13th November 2015, 18:43
1 out of 1 members found this post helpful.

Postat în original de
AlexMar
E cam greu de explicat pentru cei care pun astfel de intrebari.
E o intrebare in genul celor puse de cei de la firmele de hosting, asa la misto.
Iti voi spune ce astept: astept sa imi dau seama de bubele celor din Romania ca sa ofer eu hosting optimizat pentru Wordpess.
Dar ca tot ai deschis subiectul, recomand tie si tuturor celor care ofera hosting sa explice foarte clar ce inseamna hosting share level 1 sau cum l-or fi numind ei pentru ca sa nu fie nevoie ca eu sa dau 10 mailuri si sa astept 2 zile.
Vreau sa nu mai afiseze ca am 10 gb de spatiu insa ascund ca acel apchet are doar 64 mb memory_limit ca ma prapadesc pe jos de ras. Nu am nevoie de 10 gb pentru blog. Am nevoie de memorie.
Si multe altele!
Intreb eu pe unii: imi tine pachetul x de hosting blogul cu urmatoarele cerinte de resurse?
Raspunsul lor: in principiu da!
Deci. in principiu sunt sute de firme si calitate a serviciilor incredibil de proasta!
Da, VPS si Server. Asta e alta treaba.
Alex, am intrebat care sunt asteptarile tale cu un scop foarte precis, insa tot ce am reusit a fost sa generez o polemica.
Vreau sa stiu exact care sunt asteptarile unui potential client, deoarece in 90% din cazuri (si asta cu precadere la WordPress) clientii au impresia ca orice pachet de gazduire de 3 lei poate tine orice blog WordPress, cu oricate plugin-uri si orice fel de teme vizuale. De asemenea, odata lansat, majoritatea clientilor au convingerea ca blogul lor este impenetrabil "self-healing", mirandu-se cand blogul le este spart.
Ai perfecta dreptate in sugestiile tale privind furnizarea de servicii (adica hosterul sa prezinte clar toate resursele oferite si toate limitarile impuse), insa la fel de bine ai putea sa ai o lista foarte clara de cerinte; ceva cam asa:
Cod:
Doresc un serviciu de gazduire pentru WordPress cu urmatoarele caracteristici:
- spatiu de gazduire de minim *** GB
- trafic lunar estimat de minim *** GB
- memorie alocata de minim *** GB (am cel putin urmatoarele plugin-uri: x, y, z)
- capacitate de CPU de minim *** GHz
- Disk I/O de minim *** MBps
- (este de preferat un server cu CloudLinux)
- locatia serverului in una din locatiile [x], [y], [z]
- accelerare cu [xxxx]
- posibilitate de CDN (chiar si "poor's man CDN, pe un subdomeniu separat)
- doresc backup cu restaurare in maxim ** ore/minute, cu *** zile/saptamani de date salvate in urma
- doresc panoul de control [***]
- doresc sa fac singur actualizarea WordPress sau
- doresc sa va ocupati in totalitate de actualizarea WordPress, instalarea de module si backup
In momentul in care faci o astfel de solicitare, cu siguranta vei primi raspunsuri mult mai detaliate decat "in principiu serverul tine"
.:|:.