Daca era o greseala adevarata, atunci puteau refuza comenzile. Legea este formulat astfel:
Art. 1665
Preţul fictiv şi preţul derizoriu
(1) Vânzarea este anulabilă atunci când preţul este stabilit fără intenţia de a fi plătit.
(2) De asemenea, dacă prin lege nu se prevede altfel, vânzarea este anulabilă când preţul este într-atât de disproporţionat faţă de valoarea bunului, încât este evident că părţile nu au dorit să consimtă la o vânzare.
Detalii: Art. 1665 Noul cod civil Pre
Deci, daca pretul este absurd de mic, (sau disproportionat) contractul de vanzare cumparare (sau actiunea care poate fi definit astfel) pote fi anulata. Undeva am citit (nu mai gasesc linkul) ca de obicei stabilesc acest lucru undeva la 50%. Asadar daca pretul produsului postat pe un site/webshop este cu 50% mai mic, decat valoarea media a produsului pe piata, atunci magazinul poate refuza comanda, in mod legal. Desigur, acest 50% nu este acelasi la un mouse/tastatura de 100 de lei, sau un calculator de gaming, telefon Samsung Galaxy S4, etc.
Greselile pot sa apara oriunde. Sunt si ei oameni. Si ei au un sistem informatic, si nimic nu este perfect. Eu chiar cred, ca undeva a aparut o greseala, dar nu cred, sincer, ca ar onora 730 de comenzi, care duc la un minus de peste 1.5 milioane de lei. Daca suma ar fi fost mai mica l-as crede fara sa stau pe ganduri. Daca este asa, inseamna ca au mult mai multi bani, decat noi credem, si conducerea a zis ca este o suma care nu este importanta pentru ei. Dar nu pot sa cred nici acest lucru. Si nici faptul ca nu au observat o astfel de greseala intre orele 20:30-23:00. O ora si jumatate la emag inseamna foarte multe comenzi. Asa ceva se observa imediat, la prima comanda... si normal ca se rezolva aceasta problema instant.
Deci... cred, dar nu cred. Nu stiu ce sa cred. Este absurd...

Răspunde cu citat