Pagina 1 din 4 123 ... UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 37

Subiect: Preturi SEO

Nosfer este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    7th July 2008
    Locaţie
    Sibiu
    Vârstă
    37
    Posturi
    1.196
    Putere Rep
    34

Implicit Preturi SEO

Probabil cea mai mare dilema intre companiile si persoanele care ofera servicii SEO e "oare cu ce pret fac altii acelasi lucru?" In cazul in care dai de un client care e mai vorbaret sunt sanse sa-ti spuna ce pret i-au cerut altii pentru optimizare desi, sunt sanse la fel de mari sa bage un pret la vraja asteptandu-se sa ceri tu mai putin daca vrei sa-l castigi de client.

Observ ca foarte multe persoane au tendinta sa se vanda prea ieftin, la fel cum multi dintre noi probabil sarim cu niste preturi cam mari pentru situatia din Romania si frica de a investi bani multi in promovarea online din partea multor firme le face sa nu-si mai doreasca serviciile tale pentru pretul prea ridicat. Propun si eu un mic debate, cu un exemplu pe care am putea mai multi sa spunem preturile pe care le-am cere pentu optimizare. Nu e obligatoriu sa dezvaluiti suma reala, dar daca ar fi ceva apropiat cat sa vada toata lumea cam cat de valoros e SEO si cam cat se cere pe piata ar fi destul de util.

So... ca tot a fost valentine's day exemplul meu se bazeaza pe o chestie random: ursuleti de plus. Sa zicem ca vine firma "x" si vrea optimizare pentru "ursuleti de plus", "ursuleti de jucarie", "jucarii de plus", "pret ursulet de plus" - 4 cuvinte usoare pentru care se poate obtine un top10 lejer fara prea multe dureri de cap si investitii aditionale - rezultate putine si concurenta destul de slaba.

Preturile mele pentru cuvintele astea ar fi asa:
    - top10 fiecare cuvant - 400 euro din care 200 euro avans, 50 euro pentru top10 atins la fiecare cuvant cheie - durata: 1-2 luni
    -top3 fiecare keyword - 700 euro din care 300 euro avans si cate 100 euro pentru fiecare cuvant cheie ajuns in top3 - durata: 2-4 luni

Anyway, voi ce preturi ati avea pentru aceleasi chestii?

Danielu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    22nd April 2008
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    38
    Posturi
    572
    Putere Rep
    33

Implicit

Citat Postat în original de Nosfer Vezi Post
    So... ca tot a fost valentine's day exemplul meu se bazeaza pe o chestie random: ursuleti de plus. Sa zicem ca vine firma "x" si vrea optimizare pentru "ursuleti de plus", "ursuleti de jucarie", "jucarii de plus", "pret ursulet de plus" - 4 cuvinte usoare pentru care se poate obtine un top10 lejer fara prea multe dureri de cap si investitii aditionale - rezultate putine si concurenta destul de slaba.

Preturile mele pentru cuvintele astea ar fi asa:
    - top10 fiecare cuvant - 400 euro din care 200 euro avans, 50 euro pentru top10 atins la fiecare cuvant cheie - durata: 1-2 luni
    -top3 fiecare keyword - 700 euro din care 300 euro avans si cate 100 euro pentru fiecare cuvant cheie ajuns in top3 - durata: 2-4 luni

Anyway, voi ce preturi ati avea pentru aceleasi chestii?
    Nu stiu cat de bine ai ales exemplul asta, dar daca vrei strict pe cuvintele astea si pe preturile cerute de tine, ca detinator de magazin online ti-as spune un mare NU.

Nu cred ca ai ales bine exemplul fiind ceva de sezon (7 feb - 8 martie ). La preturile cerute de tine un adwords de 10-15$ centi pe click ar merita mai mult. Nu se stie daca anul viitor va mai fi vreounul din kw pe prima pagina.
    Cat despre top 3, nu se merita in nici un fel investitia.

Insa daca as negocia cu un client i-as cere 50-100 e in plus daca as ajunge in top 3. Nu stii exact pe ce pozitie vei ajunge atunci cand ai ca target 1 pagina. Iar daca tot ajungi pe 3 de ce sa nu iei niste banuti in plus. Daca nu discuti lucrul asta initial, clientul nu este obligat sa iti mai dea ceva in plus.

Nosfer cat timp "garantezi" stabilitatea? De exemplu ai ajuns pe 5 asa cum isi dorea clientul. Ramai acolo 5 zile. Cand iti face plata? Dupa cat timp de stabilitate se considera ca ti-ai facut treaba?

In cazul in care site-ul este scos din index sau este penalizat pe alte cuvinte cheie poate mai importante decat cele la care lucrezi esti dispus sa faci un refund sau chiar sa mai aduci de acasa daca i-ai scos site-ul din Google index?
    Retete de prajituri pentru toate gusturile -> Retete prajituri

Nosfer este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    7th July 2008
    Locaţie
    Sibiu
    Vârstă
    37
    Posturi
    1.196
    Putere Rep
    34

Implicit

e o situatie ipotetica, un exemplu random am spus. Nu conteza sezonul, nu conteaza ca e sau nu owner de magazin online. Poate omul aduce doar ursuleti de plus din china si are domeniul ursuletideplus.ro

Tu gandesti pe ideea owner de magazin online... si totusi, 400 euro sunt mult pentru un tip care detine un magazin online si un business oarecum solid in spate pentru faza asta ? 400 euro e o nimica toata dupa parerea mea... uite tocmai d-aia vreau sa aud cat mai multe pareri legate de subiectul asta.

Pentru asa keyword-uri rezultatul fii sigur ca se mentine destul de mult timp. Oricum, pentru chestii de genul asta se face un mini abonament prin care te mai uiti din cand in cand la site si le mai dai 2-3 linkuri sa nu spuna big G ca a luat 20j de linkuri intr-o luna si apoi n-a mai luat nici unul. Vorbim doar de pretul optimizarii in sine, nu si de chestiile care se fac DUPA ce se atinge rankingul dorit. Repet, doar pretul optimizarii.
    Ultima modificare făcută de Nosfer; 16th February 2009 la 10:30.

Cristina Andrei este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    11th April 2008
    Locaţie
    Bucharest
    Vârstă
    44
    Posturi
    337
    Putere Rep
    37

Implicit

Oferta (acceptata) unei firme specializate pt servicii SEO pe timp de un an: ~1.000 de Euro, cu audit realizat gratis (adica o reducere de 200 de Euro). Site-ul care trebuia optimizat a fost realizat tot de firma in cauza, costurile fiind separate.

P.S. A nu se considera reclama, nu este vorba de firma pt care lucrez.
    Ultima modificare făcută de Cristina Andrei; 16th February 2009 la 12:27.

Toto este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    46
    Data înscrierii
    14th June 2005
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    1.905
    Putere Rep
    46

Implicit

Taxarea cea mai corecta, pentru ambele parti, nu se face "la pozitie" ... Se face la obiectiv, unde obiectiv este: "cresterea nr de vizitatori din SE cu x%" sau "cresterea din refereri cu x%", etc...

Diferenta, ca si numar de vizitatori, intre locul 3 si locul 6 (de exemplu) este infima, si nu justifica in niciun fel diferenta de 300 de EUR despre care vorbeati mai sus... Acei bani ar putea fi luati si bagati in adwords... de unde acei 300 eur ar putea intoarce alte beneficii pentru client decat cele 3 pozitii in plus de la 6 la 3...

tataraseni este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    15th July 2005
    Locaţie
    Brasov
    Posturi
    1.482
    Putere Rep
    42

Implicit

Hai sa ma bag si eu inseama cu bruma mea de experienta:

Nu se poate ajunge in Top10 in 1-2 luni, am observat lucrul acesta in ultimele 9 luni, dar intr-adevar inainte puteai sa ajungi destul de repede in Top10. Eu am reusit sa aduc site-uri in Top10 dupa 6 luni de munca, e adevarat concurenta este foarte acerba in domeniu, dar acum oscileaza pozitia dupa aceeasi cautare site-ul iesit ba pe prima pagina, ba pe a II -a pagina.

Am mai observat ca pozitia unui site este influentata si de cat de des este actualizat continutul. Daca e vorba de un site static risti sa ajungi pe prima pagina si apoi in timp sa cobori incet dar sigur.

haos este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    61
    Data înscrierii
    19th February 2008
    Locaţie
    Craiova
    Posturi
    2.239
    Putere Rep
    61

Implicit

Si cat ar fi tariful unui expert seo ca sa aduca siteul Stiri.ws pe primul loc dupa cuvantul cheie.. stiri?
    Citeste primul meu curs SEO - principii de baza. Vezi oferta mea de advertoriale PR5.

Danielu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    22nd April 2008
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    38
    Posturi
    572
    Putere Rep
    33

Implicit

Citat Postat în original de haos Vezi Post
    Si cat ar fi tariful unui expert seo ca sa aduca siteul Stiri.ws pe primul loc dupa cuvantul cheie.. stiri?
    Teoretic este imposibil sa te bati cu un astfel de site cu gigantii din domeniu. Cred ca mai conteaza si site-ul destul de mult. Adica trebuie sa ai pe ce si pentru ce sa faci SEO.

Mi se pare imposibil pentru ca ai nevoie de link-uri tocmai de la concurenta ca sa ajungi pe primul loc, iar asta nu vei primi.
    Deci cred ca-ti trebuie 10-50k euro tocmai pentru a incerca sa iei niste link-uri de la respectivii. Insa nimeni nu-ti poate garanta.
    Retete de prajituri pentru toate gusturile -> Retete prajituri

alinalin0 este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    26th May 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    39
    Posturi
    643
    Putere Rep
    34

Implicit

Citat Postat în original de Danielu Vezi Post
    Teoretic este imposibil sa te bati cu un astfel de site cu gigantii din domeniu. Cred ca mai conteaza si site-ul destul de mult. Adica trebuie sa ai pe ce si pentru ce sa faci SEO.

Mi se pare imposibil pentru ca ai nevoie de link-uri tocmai de la concurenta ca sa ajungi pe primul loc, iar asta nu vei primi.
    Deci cred ca-ti trebuie 10-50k euro tocmai pentru a incerca sa iei niste link-uri de la respectivii. Insa nimeni nu-ti poate garanta.
    Astia numai giganti nu sunt. In Romania te poti "lupta" cu oricine, cu reale sanse de succes; nu ai nevoie de un buget urias.

Cristi U este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    51
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    36
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    51

Implicit

Daca ne uitam la "giganti" spam tagging fac.... si cum au sute de mii de pagini indexate, din care mai mult de 50% sunt taguri taguri taguri.. cu acelasi continut..
    Mai dau cate-un sfat juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de nutritie.

Pagina 1 din 4 123 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Exagerari preturi
    De Marius Mailat în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 26
    Ultimul Post: 17th September 2008, 23:30
  2. preturi mentenanta
    De prodan_13 în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 27th August 2008, 13:37
  3. informatii preturi
    De Kaldirahy în forumul Link-uri/Bannere
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 11th February 2008, 23:32
  4. Preturi review-uri
    De misu în forumul Link-uri/Bannere