Ma tot uit prin marketplace si vad ca se vand linkuri, advertoriale, servicii mai mult sau mai putin dubioase.
Eu vreau sa va intreb, pe toti cei care ati dat click aici, pe "cum faci bani repede" - voi chiar credeti ca se poate?
Eu cred ca, chiar daca se poate, nu este de durata.
Ma gandeam asa (am si eu o problema) ca daca iei in calcul ca un job normal este de 8 ore pe zi si 5 zile pe saptamana. Un salariu decent este de 2000 de RON.
Asta ar insemna intre 12 si 13 lei pe ora.
Hai sa va fac un calcul.
1. Daca scrii articole - sa zicem ca reusesti sa scrii 2 aricole pe ora - trebuie sa le faci la 7 lei bucata si esti asigurat. La inceput nu o sa ai clienti din belsug, dar daca esti serios - TOATA LUMEA CAUTA CONTINUT. Reputatia se face in timp, asa ca in maxim o luna estimez ca, daca esti serios, ai salariul ala asigurat.
2. Daca nu stii sa scrii dar te pricepi la net cat de cat. Daca iti faci un site de afiliati (sau le folosesti pe ale altora, whatever) crezi ca o sa incepi sa castigi bani intr-o luna? Eu cred ca da. Dar numai daca stai alea 8 ore pe zi facand treaba. Ce inseamna in cazul unui site de afiliati? Pai preiei din feed de la 2p produse, scrii cate ceva despre ele si dai "publish". 6 ore pe zi. Asta ar insemna 20 de articole pe zi (ca astea nu sunt de compozitie, sunt de copy/paste + modificat ceva continut). In celelalte 2 ore care au ramas, comentezi bloguri, mai inscrii in directoare, mai pui un articol pe site-urile de la "gratuitati" de pe seopedia.
3. Daca ai blog (doua trei) si vinzi advertoriale/link-uri. Scrie cate 2 articole fara linkuri intre advertoriale si creste autoritatea blogului. O sa-ti creasca numarul de clienti si poate si pretul. Nimeni nu vrea sa cumpere articole pe un blog plin de advertoriale, asta avem toti. Daca lucrezi 8 ore pe zi si vinzi advertoriale, poate nu o sa ajungi la sume fabuloase pe luna, dar este un inceput bun. Pe viitor vei vinde din ce in ce mai scump, vei vinde piramide de advertoriale si clientii vor fi din ce in ce mai multumiti.
Eu am luat in calcul 8 ore pe zi. Daca scrii articole si esti serios, ai succes, sunt mai multe cazuri pe seopedia. Daca inscrii in directoare iar castigi (nu stiu cat, dar castigi). Daca iti faci site de afiliere, sigur castigi. Poate nu asa de mult la inceput, dar este de viitor, pentru ca articolele raman si profitul tau va creste constant.
Oricum, la toate astea, cheia este seriozitatea si puterea de concentrare asupra unui singur lucru.
Bun, acum intrebarile:
De ce doar 10% din seopedistii de pe marketplace fac asa? De ce majoritatea ofera servicii de cacao, de ce se asteapta majoritatea sa dea o mica "teapa" in loc sa munceasca de-adevaratelea?
Voi ce ziceti, ce am zis eu in citatul asta e o fantezie uda de-a mea sau chiar se poate?Uite, primul care vrea sa munceasca, are la dispozitie oferte-noi.info, sa isi puna articole de afiliat pana se plictiseste, sa le promoveze, sa faca ce vrea cu ele. Eu cred ca daca munceste 8 ore pe zi asa cum am zis mai sus, o sa aiba minim 500 de ron in prima luna numai din afiliere. Dupa ce isi studiaza greselile, va invata cum sa structureze mai bine articolele si ce cuvinte sa urmareasca si in a doua luna va castiga 1000 de ron.

Răspunde cu citat