Vezi Rezultate Sondaj: Ati utiliza astfel de servicii?

Alegători
11. Nu puteţi vota în acest sondaj
  • Da

6 54,55%
  • Nu

1 9,09%
  • Nu stiu

4 36,36%
Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12
Rezultate 11 la 14 din 14

Subiect: Servicii de Business Growth - ati folosi?

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    108
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    108

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Am raspuns NU - nu as apela la un asemena servicu.

Motivul:

Ai spus ca se adreseaza firmelor mici si mijlocii.
    Pentru aproape toate serviciile enumerate, exista firme specializate, cu multi ani de experienta in domeniul lor.
    O firma care le face pe toate nu poate prezenta incredere (din punctul meu de vedere).

O analiza si optimizare a procesului de productie la o firma mica sau mijlocie, chiar daca pare "floare la ureche" cere o analiza profunda, cere invatarea si intelegerea sistemului tehnilogic. Practic inlocuieste managerul pe zona respectiva, pe care eu ar trebui sa il concediez pentru ca nu isi face treaba - n-a optimizat procesul - fix treaba lui.

La fel si trainingurile. Si ale tale si ale mele costa. Ar trebui sa imi penalizez managerul ca nu a ales sa faca acele traininguri pana acum? Pai care e treaba lui? Nu sa se ocupe de optimizarea costurilor, de adus profit, de instruit personalul?

Cum spuneam, pentru fiecare liniuta de-a ta exista firme specializate, cu experienta de zeci de ani in domeniu. Un manager trebuie sa STIE ce e nevoie in organizatia lui si sa apeleze la astfel de servicii.

Practic, tu vrei sa devii managerul firmei mele si sa vinzi firmei mele serviciile oferite tot de tine. Daca as face asa, rapid un calcul in bani a tot ce implica interventia ta, serviciile costa sa zicem 50.000 - 100.000 de euro - vorbesc de un nivel profesionist, nu ciuriburi. Bani pe care TU ii dai pe traininguri specializate, branding, tech, analize etc.

Daca tu investesti suma asta in mine, trebuie sa scoti si profit. Sa-ti platesti sediu, promovare etc. Deci profitul tau nu trebuie sa fie mic, asa ca practic ma indatorez la tine 100.000 sa zicem, bani cu care tu ar trebui sa imi "optimizezi" mie afacerea. De ce nu ma imprumuti direct cu banii astia, fara sa ma mai consideri incapabil sa conduc o afacere?

(sa nu interpretezi te rog ca pe un atac, e doar o opinie)

In plus, nu as apela la serviciile TALE (fac abstractie de serviciile firmei acum) pentru ca ai facut urmatoarea afirmatie:
    din pura dorinta de a implementa conceptul, de a ajuta romanii, firmele romanesti - si ma refer aici la Romania, pentru ca ma doare in cot de strainezi.
    Trust, but verify.

emm
    emm este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    56
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    56

Implicit

Da, recunosc, afirmatia mea la care te-ai referit e gresita. Dar asta nu inseamna ca nu am grija de un client... acelasi nivel de grija, indiferent din ce tara provine.
    Era vorba de altceva aici, de a ne ajuta conationalii. Pentru ca avem nevoie de asta. Avem mare nevoie de asta.
    Omul mai face si greseli, Dan. Eu le recunosc pe ale mele.

Anyway, multumesc pentru opinie. Apreciez acest feedback.

Nic
    Nic este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    51
    Data înscrierii
    14th May 2007
    Posturi
    987
    Putere Rep
    51

Implicit

@emm

Sper ca nu ai interpretat mesajul meu ca un atac la persoana (desi probabil am folosit un ton mult mai sarcastic decat ar fi fost necesar).

Eu mi-am exprimat onest prima mea impresie cu privire la folosirea unor astfel de servicii de consultanta sa te ajut fiindca ai cerut feedback de la alti afaceristi fara sa imi dau seama ca -aparent- argumentul meu reprezinta un punct sensibil pentru firmele de consultanta si a declansat un raspuns taios din partea ta. Ceea ce e de inteles daca te lovesti constant de argumentul asta pe care il consideri eronat si e obositor sa justifici in fata unor clienti (poate mai ignoranti ca tine) de ce nu au dreptate.

Eu iti doresc mult success cu afacerea ta si in Romania. Eu am apelat la serviciile de consultanta ale unei firme din strainatate cand am fost implicat in achizitionarea unei afaceri online, tocmai pentru ca aveau o reputatie si o expertiza mai mare ca mine in domeniul respectiv. Sunt convins ca e o piata enorma pentru ce vrei tu sa faci in strainatate, si probabil se gaseste o nisa si in Romania depinde cum te pozitionezi.

Bafta.

emm
    emm este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    56
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    56

Implicit

Citat Postat în original de Nic Vezi Post
    @emm

Sper ca nu ai interpretat mesajul meu ca un atac la persoana (desi probabil am folosit un ton mult mai sarcastic decat ar fi fost necesar).

Eu mi-am exprimat onest prima mea impresie cu privire la folosirea unor astfel de servicii de consultanta sa te ajut fiindca ai cerut feedback de la alti afaceristi fara sa imi dau seama ca -aparent- argumentul meu reprezinta un punct sensibil pentru firmele de consultanta si a declansat un raspuns taios din partea ta. Ceea ce e de inteles daca te lovesti constant de argumentul asta pe care il consideri eronat si e obositor sa justifici in fata unor clienti (poate mai ignoranti ca tine) de ce nu au dreptate.

Eu iti doresc mult success cu afacerea ta si in Romania. Eu am apelat la serviciile de consultanta ale unei firme din strainatate cand am fost implicat in achizitionarea unei afaceri online, tocmai pentru ca aveau o reputatie si o expertiza mai mare ca mine in domeniul respectiv. Sunt convins ca e o piata enorma pentru ce vrei tu sa faci in strainatate, si probabil se gaseste o nisa si in Romania depinde cum te pozitionezi.

Bafta.
    Nic,

Stai linistit, din partea mea, nici vorba de interpretat ca atac la persoana. Dimpotriva...

Ma intreb daca n-am fost eu prea vehement, probabil ca da, desi - ceea ce vroiam era doar sa ridic un semn de exclamare, si cam atat. (E greu cu postatul, de cele mai multe ori am foarte putin timp la dispozitie sa raspund, uneori nu pot sa zic ca gasesc exprimarea corecta, alteori e interpretabil, intonatia lipseste din fraza... etc.)

Iar alteori, poate chiar atitudinea necesita un pic de ajustare. Eu cred ca asta e un proces permanent. N-am intalnit inca un om perfect, care nu mai face greseli, si uneori gafe, din varii motive. Valabil si in cazul meu.

Feedback-ul e foarte important. Pentru asta am multumit in mod constant; nu caut laude aici sau bravo, bis - ci feedback, si mai curand critica constructiva. Tot ce este critica aici, are mare valoare - si asta este un lucru esential in business. Cineva spunea undeva (citat aproximativ) ca un client care te critica, iti este cel mai bun prieten.

Intr-adevar, ai intuit corect ca este obositor sa tot trebuiasca sa demontezi acest mit de fiecare data, si de aici reactia. Insa, ignorant sau nu, un client e un client. Ai datoria sa-l ajuti. Uneori insa trebuie sa-i demontezi niste mituri indragite, sau pe care le ia drept fapte imuabile, pentru ca altfel omul poate ramane blocat in paradigma sa curenta. Dar pana la urma, asta e, specificul meseriei, accepti efortul sau te apuci de altceva.

Multumesc pentru urari, iti intorc aceleasi urari pentru domeniul pe care activezi.

Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Ce plugin pot folosi?
    De Florin M în forumul WordPress
    Răspunsuri: 11
    Ultimul Post: 18th January 2015, 10:14
  2. sitepoint.ro - se poate folosi domeniul?
    De daniweb în forumul Plagiat
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 29th May 2011, 15:12
  3. Ce alte metode de promovare putem folosi?
    De opeth în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 9th October 2007, 14:39
  4. Se poate folosi RSS pentru optimizare ?
    De evolution în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 9th January 2007, 20:54
  5. Ce alte metode de promovare putem folosi?
    De Razvan Pop în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 18th April 2005, 17:49

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •