Problema apare zic eu la cei ce castiga lunar sub minimul de plata la CASS - oricum dpdv legal in RO trebuie sa declari toate veniturile, indifrent ca iti convine sau nu. Ca e just, e alta discutie.
Ce are asa special Adsense de vrei sa vezi o lege "negru pe alb" in care sa zica ca "aia de folosesc Adsense, DA, trebuie sa plateasca impozite"? Sa inteleg ca si cei care castiga bani cu o firma obscura din Caraibe ar trebui sa se astepte la un tratament asemanator? "Aia de folosesc UgaGugaAdsForSuckers, Da, trebuie sa plateasca impozite..."
Nu vreau sa vad o lege, nu stiu de unde ai dedus asta. Dar as vrea ca veniturile adsense sa fie impozitate le fel ca cele PS. E treaba statului sa gaseasca o solutie, nu a mea. Ganditi-va daca ar trebui sa declarati an de an veniturile aste : mers la finante si completat formulare ...... What ? Tot eu sa merg. Apropo, vreau un coleg de pe forum sa spuna daca a declarat si cat a declarat.
Nimic.
Treaba asta cu mersul la Finante o data pe an pentru declararea si impozitarea venitului o fac si avocatii si alti liber profesionisti. Daca pentru ei nu exista o solutie mai buna, sau nu este gasita, CLAR nu va fi prea curand pentru adsense si alte chestii din online.
Apropo, stiu ca unele impozite pot fi platite online. Stie cineva daca se pot plati si aceste venituri din adsense sau din publicitate directa? Ar fi foarte bine venita o astfel de solutie![]()
Firmele si PFA vor avea, pe langa CUI si CIF, inca un cod de identificare. De cand se aplica noua reglementare?Atat persoanele juridice, cat si cele fizice, vor fi identificate in Registrul Comertului prin inca un cod de inregistrare, potrivit unei legi care a fost promulgata joi de Presedintele Romaniei. Astfel, acestea vor avea in plus, pe langa numarul de ordine actual din Registrul Comertului si codul unic de inregistrare fiscala, si un identificator unic la nivel european.
Noul cod unic de identificare (EUID) va permite contribuabililor sa fie identificati in sistemul de interconectare a registrelor comertului din statele membre ale Uniunii Europene, din care urmeaza sa faca parte si Registrul Comertului din Romania.
Noile reglementari privind identificarea operatorilor economici sunt cuprinse intr-o lege promulgata joi, 18 iunie, de Presedintele Romaniei, care fusese adoptata prin vot final de deputati la finalul lunii mai.
Aia cu PFA-urile declara semestrial parca, aia cu SRL-urile declara chiar mai des. Nu inteleg de ce speri la un tratament special si te plangi de UN drum/an pentru declarare si, eventual inca unul pentru platit, mai ales ca faci parte dintr-o minoritate (indivizi care castiga bani din activitati online - aia de la ANAF, in primul an in care am declarat veniturile din Adsense, nici nu auzisera de Google Adsense).
Eu declar de 2 ani veniturile. Merg anual, in primavara, depun copii ale foilor de la WU si platesc 16% impozit pe venit si 5.5% pentru CNAS. Anul viitor e posibil sa se plateasca un procentaj si pentru pensii, insa nu stiu inca sigur procentajul. Daca esti si angajat, e posibil sa nu mai platesti pensii.
cu PFA platesti impozitul trimestrial, declaratia la ANAF se depune anual.
Daca nu ma insel, s-a schimbat recent, pentru PFA, chiar daca esti angajat tot trebuie sa platesti pentru pensie.
Eu nu am nimic cu platile astea. Dar chiar conteaza la pensie ? E cineva care a fost in spital si a beneficiat de faptul ca a platit la sanatate din astfel de venituri ? Parca imi vine greu sa dau bani, destul de multi, lunar si sa nu am siguranta ca sunt asigurat.
Nimic.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)