Cel mai bun plan de afaceri din lume are sens doar pentru cel care-l face. Ceilalti, il vor considera, aproape intotdeauna, drept nerealist. Cu bune intentii la origine.
De fapt titlul postului e gresit: E doar o idee de eficientizare, ceva ce poate face diferenta necesara uneori. "Solutie" inseamna mai mult, n-am venit cu asa ceva, n-am stat sa fac analize cu dex-ul in fata atunci. Nu exista o solutie generala, am afirmat asta deja, repetat. Si am recunoscut ca nu e valabil pentru toata lumea.
Dupa cum nici nu toti oamenii fac afaceri. Unii scriu poezii.
--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")
Despre cifre, ar fi buna idee - numai ca din pacate nu pot posta solutii din interiorul unor afaceri reale. Cu parere de rau. Sper ca este de inteles acest aspect.
As putea face un studiu de caz, un plan fictiv, in care sa vedem ce si cum. Intrebarea este, la ce bun? Oricum e demolabil. Si nu va fi valid, ca ansamblu, decat pentru acel caz fictiv. Orice aplicare reala va fi diferita.
Si incep sa cred ca am lucruri mai bune de facut.
--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")
Acum, recitind, imi dau seama ca am gresit deschizand topicul fara cifre bazate pe caz real. Din pacate, nu am anticipat asta. Este o greseala pe care o recunosc.
Si tot din pacate, acum la urma, nu pot posta (deocamdata cel putin) un caz cu cifre reale si solutiile folosite, din interiorul unui business. Asta pentru ca acel business inca functioneaza, si planul sau de afaceri nu poate fi facut public. Este informatie privata. Problema in sine nu este ideea (este ea credibila, incredibila?) ci lipsa acestor date care sa confere credibilitate ideii, lucru care este mai usor de acceptat daca se bazeaza pe un caz real.
Nu sunt impotriva dezbaterii sau a parerilor contradictorii, atata vreme cat sunt exprimate intr-o maniera decenta.
O sa tin minte data viitoare inainte de a mai posta idei (bune sau slabe, testate sau nu). Este un proces de invatare si pentru mine - niciodata nu incetam sa invatam. Da, pentru asta pot multumi celor care au format parerile contradictorii.

Răspunde cu citat