Pagina 1 din 6 123 ... UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 52

Subiect: Continutul de calitate (sau cum priveste seo-istul viata)

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    110
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    110

Implicit Continutul de calitate (sau cum priveste seo-istul viata)

Google a vrut de cand il stiu sa ofere vizitatorilor si cautatorilor rezultate de calitate. De-a lungul timpului, am observat ca SEO-istii sau IM-istii nu vor sa ofere calitate. Ii intereseaza doar "punctele". Adica sa fie primii in Google dupa o anumita expresie, sa fie in fata concurentei, fara sa se gandeasca sa aduca ceva in plus sau ceva diferit.

Chiar pe Seopedia am observat ca orice idee, orice oferta si orice site este copiat/a si ras-copiat/a identic sau cu diverse variatiuni.

Am observat asta, evident, la ofertele mele. Daca eu o structurez pe a mea intr-un fel, nu trec 24 de ore si apare una structurata identic. Daca eu vin cu o idee de site, apare un site fix ca al meu chiar inainte sa il lansez eu.

Initial am crezut ca e vorba de o manie a romanilor de a copia/clona/fura. Pe masura ce trece timpul, imi dau seama ca nu e asa, ci ca SEO-istii pur si simplu uita care este scopul final al muncii lor. Lor le place o idee si o pun si ei in aplicare, pentru ca au resurse si stiu cum se face. Si atata timp cat legea copyrightului nu include "concept", ci doar lucruri mai.. pamantesti, ei au impresia ca sunt ok.

Ne-am prins cumva intr-un cerc din care nu putem iesi? Ce te impiedica sa oferi ceva in plus sau ceva diferit fata de concurenta?

Sa va dau doua exemple:
    1. Am dat ocazia tuturor sa puna ce articole vor pe oferte-noi.info. NIMENI, nici macar unul nu a avut un comportament "out of the box". Nimeni nu a studiat si nimeni nu a profitat de faptul ca site-ul rankeaza dupa "oferte". Nimeni nu s-a gandit ca ar putea profita de cuvantul "oferte" si ar putea sa isi lase link-ul de afiliat acolo la o cautare buna. Nimeni nu a adus vreun link catre propriul articol, pentru ca nu ii intereseaza sa rankeze pagina altuia (practic.. a lor, dar pe alt site). Cei care au pus oferte de genul, NU SUNT de pe Seopedia. Dar nu sunt nici seo-isti, asa ca nu rankeaza chiar bine.

2. Am observat ca si-au facut mai multi site de advertoriale, articole gratuite si asa mai departe. Toti fac fix acelasi lucru: publica articole si nimic mai mult. Nimeni nu are o lista cu content-writeri, nimeni nu inlesneste o afacere, nu aduce nimic nou. Nici macar o oferta de servicii. Aici e si vina persoanelor si firmelor care ofera servicii "related" ca nu s-au gandit unde sa isi promoveze afacerile. (ma intreb pe cate directoare o sa apara asta azi sau maine, apropo de ce ziceam mai sus)

Bun, sa mergem mai departe.

Am mai observat o chestie. Romanu, cand face ceva, tine ascuns ce face. Nu se lauda, nu promoveaza in primul rand la colegi si familie. Se ascunde, probabil din motivul ala.. ca i-ar putea fura cineva ideea. Sau din cauza superstitiilor, dracu stie.

Orice carte de afaceri, orice ghid, iti spune ca in primul rand trebuie sa le "vinzi" prietenilor si familiei. Ei sunt cei mai in masura sa iti spuna ce nu e bine, cum sa imbunatatesti produsul si ei chiar vor "cumpara" si te vor promova daca le place.

Si acum sa ajungem la continutul de calitate.
    Continutul de calitate trebuie sa se gaseasca pe site-urile noastre, pe site-urile pe care punem advertoriale, poate fi continut text sau media. Nu trebuie tinut ascuns.

Cum iti dai seama ca ce ai facut tu e de calitate? Simplu: deschizi un topic pe seopedia cu titlul "hai sa ne laudam cu creatiile noastre" si pui un link impreuna cu povestea continutului. Daca nu ti-e frica de critici si daca esti convins ca acel continut merita citit, o s-o faci. Deocamdata nu a facut-o nimeni. Eventual, pui un link cu un articol scris de tine si spui: asa se scrie un articol. (nici pe asta nu a facut-o nimeni).

Intrebarile mele pentru voi sunt:
    1. sase cai
    2. aveti cu ce sa va laudati, sau scrieti doar pentru google?
    3. cand aveti un client pentru articole, seo, va uitati DOAR la parametrii SEO sau il sfatuiti si despre cum trebuie sa arate pagina , usabillity si continut?
    4. cand creati continut pentru site-urile voastre, aduceti un plus de ceva (orice), sau va ganditi doar cum sa faceti clientul sa dea click pe o reclama?
    5. daca aveti continut de calitate, cu care va puteti mandri, in ce proportie este acesta pe site, comparat cu continutul "ca sa fie"?
    6. aveti idee cum isi da Google seama daca continutul (pagina, postare, media) este de calitate? Care sunt indicatorii?
    7. daca ati optimiza pentru "coafuri 2012", ce ati pune pe pagina? Cum ati monetiza pagina respectiva?

Intrebarile nu sunt degeaba, ele fac parte din "viitorul SEO-ului", iar cine raspunde va avea numai de castigat.
    Trust, but verify.

Serban Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    82
    Data înscrierii
    1st November 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    4.328
    Putere Rep
    82

Implicit

offtopic, cum iti faci cont pe oferte?

Maldinii este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    13th September 2010
    Locaţie
    Rennes
    Posturi
    842
    Putere Rep
    40

Implicit

Citat Postat în original de Dan Vezi Post
    Google a vrut de cand il stiu sa ofere vizitatorilor si cautatorilor rezultate de calitate. De-a lungul timpului, am observat ca SEO-istii sau IM-istii nu vor sa ofere calitate. Ii intereseaza doar "punctele". Adica sa fie primii in Google dupa o anumita expresie, sa fie in fata concurentei, fara sa se gandeasca sa aduca ceva in plus sau ceva diferit.

Chiar pe Seopedia am observat ca orice idee, orice oferta si orice site este copiat/a si ras-copiat/a identic sau cu diverse variatiuni.

Am observat asta, evident, la ofertele mele. Daca eu o structurez pe a mea intr-un fel, nu trec 24 de ore si apare una structurata identic. Daca eu vin cu o idee de site, apare un site fix ca al meu chiar inainte sa il lansez eu.

Initial am crezut ca e vorba de o manie a romanilor de a copia/clona/fura. Pe masura ce trece timpul, imi dau seama ca nu e asa, ci ca SEO-istii pur si simplu uita care este scopul final al muncii lor. Lor le place o idee si o pun si ei in aplicare, pentru ca au resurse si stiu cum se face. Si atata timp cat legea copyrightului nu include "concept", ci doar lucruri mai.. pamantesti, ei au impresia ca sunt ok.

Ne-am prins cumva intr-un cerc din care nu putem iesi? Ce te impiedica sa oferi ceva in plus sau ceva diferit fata de concurenta?

Sa va dau doua exemple:
    1. Am dat ocazia tuturor sa puna ce articole vor pe oferte-noi.info. NIMENI, nici macar unul nu a avut un comportament "out of the box". Nimeni nu a studiat si nimeni nu a profitat de faptul ca site-ul rankeaza dupa "oferte". Nimeni nu s-a gandit ca ar putea profita de cuvantul "oferte" si ar putea sa isi lase link-ul de afiliat acolo la o cautare buna. Nimeni nu a adus vreun link catre propriul articol, pentru ca nu ii intereseaza sa rankeze pagina altuia (practic.. a lor, dar pe alt site). Cei care au pus oferte de genul, NU SUNT de pe Seopedia. Dar nu sunt nici seo-isti, asa ca nu rankeaza chiar bine.

2. Am observat ca si-au facut mai multi site de advertoriale, articole gratuite si asa mai departe. Toti fac fix acelasi lucru: publica articole si nimic mai mult. Nimeni nu are o lista cu content-writeri, nimeni nu inlesneste o afacere, nu aduce nimic nou. Nici macar o oferta de servicii. Aici e si vina persoanelor si firmelor care ofera servicii "related" ca nu s-au gandit unde sa isi promoveze afacerile. (ma intreb pe cate directoare o sa apara asta azi sau maine, apropo de ce ziceam mai sus)

Bun, sa mergem mai departe.

Am mai observat o chestie. Romanu, cand face ceva, tine ascuns ce face. Nu se lauda, nu promoveaza in primul rand la colegi si familie. Se ascunde, probabil din motivul ala.. ca i-ar putea fura cineva ideea. Sau din cauza superstitiilor, dracu stie.

Orice carte de afaceri, orice ghid, iti spune ca in primul rand trebuie sa le "vinzi" prietenilor si familiei. Ei sunt cei mai in masura sa iti spuna ce nu e bine, cum sa imbunatatesti produsul si ei chiar vor "cumpara" si te vor promova daca le place.

Si acum sa ajungem la continutul de calitate.
    Continutul de calitate trebuie sa se gaseasca pe site-urile noastre, pe site-urile pe care punem advertoriale, poate fi continut text sau media. Nu trebuie tinut ascuns.

Cum iti dai seama ca ce ai facut tu e de calitate? Simplu: deschizi un topic pe seopedia cu titlul "hai sa ne laudam cu creatiile noastre" si pui un link impreuna cu povestea continutului. Daca nu ti-e frica de critici si daca esti convins ca acel continut merita citit, o s-o faci. Deocamdata nu a facut-o nimeni. Eventual, pui un link cu un articol scris de tine si spui: asa se scrie un articol. (nici pe asta nu a facut-o nimeni).

Intrebarile mele pentru voi sunt:
    1. sase cai
    2. aveti cu ce sa va laudati, sau scrieti doar pentru google?
    3. cand aveti un client pentru articole, seo, va uitati DOAR la parametrii SEO sau il sfatuiti si despre cum trebuie sa arate pagina , usabillity si continut?
    4. cand creati continut pentru site-urile voastre, aduceti un plus de ceva (orice), sau va ganditi doar cum sa faceti clientul sa dea click pe o reclama?
    5. daca aveti continut de calitate, cu care va puteti mandri, in ce proportie este acesta pe site, comparat cu continutul "ca sa fie"?
    6. aveti idee cum isi da Google seama daca continutul (pagina, postare, media) este de calitate? Care sunt indicatorii?
    7. daca ati optimiza pentru "coafuri 2012", ce ati pune pe pagina? Cum ati monetiza pagina respectiva?

Intrebarile nu sunt degeaba, ele fac parte din "viitorul SEO-ului", iar cine raspunde va avea numai de castigat.
    Legat de viitorul seo-ului si de postul tau luuuuung, pentru mine totul se rezuma la ce a spus rand fishkin intr-un video , daca ai un site despre chiloti si vrei sa il duci pe primu loc pe cuvantul chiloti, uitete mai intai la primii 10 si vezi daca esti mai bun ca ei ( design, usability, continut, preturi etc ).Eu personal cand accept un client pe seo, il accept doar daca site-ul lui aduce lucrurile in plus fata de primii, daca are cel mai bun design, continut sau alte lucruri , pentru ca asa imi fac munca mai usoara ,cand site-ul chiar merita sa fie in top.
    Codeinwp.com - Wordpress experts

Dan
    Reputatie:
    110
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    110

Implicit

Citat Postat în original de Kidu Vezi Post
    offtopic, cum iti faci cont pe oferte?
    Imi scrii pe mess si iti fac eu. Oferte nu e site "de articole", dar l-am pus la bataie de dragul vostru. Nu mai dureaza mult
    Trust, but verify.

Vali D este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    3rd November 2010
    Locaţie
    Orsova
    Vârstă
    38
    Posturi
    1.603
    Putere Rep
    42

Implicit

Cu blogul din semnatura rankez pe 1 pe mai multe cuvinte. Sa fiu sincer, nici eu nu gasesc ceva folositor.
    Minciuni, speculatii, zvonuri, articole mici si neinformative, reclame multe.
    Rezultatul: o fac pentru bani. Platesc mai putin, castig mai mult.

Dar mai sunt si alte site-uri pe care (eu) scriu pentru vizitatori. Plus de asta, din acele siteuri nu prea am ce castiga.

Ideea e ca: ai si siteuri care sa ofere vizitatorilor ceva, dar trebuie sa mai ai si altceva cu care sa-ti scoti banii
    Vand Advertoriale (pr 5)

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    102
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    48
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    102

Implicit

Eu in general promovez paginile unde am articole
    Ce am observat eu in articolele trimise la mine in directorul de articole? Aproape nimeni nu face optimizare on page. Ce o fi aia si de ce o avea nevoie? Le este frica ca o sa ies eu mai bine in cautari? Dar oare link-ul lor nu devine astfel mai valoros?
    La inceput faceam eu o optimizare on page sumara, apoi am renuntat, nu am timp sa fac o astfel de munca, timpul meu costa bani.
    Chestia cu laudatul pe seopedia este delicata, pentru ca sunt destui invidiosi care nu stiu sa se bucure de reusita altuia, daca nu pot copia o saboteaza, nu sunt multi dar destui.
    In legatura cu calitatea articolelor, pe site-urile unde am alocat resurse mari la calitate am un BounceRate de 9-10%, multi fac eforturi sa coboare sub 60% si solutia a fost calitatea informatiei.

Dan
    Reputatie:
    110
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    110

Implicit

Citat Postat în original de Vali D Vezi Post
    Ideea e ca: ai si siteuri care sa ofere vizitatorilor ceva, dar trebuie sa mai ai si altceva cu care sa-ti scoti banii
    Tocmai aici as vrea sa ajung. Site-urile care OFERA trebuie sa inceapa sa vanda. Celelalte o sa pice usor usor. Nu azi, nu maine, dar Google ne asigura ca o sa se intample.
    Trust, but verify.

Robert este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    97
    Data înscrierii
    7th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    4.027
    Putere Rep
    97

Implicit

Sincer, asist la un paradox, probabil e valabil doar in Romania, unde inca se merge pe premisa "sa moara si capra vecinului" . Siteurile facute special pentru continut, cu articole zic eu de calitate, pe nise unde chiar este nevoie de informatie pur si simplu nu atrag linkuri naturale. Nu mai spun ca singurele beneficii de pe urma lor sunt doar neuronii tocati.
    In schimb, beneficiile financiare imi vin din siteuri cu continut relativ subtirel (unicat, dar nu calitativ asa cum ar trebui). or sa pice acest tip de siteuri? Nu cred...
    Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!

polooradea este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    4th February 2011
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    34
    Posturi
    373
    Putere Rep
    27

Implicit

1. doi cai frumosi.
    2. un site de 2 ani, pr 3, primul meu site cu domeniu propriu, si cel pe care il "iubesc". plus inca unul de aproximativ 2 luni, care imi ia vreo 1,2 ore ca sa ii fac continutul (5 postari pe zi)
    3. aici nu ma bag fiindca nu am clienti.
    4. pe nisa divertisment incerc sa aduc chestii noi pentru vizitatorii romani, in fiecare zi (reddit + alte siteuri). la afiliati ma intereseaza doar sa cumpere.
    5. 60-70% media, asta depinde de site, pot avea si 99%, sau doar 20-30% la afiliati.
    6. nu prea le am, continut original, si am observat ca imaginile pe care le face o persoana si care nu exista pe google, te ajuta.
    7. as monetiza cu adsense, probabil as pune poze + continut tradus (fiindca nu ma pricep sa scriu singur despre coafuri), in mare: tutoriale de coafuri.

nu prea imi pun la vedere siteurile deoarece nu stiu niciodata cine are boala pe mine si ce ganduri. e mai sigur ca nimeni sa nu le stie, cel putin acum, fiindca nu prea m-as putea apara in cazul unui "atac". poate peste 2,3 cand voi avea mai multe cunostinte.

Dan
    Reputatie:
    110
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    110

Implicit

Citat Postat în original de robyroy Vezi Post
    Sincer, asist la un paradox, probabil e valabil doar in Romania, unde inca se merge pe premisa "sa moara si capra vecinului" . Siteurile facute special pentru continut, cu articole zic eu de calitate, pe nise unde chiar este nevoie de informatie pur si simplu nu atrag linkuri naturale. Nu mai spun ca singurele beneficii de pe urma lor sunt doar neuronii tocati.
    In schimb, beneficiile financiare imi vin din siteuri cu continut relativ subtirel (unicat, dar nu calitativ asa cum ar trebui). or sa pice acest tip de siteuri? Nu cred...
    Roby, te-ai gandit vreodata ca poate continutul pe care tu il consideri "de calitate" nu corespunde standardelor clientilor carora te adresezi? Poate e prea tehnic, poate nu e explicat in cuvinte pe care toti le pot intelege?

Continutul "naspa" poate aduce clienti in sensul ca daca gasesc numai porcarii pe site, ei vor sa mearga mai departe. Intra pe ce le este la indemana. O reclama, un site de pijamale, dracu stie.

Ce vreau eu sa zic este ca acel continut de calitate nu trebuie sa atraga link-uri, ci oameni care cumpara* si mai important, revin!

*cumpara = depinde de ce vinzi/oferi

Concluzia ta mi se pare eronata. Daca un site cu continut mediu spre prost "vinde", sunt convins ca cel cu informatii de calitate poate vinde cel putin dublu. Dilema este "cum"??? Cred ca aici este cheia "viitorului in SEO".
    Trust, but verify.

Pagina 1 din 6 123 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. O nedumerire in ceea ce priveste link-urile din acest forum
    De Sandu Stefan în forumul Regulile si politica noastra
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 13th July 2011, 19:11
  2. Forum despre viata de cuplu
    De dojo în forumul Studii de caz
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 30th August 2007, 19:46
  3. De ce se priveste de afara?
    De Gabriel Puscuta în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 18th April 2007, 18:26
  4. Puteti salva o viata!
    De Diana în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 12th October 2006, 21:17

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •