreo doua cazuri care aplica solutia asta. Unul este chiar o fosta firma care mi-a apartinut partial candva, si din care m-am retras la un moment dat.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Furnizori pentru Magazin online
    De Roland în forumul Comert electronic, e-Commerce
    Răspunsuri: 36
    Ultimul Post: 10th November 2016, 17:02
  2. Despre un magazin online de haine pentru afiliate
    De Guess Who în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 11
    Ultimul Post: 4th March 2012, 16:01
  3. Răspunsuri: 17
    Ultimul Post: 3rd April 2011, 14:10
  4. Rugaminte - idei pentru promovarea unui magazin online de cadouri
    De Tsmihai în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 20
    Ultimul Post: 8th November 2010, 17:37
  5. Primii pasi pentru un prim magazin online...
    De Prometeu în forumul Comert electronic, e-Commerce
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 2nd December 2008, 00:30

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •