Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 12

Subiect: Sugestii privind un nou blog

imagini este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    29th June 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    677
    Putere Rep
    34

Implicit Sugestii privind un nou blog

As vrea sa lansez un blog in domeniul turismului. Recunosc ca nu ma pricep la partea "tehnica" a problemei, stiu doar ce vreau si atat. Din discutii am inteles ca cea mai buna platforma in acest sens ar fi WP. Presupunand ca acest lucru este adevarat, si tinand cont si de faptul ca vreau un blog serios, ce mi-ati recomanda? Un template free sau unul "premium"? De ce anume ar trebui sa tin cont in alegerea template-ului? (poate suna tampa aceasta intrebare, dar nu vreau sa ma trezesc cu surprize).
    Multumesc.

Sorin Frumuseanu este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    65
    Data înscrierii
    2nd August 2005
    Locaţie
    Orsova
    Vârstă
    53
    Posturi
    3.946
    Putere Rep
    65

Implicit

Nerelevant template-ul, inclusiv platforma pe care faci site-ul.
    Daca ai studiat concurenta, cu siguranta ai vazut pe turism site-uri bine pozitionate pe platforme diferite.
    Ideea e sa stabilesti clar ce beneficiu ar aduce noul blog utilizatorilor.
    Credinta la institutiile specializate. Aici facem Servicii de seo
    Mi se spunea 1nesco

Nic
    Nic este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th May 2007
    Posturi
    987
    Putere Rep
    53

Implicit

Un blog "serios" nu e definit nici de platforma, nici de template. Nu de astea ar trebui sa te ingrijorezi. Pt eficienta, e recomandat sa incepi cu wordpress + tema free/premium (in general singura diferenta dintre ele e de pret, exista teme free mai "pro" decat multe teme premium) iar later on cand ai deja vizitatori merita sa platesti pt un template custom (template custom e diferit de template premium. Template premium = tema platita, folosita si de altii. Template custom = template creat special pt blogul tau.)

Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    29th June 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    677
    Putere Rep
    34

Implicit

@1nesco
    Blogul ar fi o "refulare" a pasiunii mele pentru calatorii pe de o parte, si un suport pentru un site de turism pe de alta parte.
    @Nic
    Merci pentru sfaturi. Am spus de template premium pentru ca nu prea am gasit ceva free de calitate (ca si design). O sa incerc sa mai caut.

somnulescu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    17th December 2010
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    40
    Posturi
    284
    Putere Rep
    29

Implicit

Nic, nu e definit de platforma, de acord, dar cand vine vorba despre template as inclina sa zic ca are o importanta mai mare decat spui tu. Nu poti pune un template pentru retete culinare pentru un blog de calatorii . Sunt de parere ca primeaza continutul, urmat de design.
    Sunt un adevarat Geek si beau doar bere buna :)

Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    29th June 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    677
    Putere Rep
    34

Implicit

@somnulescu
    As completa un pic ce ai spus. De acord ca primeaza continutul, cu atat mai mult la un blog. Insa eu ceream sfaturi prin prisma faptului ca dupa mine, la orice fel de site, primeaza design-ul si usurinta in utilizare. Un site cu un design reusit, atragator (si de aceea am facut referire la template premium, sau unul custom, dupa cum spunea @Nic) te face sa ramai macar cateva secunde sa vezi despre ce este vorba. Continutul te poate face sa ramai mai mult de cateva secunde (sau nu). Primul impact este insa cel vizual.
    Acum legat de WP. Am intrat pe diverse site-uri care folosesc aceasta platforma si la unele am observat un "delay" la scroll. De aici intrebarea mea si usoara reticenta vis-a-vis de WP.

Sorin Frumuseanu este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    65
    Data înscrierii
    2nd August 2005
    Locaţie
    Orsova
    Vârstă
    53
    Posturi
    3.946
    Putere Rep
    65

Implicit

Citat Postat în original de imagini Vezi Post
    Insa eu ceream sfaturi prin prisma faptului ca dupa mine, la orice fel de site, primeaza design-ul si usurinta in utilizare. Un site cu un design reusit, atragator (si de aceea am facut referire la template premium, sau unul custom, dupa cum spunea @Nic) te face sa ramai macar cateva secunde sa vezi despre ce este vorba.
    Nu paria pe asta. Gusturile sunt extrem de relative.
    Propune orice site, indiferent de template: minim 20% se vor lua de design, chiar daca ai nevoie de o impresie generala.
    Mai rau: cere parere despre design: peste 20% vor avea alte pareri.
    si asta doar seopedisti.

Concluzie: design cat de cat decent (nu ai cum sa-i multumesti pe toti) si insista pe calitate.
    Daca timpul iti permite, incearca sa afli cat mai multe despre ce vor utilizatorii, ofera-le beneficii, motiveaza-i ca sa revina.
    Spor
    Credinta la institutiile specializate. Aici facem Servicii de seo
    Mi se spunea 1nesco

Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    29th June 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    677
    Putere Rep
    34

Implicit

Nu as putea sa-i multumesc pe toti indiferent de situatie. Mi-ar fi fost utile si cateva sugestii de astfel de template-uri.
    Sa inteleg ca platforma WP ar face fata cu brio si nu as avea motive de ingrijorare? Cu riscul de a ma repeta, cum pot evita acel "delay" la incarcarea paginilor?
    "Asocierea" cu un site de oferte de turism este un lucru bun sau sa merg cu site-urile independent, fara sa le "promovez" reciproc?

florin este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    25th April 2006
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    424
    Putere Rep
    38

Implicit

faci blog-ul de placere sau pt. bani ? vrei sa il extinzi in viitor int-un portal?

Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    29th June 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    677
    Putere Rep
    34

Implicit

@Florin
    Turismul este un domeniu care imi place. Voi lansa un portal (si acesta va fi si pentru bani) si vreau si un blog (acesta nu va fi pentru bani, cel mult pentru a ajuta portalul in cazul in care nu ma "faultez" singur. Bine, daca blog-ul ar fi un boom...orice poate fi posibil, dar nu asta e ideea cu care plec la drum).

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Discutii privind h1 h2 headings
    De voidcode în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 2nd October 2008, 10:48
  2. discutii privind ip siteurilor
    De voidcode în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 11
    Ultimul Post: 28th July 2008, 11:41
  3. o problema privind paypal
    De tranceaddict în forumul PayPal
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 18th February 2008, 22:25
  4. Intrebare privind structura fisierelor
    De bilygates în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 28th August 2007, 22:31
  5. Comentarii privind Mic ghid de optimizare SEO
    De dbd în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 23
    Ultimul Post: 12th May 2007, 21:01

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •