Sincer, am ramas uimit la modul de gandire al unora de pe aici, ma asteptam la replici de genul insa unii ati intrecut masura si pot sa spun ca ganditi precum brutele, nu cautati o solutie de moment pentru @RoManiac si una de lunga durata pentru noi toti ci ati oferit numai idei brutale de ucis animale cu sange rece chiar daca pe majoritatea nu i-ati vazut in viata voastra. Nu sunt absurd, inteleg ca e o problema destul de grava, dar daca ne apucam sa-i omoram, sa-i chinuim, PE TOTI, doar pentru ceea ce fac unii, atunci nu cred ca ne putem numi oameni civilizati. Credeti ca americanii nu au sau nu au avut maidanezii lor, italienii, spaniolii, nemtii, etc.? Ce au facut ei? Nu-mi spuneti ca au iesit toti in strada cu mamaliguta care avea sticla pisata in ea sau ca i-au batut cu bata de baseball pana au murit?
Nu stiu cati dintre voi ati urmarit sau urmariti emisiunea de pe Anima Planet unde animalele (indiferent de ce animal e vorba) sunt tratate extrem de civilizat, da, si caini maidanezi agresivi - pe acestia ii iau si incearca sa-i educe si daca nu da rezultat atunci ii eutanasiaza. Cum americanii, africanii, australienii, etc. pot sa se comporte civilizat si noi romanii ca niste brute fara creier?
De aceea ne vad oamenii din afara ca o tara de lumea a treia, datorita mentalitatii acesteia.
P.S. Si da, ONG-urile doar papa bani si asta pentru ca noi le dam voie. La mine la Tulcea nu am auzit de nici un adapost de animale si din pacate sunt si aici destule care umbla pe strazi si nu vorbesc doar de caini. Acum cativa ani hinghierii au ucis cu sange rece sute de caini si le-au aruncat cadavrele la marginea orasului, loc ce s-a transformat intr-un lac de infectie - banuiesc ca unora le-ar placea asa ceva, nu?
Personal, daca ma ataca un caine, il atac si eu, dar incerc sa nu-l omor si nu ma apuc apoi sa iau la omorat pe toti cainii care imi apar in cale.
La fel, daca vad pe cineva care este atacat de un caine sau de o haita, intervin fara sa stau pe ganduri (am facut-o de cel putin 3 ori pana acum).
La fel, daca vad niste tampiti fara creier care ataca caini fara motiv si-i chinuie, intervin (am facut-o si pe asta o data).