Citat Postat în original de Prometeu Vezi Post
Daca nu prea am activitate, eu oricum sunt obligat sa platesc acesti 1300 de lei impozit? Daca am profit 1000 de lei pe an, 16% vine 160 de lei pe care ar trebui sa platesc impozit, dar fiind minimul acesta voi mai plati diferenta pana la 1300 ?
Citisem pe undeva ca PFA si II nu se supun impozitului forfetar si ca nu ar trebui sa plateasca acest impozit minim, nu mai stiu exact unde, poate era o sursa veche.

Observ ca imi recomanzi mai degraba II, in situatia mea, daca e sa imi fac II, am vreun dezavantaj comparat cu PFA, sau sunt doar avantaje ?

legat de chirie, sa inteleg ca as putea de exemplu acoperi doar o camera din apartament, camera in care eu lucrez si produc acele materiale ?(ca sa nu ma gaseasca la control in pat )
Indiferent daca ai sau nu activitate platesti acest impozit, statul este de principiul: ai nu ai minge tragi la poarta. Acesta nu este impozitul forfetar (care apropo nici nu mai este, pentru nici o forma de societate) ci este impozitul de profit minim care trebuie platit indiferent.

II-ul este o forma de societate introdusa mai de curand si inca nu au inceput sa-i bage bete in roate. Am foarte multi prieteni care au renuntat la SRL in favoarea II-ului, un tip are o spalatorie auto cu 9 angajati ca II.

Cand infiintezi societatea ai nevoie de sediu, atunci faci contracul de inchiriere unde de preferabil este sa fie o singura societate pe adresa respectiva (daca sunt 2 sau mai multe ligislatia se complica). In cazul in care proprietarul este tatal tau nu este nici o problema, faci contractul cu el.

Citat Postat în original de Iulian Vezi Post
@Clax: Nu stiu de unde iti iei informatiile sau cand le-ai citit. Din cate stiu, impozitul ala nu mai este valabil.
Lasa-ne si surse cand afirmi ceva ca altfel ne induci in eroare
Este chiar foarte valabil plata impozitului si recomand platirea acestuia la timp, astfel la un control ai un mare +
Vorbesc din practica mea de zi cu zi nu din surse scrise, ma lovesc de astfel de treburi zilnic de cativa ani in coace.