Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul
Rezultate 11 la 20 din 21

Subiect: Locatia geografica

Catalin C. este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    5th April 2013
    Locaţie
    retired
    Posturi
    1.035
    Putere Rep
    45

Implicit

Citat Postat în original de Ovidescu Vezi Post
    Locatia serverului, stabilita pe baza IP-ului, influenteaza performantele SEO (Google). Mai explicit, daca ai un website care targeteaza USA, e bine sa ai pentru el un hosting in USA, pentru unul care targeteaza UK, iei hosting in UK samd.
    Nu e un factor major, dar e bine sa stii.
    In general am vazut ca stii ce spui, dar aici am rezerve. Stiu o gramada de oameni/agentii cu servere pe-afara care rankeaza al naiba de bine in .ro.

Ovidescu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    28th April 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    297
    Putere Rep
    31

Implicit

Tom, ti-am trimis PM, n-am voie sa postez linkuri, pentru ca sunt in juniorat.
    Publica-le tu, in cazul in care le consideri relevante.
    Merci!

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

Tom, ti-am trimis PM, n-am voie sa postez linkuri, pentru ca sunt in juniorat.
    Publica-le tu, in cazul in care le consideri relevante.
    Merci!
    Dap, aici sunt:

Citat Postat în original de Ovidescu
    N-am voie sa postez linkuri, ca sunt junior (cam copt, dar junior).
    Vezi aici:
    What impact does server location have on rankings? - YouTube
    Does server location impact SEO? | SEOmoz Q&A
    Acum, ca sa intelegi.

1. Povestea lui Matt e veche, exista "geographic target" in WMT, TOCMAI ca sa-ti targetezi site-ul. Exista hosting Cloud, CDN, ... in 2013, deci ce vb noi de host local?
    2. Cand dai sfaturi despre SEO, o "faci" pe fapte (teste) nu pe "texte". Imi dai un link cu comments pe blog? Pai ce facem noi aici? Citim posturi de reclama? Daca dai sfaturi, gandestete ca persoana respectiva poate pierde timp(pretios) si bani.

Ia o nisa mai competitiva. De ex, ma uitam acum la: "jocuri online". Ghici? Loc 2 si 3 sunt hosturi in US si NL.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    28th April 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    297
    Putere Rep
    31

Implicit

Daca-mi arati unde se spune ca vreun oficial Google a declarat ca locatia geografica e desueta, pot reconsidera. Din tot ce-am vazut pana acum, nimeni, de la nicio companie SEO oriented, n-a afirmat contrariul. Raspunsurile de la Seomoz sunt din aprilie 2012 si nu cred ca sunt reclama. Mi-ai cerut link-uri, ti-am trimis.

Ca sa-ti raspund la exemplul cu jocurile: eu n-am afirmat niciun moment ca locatia geografica ar fi un factor hotarator. Este sigur ca daca ai un website hostuit in US, optimizat bine onsite si cu un profil backlinking bine lucrat, poti surclasa niste websites locale. Eu am spus doar ca locatia geografica este un factor de care se tine seama.
    Daca tu preferi sa crezi doar niste teste la care ai luat in considerare doar hostingul, nu si ceilalti factori, n-am cum sa replic. Nu tin sa am dreptate si nu e cazul sa fii agresiv prin intrebarile alea retorice.
    Am vrut doar sa-i arat omului care a pus intrebarea ca exista posibilitatea ca in anumite cazuri, la limita poti sa spui, locatia serverului sa conteze.
    Sa aveti o noapte buna!

matei este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    44
    Data înscrierii
    6th October 2010
    Vârstă
    37
    Posturi
    888
    Putere Rep
    44

Implicit

Eu am host de la Hostgator din 2010. Am tot avut site-uri care au ajuns pe pozitia 1 in Google.ro fara nicio problema, chiar si fara geotarget. Google e destul de inteligent cat sa detecteze limba si sa directioneze vizite din tara potrivita.
    Ma ocup si cu testare manuala/automata.
    PS:Vand advertoriale ieftine pe site cu profil medical.

Tom
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

Locatia serverului, stabilita pe baza IP-ului, influenteaza performantele SEO (Google).
    2 - seomoz bar imi arata ca hosting-ul e in USA, asta nu e un plus nici pe departe
    Am si eu o rugaminte la tine. Nu mai "intra" in topicuri ca sa vorbim vorbe. Ai intrat in 3 topicuri, pe care le-ai scaldat. Ca sa ce?

Dai sfaturi gresite, si dupa o dai in victima:

Robyroy, nu stiu de ce ai atitudinea asta iritata si usor jignitoare, eu doar ti-am prezentat niste chestii concrete, din surse credibile.
    Nu tin sa am dreptate si nu e cazul sa fii agresiv prin intrebarile alea retorice.
    Nu e nimeni agresiv, dar frazele de genul:

Citat Postat în original de Ovidescu
    N-am voie sa postez linkuri, ca sunt junior (cam copt, dar junior).
    ]
    Sau:

Repet, singura chestie pentru care am auzit ca ar fi utile este asa zisa popularitate.
    urmata de:

Nu obisnuiesc sa prezint lucruri "din auzite" si-mi respect interlocutorii.
    Tocmai, vorbesti doar din auzite, te justifici cu ce zice unul sau altul pe un blog, mai precizezi si " Asculta-l si pe Matz Catz", ca sa inchei tot timpul cu: "nu am precizat niciodata", sau "eu n-am afirmat nici un moment".

Pai ce facem noi pe forum? Scriem la trecerea timpului? Sau dam sfaturi si facem "afirmatii" pe care trebuie sa le sustinem!

Am impresia ca te supra-evaluezi, si nu faci altceva decat sa "vorbesti vorbe pe baza unor vorbe".

Nu picep ce iti propui sa faci, dar cu siguranta iti recomand sa renunti la starea de "victima", si sa incerci sa oferi sfaturi argumentate. Nu mai spune prostii, ca sa le justifici dupa cu "surse autorizate". Seopedia nu este ziar, nu scriem stiri, si nici can-can.

Si acum, ca sa incheiem:

Ca sa-ti raspund la exemplul cu jocurile: eu n-am afirmat niciun moment ca locatia geografica ar fi un factor hotarator.
    Nu, tu ai scris 3 posturi, ca sa afirmi si sa infirmi, numai aici, plus altele identice in alte topicuri.

Te rog sa oferi doar sfaturi bazate pe teste si experienta reala. SEO nu e subiect de film, si nu ne jucam Word of Warcraft aici.

Poti sa consideri raspunsul meu unul, jignitor, terifiant, inumat, grosolan, sau poti foarte bine pt 1 secunda sa te uiti peste ce scrii si sa incerci ca data viitoare sa raspunzi clar si argumentat.

OFF: verifica te rog, prin(din) surse credibile urmatorul exemplu: in top 10 rezultate pe cautarea "optimziare seo", cate site-uri sunt hostate in Romania?
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    28th April 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    297
    Putere Rep
    31

Implicit

Am raspuns mult mai argumentat decat tine, tu nu mi-ai dat niciun argument inafara unui search pe google. Daca vrei, iti mai trimit un link PM, de la googlewebmastercentral, in care scrie clar ca se iau in considerare si ce spui tu, dar si ce spun eu, dupa care chiar ca nu mai discut pe tema asta, fiindca nu citesti cu atentie ce-ti scriu si intr-adevar raspunzi grosolan.
    Daca tu consideri ca un search pe care-l dai pe google inseamna analiza, cred ca esti intr-o mare eroare. Ti-am explicat mai sus de ce niste websites pot ranka f. bine in RO, chiar daca sunt hostate in Bahamas.
    Experienta in SEO nu inseamna numai empirism, ci si studiu. Iti garantez ca le am pe ambele.

BGabriel este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    27th April 2013
    Locaţie
    Krakow, Polska
    Posturi
    42
    Putere Rep
    0

1 out of 2 members found this post helpful.

Implicit

Locatia serverului, stabilita pe baza IP-ului, influenteaza performantele SEO (Google). Mai explicit, daca ai un website care targeteaza USA, e bine sa ai pentru el un hosting in USA, pentru unul care targeteaza UK, iei hosting in UK samd.
    Nu e un factor major, dar e bine sa stii.
    mai nou asa este, si locatia siteului influenteaza pozitia SERP, se poate observa clar in rezultate in momentul in care setezi locatia ta rezultatele se modifica

Tom
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

Citat Postat în original de BGabriel Vezi Post
    mai nou asa este, si locatia siteului influenteaza pozitia SERP, se poate observa clar in rezultate in momentul in care setezi locatia ta rezultatele se modifica
    Cum asa? Daca ai ip de Pitesti, apari "mai in fata " pt cautarile din Pitesti?

Daca ai ip de Paris, apari "mai in fata" pentru cautari Cazare Paris?

Pe baza caror date ai tras concluzia de mai sus?

Spike este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    10th May 2013
    Posturi
    36
    Putere Rep
    27

Implicit

Sunt interesat de subiect, deoarece am o problema tangentiala: site .ro, continut in limba romana, hosting in US.

Intrebarea mea ar fi: sunt cumva depunctat de Google pentru faptul ca am hostingul in US? Este clar ca la pozitia in SERPs sunt foarte multi factori de luat in calcul (sute?) si e greu de estimat/calculat impactul hostingului (if any)...

Ar fi 2 aspecte de discutat:

1. Daca Google considera cumva, intre 2 siteuri cu domenii .ro si continut in romana - toti ceilalti factori fiind egali (ipotetic vorbind) - ca cel gazduit in Romania ar avea un minim avantaj fata de cel gazduit in America (sau orice alta tara decat Romania) si l-ar pozitiona mai bine la cautari. Nu vad de ce ar face asta - poate insa considera ca un hosting in aceeasi tara cu TLD-ul domeniului si care utilizeaza limba oficiala din acea tara ii da un plus de relevanta?!? Personal, mi s-ar parea destul de putin obiectiv.

2. Viteza de incarcare a siteului: Google trambiteaza de mult timp ca si acesta este un factor pe care-l ia in considerare. Cum calculeaza acest "site speed" insa e o intreaga discutie...

a. Initial, am crezut ca googlebot-ul calculeaza la crawl-are acest metric si se pare ca asa stateau lucrurile, cel putin oficial, in trecut:
    youtube.com/watch?v=nndi1mxl4vE (clip din mai 2009!)
    Legat de aceasta varianta, problema mea era ca nu am gasit o informatie clara vizavi de locul de unde crawleaza googlebot-ul: majoritatea postarilor intalnite, dar mai vechi (de pana in 2011: seomoz, Google Groups etc.), sugereaza ca acesta o face in general din US.

Superficial vorbind, delay-ul la pachete din RO in US, pe o conexiune casnica da fibra optica, este putin peste 100-120 ms pe coasta de est a SUA, respectiv aproape 200 ms pe costa de vest, diferente notabile fata de un request national in cazul nostru (din Bucuresti pana in Timisoara, de exemplu, poti avea 10-20 ms cel mult, depinde si de peeringuri).
    Este clar ca viteza de incarcare aparenta poate fi influentata de data center-ul de unde googlebot incarca pagina... insa mai conteaza asta in prezent?

b. Cautand mai mult pe net, am gasit acest articol, din 2012:
    seomoz.org/ugc/13-questions-and-answers-about-google-site-speed-and-seo , unde se spune:
    Google uses real end-user monitoring (RUM) to check site speed
    Se speculeaza ca aceasta monitorizare "reala" a timpului de incarcare a unei pagini / a unui site se bazeaza pe statisticile oferite de Google Toolbar cu optiunea de afisare a Pagerank-ului activata, precum si (eventual) pe utilizarea Google Chrome.

Ceva informatii aditionale in acest post (al unui CTO de la Akamai): guypo.com/technical/google-analytics-site-speed-vs-google-webmaster-tools-site-performance-explained/

Daca lucrurile stau asa (ca-n varianta b), atunci este clar ca la prima vedere nu pare benefic un hosting in US pentru un site care are utilizatori in majoritate covarsitoare din Romania... neluand in calcul comparatii de tarife si/sau calitate/seriozitate a furnizorilor de servicii de hosting, ci strict acest potential factor al vitezei de incarcare (pentru audienta targetata).

Revenind la topic, Silviu, initiatorul, e in situatia mea, dar invers: hosting in RO, dar targeteaza vizitatori din SUA.

E clar ca in ambele cazuri se poate, dar ... cu ce pret?

Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Rezultate in functie de localizarea geografica
    De lovelife în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 24
    Ultimul Post: 1st March 2012, 23:00
  2. Răspunsuri: 12
    Ultimul Post: 2nd March 2011, 15:17
  3. Intrebare targertare geografica
    De Nichita în forumul Google
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 6th August 2009, 17:19
  4. Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 22nd July 2007, 00:39
  5. ImoMarket Geos - publicitate cu tintire geografica si CPC
    De Indochine în forumul Link-uri/Bannere