Din ce scrie aici inteleg ca afilierea este un fel de CPA (cost per action) - afiliatul primeste o anumita suma/procent pentru vanzarea fiecarui produs.
Cam care ar fi suma/procentul ?
Din ce scrie aici inteleg ca afilierea este un fel de CPA (cost per action) - afiliatul primeste o anumita suma/procent pentru vanzarea fiecarui produs.
Cam care ar fi suma/procentul ?
Cred ca mai simplu ar fi sa-ti fai un cont pe una din retele si vei observa ca procentul comisionului difera de la nisa la nisa, de la un advertiser la altul.
Spor!
Nu doresc sa devin afiliat.
Am magazin online.
Tatonam si eu terenul.
Aha! Ok.
Totusi, era evident ca habar n-am cu ce se mananca afilierea.
Nu e mai simplu, dar daca e greu sa spui un procent, sau sa dai un exemplu, imi voi face cont.
Ok, daca insisti...
Comisionul este intre 2 si 20%
Cat esti dispus sa oferi?
Perfect! Asta am vrut sa stiu.
Habar n-am.
Nu stiu cat merita sa dau, pentru ca inca nu stiu cum merge cu adwords.
Daca merge foarte bine, normal ca nu m-ar interesa altceva.
Asa, de dragul discutie, mi-ar conveni sa dau o suma fixa.
Produsele sunt intre 30 si 100, media e de 43, cele de 30 sunt putine, la fel de putine ca si cele de 100.
1 euro/vanzare
Simplu. Daca ai costul pe conversie in AdWords < 1E, atunci baga AdWords. Altfel, iti faci campanie de afiliere cu comision de 10-12% (cu tot cu comisionul de retea, deci comisionul oferit afiliatilor va fi mai mic), cu conditia sa ai marja de profit mai mare de atat, ca sa nu dai faliment.
LE: PPC-ul si afilierea nu se exclud reciproc. Important e sa iti permiti sa sustii costul pe achizitie in fiecare caz. Iar in cazul afilierii, tu il definesti, deci ar cam trebui sa il poti sustine.
As avea o intrebare pentru voi, cei cu experienta pe afiliere: in cazurile in care advertiserul pe care doriti sa-l promovati are atat program propriu/intern de afiliere, dar este inscris in acelasi timp si intr-o retea de afiliere, prin ce varianta alegeti sa-l promovati si de ce?
Un exemplu oarecare in acest sens ar fi f64. Am mai intalnit si alte magazine mai mici (vreo 2-3) cu program intern de afiliere - dar care figurau si in 2parale - insa nu m-am stresat sa aflu daca programele lor interne functioneaza. La f64 stiu ca cel intern inca se continua, dar m-ar interesa niste raspunsuri la nivel general, nu neaparat pe cazul aceasta particular. Si mai ales din punctul de vedere al afiliatului care ar fi alegerea optima, caci din punctul de vedere al advertiserului probabil e lesne de inteles ce varianta ar prefera.
Pentru aceste cazuri, ar fi de discutat si ce se intampla cand se intalnesc linkuri de afiliere pentru programul intern cu cele din reteaua de afiliere. Se suprascriu cookieurile? Se tine cont de ultimul plantat? Se plateste comision de 2 ori? (*I wish!*)
PS Sincer, nu inteleg de ce unele magazine merg cu 2 programe de afiliere in paralel pe termen lung: nu vad care sunt ratiunile de ordin economic, de marketing sau strategie. Pe termen scurt inteleg ca e util pentru a face niste comparatii, a urmari evolutii (in vederea unei alegeri viitoare), dar pe termen lung? Cu siguranta imi scapa ceva... (de asta am si postat la... nou in afiliere).
am si eu o intrebare, mai de incepator![]()
nu stiti ... amazon.com vinde in Romania ? castigati din afilierea cu ei pe trafic romanesc ?
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)