Vezi Rezultate Sondaj: Cata Cola/Cafea bei pe zi?

Alegători
91. Nu puteţi vota în acest sondaj
  • <250 ml cola, 1 ceasca de cafea

14 15,38%
  • 250-500 ml cola, 1-2 cesti de cafea

11 12,09%
  • 0.5-1 litrul cola, 2-3 cesti de cafea

14 15,38%
  • 1-2 litri cola, 3-4 cesti de cafea

7 7,69%
  • > 2 litri cola, > 4 cesti de cafea

8 8,79%
  • deloc (0)

37 40,66%
Pagina 5 din 7 PrimulPrimul ... 34567 UltimulUltimul
Rezultate 41 la 50 din 65

Subiect: Coca Cola vs. Cafea

Emil este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Locaţie
    Brussels
    Posturi
    604
    Putere Rep
    31

Implicit

Alex, uite inca un motiv sa iti faci un scan mai ales daca fumezi. X-rayul normal vede problemele abia cand e prea tarziu. In state se intampla altceva. An de an se fac 80.000.000 de CT scanuri. Adica 1 din 3 americani face un CT pe an (majoritatea sunt torace si stomac). Probabilitatea de a muri de cancer e de 42%, iar riscul aditional dat de CTuri datorita radiatiei e de 0.7%.

In a 2009 study from Brigham and Women's Hospital in Boston, researchers estimated the potential risk of cancer from CT scans in 31,462 patients over 22 years. For the group as a whole, the increase in risk was slight — 0.7% above the overall lifetime risk of cancer in the United States, which is 42%.
    "Wire telegraph is a kind of a very, very long cat. You pull his tail in New York and his head is meowing in Los Angeles." Albert Einstein

martynesku este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    23rd September 2007
    Vârstă
    43
    Posturi
    220
    Putere Rep
    32

Implicit

Cola am baut foaaaaaaarte mult in anii facultatii. Erau zile cand beam 4 litri (maxim) insa in general 1-1.5 litri, pana cand am avut probleme de stomac si nu mai pot sa beau acum nici macar un pahar. In schimb beau in jur de 4 cani de cafea. Nu ma inrijoreaza foarte tare, as putea reduce consumul la o cana sau doua daca nu as fuma. Pentru mine tigarile sunt cea mai mare probleme si nu reusesc sa scap. De fapt, nu stiu cu ce as putea sa le inlocuiesc. Munca mea de rutina face ca lasatul de tigari si cafea sa fie si mai greu. As vrea sa stiu cum v-ati lasat de tigari, eu unul sunt SUPER- DEPENDENT si nu stiu daca am vreo sansa sa ma las vreodata.
    Ultima modificare făcută de martynesku; 20th December 2010 la 21:50.

Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Locaţie
    Brussels
    Posturi
    604
    Putere Rep
    31

Implicit

Stiati ca 32% din oameni mor din cauza cancerului direct sau indirect (tocmai am aflat)? Si ca acidul din cola poate provoca cancer de esofag (GERD)? Sau ca fumatul ridica riscul la 71%? Tocmai citeam ca probabilitatea de a muri de cancer creste cu doar 0.7% daca lucrezi la construirea sarcofagului nuclear de la cernobal (radiatiile nu sunt deci o cauza atat de mare).
    "Wire telegraph is a kind of a very, very long cat. You pull his tail in New York and his head is meowing in Los Angeles." Albert Einstein

Dragos Nicu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    20th January 2008
    Locaţie
    Sibiu, RO
    Posturi
    2.011
    Putere Rep
    42

Implicit

Asa Emil, fa-ne sa ne lasam de tigari
    Poti sa dai de mine usor, @contact.

Elena este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    7th October 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    116
    Putere Rep
    27

Implicit

Eu ma incadrez aici ''1-2 litri cola, 3-4 cesti de cafea''.

Alex Dumitru este deconectat Administrator
    Reputatie:
    62
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    36
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    62

Implicit

Citat Postat în original de Emil Vezi Post
    Stiati ca 32% din oameni mor din cauza cancerului direct sau indirect (tocmai am aflat)? Si ca acidul din cola poate provoca cancer de esofag (GERD)? Sau ca fumatul ridica riscul la 71%? Tocmai citeam ca probabilitatea de a muri de cancer creste cu doar 0.7% daca lucrezi la construirea sarcofagului nuclear de la cernobal (radiatiile nu sunt deci o cauza atat de mare).
    Mi-e prea lene la ora asta sa caut pe google. Poti sa-mi spui in cateva cuvinte ce e CT scanul si cu ce ma ajuta ? Adica ce pot face daca vad ceva pe CT scan.

Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Locaţie
    Brussels
    Posturi
    604
    Putere Rep
    31

Implicit

O imagine tridimensionala a plamanilor tai (computer tomograf, solomed de langa spitalul judetean din pitesti are cel mai modern echipament.). Dureaza 10s maxim pentru plamani si abdomen. Se fac 86.000.000 anual in america. Ipotetic vorbind daca ai noduli cancerosi si chestii de genul asta se vad pe CT impecabil. Pe radiografie normala nu apar. Daca sunt detectati la vreme, se scot chirurgical. Unchiul meu e fumator, sta in Germania, si lucreaza in constructii si face asta o data la 2 ani (e obligat de firma de asigurare). Riscul de iradiere e infim comparabil cu beneficiile metodei (in sensul ca 32% oameni mor de cancer, si scanarea anuala iti creste riscul cu 0.1-0.5% cumulat, deci ajungi la 32.1. Iar cei 0.1% te omoara in +30 de ani. . Am fost si eu de cateva ori (o data am cazut pe partia de sky si aveam ameteli si varsaturi, si am facut un full body CT). E bine sa te duci iti zic sincer, macar o data la 10 ani, mai ales daca fumezi si obosesti repede. In sensul ca e mai bine sa verifici decat sa traiesti cu griji mereu.

mike_ppc este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    7th September 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    839
    Putere Rep
    35

Implicit

Eu prefer cafeaua (1-2 cesti), e mai naturala si are si alte parti bune (antioxidanti). Cat despre bere, propun inlocuirea cu vin, mai ales in perioada asta. Din pacate, ce se vinde pe post de vin fiert nu e vin

Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Locaţie
    Brussels
    Posturi
    604
    Putere Rep
    31

Implicit

Mike, dincolo de glume. Incerc sa ma las de cola. Am niste simptome de retragere fantastice Gen dureri de cap, lipsa apetit, stari de voma, etc. Am incercat simultan 8 sa ne lasam. 4 au cedat, pierzand 150 de euro. Mai suntem 4, dar in ritmul asta nu cred ca ramane niciunul.

StarNET este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    5th March 2009
    Locaţie
    Brasov
    Posturi
    1.429
    Putere Rep
    35

Implicit

de pe la 16 ani pana pe la 23 am baut si cola si cafea in cantitati industriale ... 2...3 cani dinalea mari de cafea si vreo 2 .. 3 L de cola pe zi relax
    pe la 23 am zis stop joc si am renuntat la cola. Cateva zile mai tarziu dupa ce am renuntat la cola ma jur ca ma simteam alt om ... nu eram la fel de obosit ... etc ... oricum ... imbunatatire...
    De atunci nu am mai baut cola decat foarte foarte foarte rar ( nu stiu daca am baut 2L adunat anul asta )

Cat despre cafea ... 2 .. cateodata 3 cani dinalea mari pe zi ... daca nu beau dimineata cand ma trezesc ma apuca o durere de cap de ma tine toata ziua ... plus tigarile care sunt la un pachet pe zi de la vreo 15 ani ...
    Vezi cum e vremea inainte sa iti faci planuri !
    Peste 4000 iconite in ORICE culoare, ORICE dimensiune si in 5 formate: iconsDB.com

Pagina 5 din 7 PrimulPrimul ... 34567 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 2nd July 2009, 14:04

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •