@ Krumel. Mesterul cu 80% la fel, isi va schimba parerea dupa modificarile din 2012.Cred ca proportia se schimba in 20% seo vechi si 80% chestii noi.
HaHa. Regulile incluse in algoritm, ca sa nu le zic legi, nu mai sunt de actualitate. Rezultatele nu sunt corecte, iar discutiile pe care le aveam acum 1-3 luni cu baietii la birou, devin pe zi ce trece noile reguli google.
Un sigur exemplu. Am adaugat unui client, paginile de content, iar dupa ce le-am aranjat on-page, am avut surpriza sa realizez, "dupa parerea mea", ca site-ul are cel mai bun content din nisa. Dar pacat de el, nu rankeaza in top 100, avand content de calitate. E corect? Stiu, trebuie linkuri naturale! De la cine?
Sunt nise unde am 5-7 site-uri in prima pagina. E corect? NU
Iar una dintre noile modificari, este exact incercarea de a aduce site-uri fara linkuri in prima pagina, pe baza contentului. Cum defineste google calitatea contentului, e un mare mister pentru mine.
Daca valoarea linkurilor se schimba (vechime, anchor text, site-wide, do-follow, no-follow, in continut,.... ), milioane de site-uri sunt de-indexate, content-ul este "evaluat", .... cei 80% nu mai sunt de actualitate. Iar eu cred ca urmeaza o mare "BULA" SEO in 2012.
@ imagini, "muncind serios" nu cred ca se poate realiza din scaunul de acasa, pe premiza: ma trezesc cand vreau, fac ce vreau, nu am program, nu am sef, nu ....nu tai factura, nu fac contract.... Iar asta implicit inseamna bani de "guma". Dar pentru ca inca se cauta ieftin, exista clienti pentru toti!
Mai grav este ca numarul site-urilor "distruse" dpdv seo, este in crestere.
Eu unul daca asa face seo ca business, m-as speciliza in recuperare din penalizari, e un serviciu mai "banos" 
@ Cristi G. Cat timp florile = produse, google le va oferii pe baza de comision (affiliates). E rau pt user? NU, e chiar bine,castiga timp, iar timpul e pretios. Momentan iti ofera geo, pe cautari "flowers + oras", urmeaza sa-ti afiseze products, si order.
Nu se prabuseste google, atata timp cat ofera userului ceea ce cauta!
@ 1nesco. Spamul e o problema pt un client sau user normal, nu pt un webmaster.
Daca un site fara linkuri de 1 an primeste penalizare, nu cred ca aplica metode rapide
Definitia unui proiect bun, e destul de ampla, cat si strategia de optimizare a unui proiect online, asa ca merita alt topic.
Dan a plecat de la premiza veniturilor generate din serviciile seo, proaste sau bune, iar eu am plecat de la premiza ca trebuie facuta diferenta intre "decenta veniturilor" si "viitorul" lor. Nu vreau sa fiu off-topic, sau sa supar pe cineva (decat pe cei cu care sunt certat deja
)
Acum 1 an jumate, am renuntat la departamentul de sales (web design, graphic design ...), care mergea bine, pentru a infiinta un departament de seo. Costuri mai mici, clienti mai multi, termen lung. Acum consider ca am gresit! Nu pt ca m-am apucat de seo, cat ca am renuntat la sales.
Costuri mai mici, dar clienti mai putini. Cei care iau decizii, nu cauta pe net, ori au departament (unde oamenii de marketing, buni poate in off-line, nu pricep prea bine online) ori merg pe recomandari. Cu sales in schimb, ajungi direct la ei.
Ma refer la clienti buni, companii, nu la < 100k/ an in sales.
Termen lung, da, pana acum 1 luna, cand modificarile noi se pare ca anuleaza definitia de termen lung in seo. In schimb un departament de sales e oricand o solutie pe termen lung.
Nu am nimic cu seo, cine stie, poate sunt un pic subiectiv, dar eu consider ca cei care nu fac seo, nu trebuie "ingropati" in pag 5, fie ca sunt potentiali clienti de adwords. Adwords fac fix cei din pag 1 pe nise competitive, pentru ca au inteles ca loc 1 e loc 4 defapt, astfel incat cei din pag 5, nu exista online, iar asta ii face sa renunte la bugete, strategii, si proiecte pe termen lung. Problema asta google trebuie sa o repare cumva.
Cred ca discutia asta era mai misto la o bere
Ultima modificare făcută de Tom; 1st April 2012 la 16:27.
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.