Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 16

Subiect: Este obligatorie avertizarea de introducere cookie?

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    100
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    47
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    100

2 out of 2 members found this post helpful.

Implicit Este obligatorie avertizarea de introducere cookie?

De cateva zile am vazut la cateva site-uri un pop-up transparent in headerul paginii cu un continut de genul
    "site-ul acesta foloseste cookie-uri proprii și ale terților. Continuarea navigarii implică acceptarea lor. Află mai multe."
    Stiu ca intr-un timp se dorea votarea a asa ceva in parlamentul UE, prin care sa fim obligati sa afisam astfel de avertizari referitoare la cookie si parca nu fusese aprobat, voi stiti ceva?
    Ultima modificare făcută de lovelife; 17th September 2012 la 20:11.
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

inscaun este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    30th March 2007
    Locaţie
    Bucharest
    Vârstă
    40
    Posturi
    878
    Putere Rep
    37

Implicit

Cam de o saptamana am inteles ca s-a votat, si am vazut ca site-urile mari au inceput sa puna - dar din cate am cautat eu, nu am gasit nimic oficial.

staycu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    30th December 2010
    Locaţie
    Romania
    Posturi
    274
    Putere Rep
    26

Implicit

La fel si eu am observat pe diverse site-uri acest gen de mesaj, insa nu am citit nimic oficial despre asta.
    Inca astept si eu o confirmare ...
    Ofer servicii de Grafica si Design Publicitar in Corel Draw.

bogdancercel este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    25
    Data înscrierii
    24th April 2012
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    174
    Putere Rep
    25

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

o stire despre obligativitatea mentionarii aici si detalii despre cookie aici
    dam papica la animale. pet shop online.

neo
    neo este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    13th August 2007
    Posturi
    289
    Putere Rep
    36

3 out of 3 members found this post helpful.

Implicit

Citat Postat în original de lovelife Vezi Post
    De cateva zile am vazut la cateva site-uri un pop-up transparent in headerul paginii cu un continut de genul
    "site-ul acesta foloseste cookie-uri proprii și ale terților. Continuarea navigarii implică acceptarea lor. Află mai multe."
    Stiu ca intr-un timp se dorea votarea a asa ceva in parlamentul UE, prin care sa fim obligati sa afisam astfel de avertizari referitoare la cookie si parca nu fusese aprobat, voi stiti ceva?
    Este în vigoare și obligatorie în România din 24 aprilie prin OUG 13/2012, când a fost modificată Legea 205/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal și protecția vieții private în sectorul comunicațiilor electronice. OUG aici - OUG 13/2012 și legea actualizată aici - 205/2004.

Obligativitatea rezultă din pct. 8 si pct 9 a OUG:
    8. La articolul 4, alineatul (5) se modifică și va avea următorul cuprins:
    "(5) Stocarea de informații sau obținerea accesului la informația stocată în echipamentul terminal al unui abonat ori utilizator este permisă numai cu îndeplinirea în mod cumulativ a următoarelor condiții:
    a) abonatul sau utilizatorul în cauză și-a exprimat acordul;
    b) abonatului sau utilizatorului în cauză i s-au furnizat, anterior exprimării acordului, în conformitate cu prevederile art. 12 din Legea nr. 677/2001, cu modificările și completările ulterioare, informații clare și complete care:
    (i) să fie expuse într-un limbaj ușor de înțeles și să fie ușor accesibile abonatului sau utilizatorului;
    (ii) să includă mențiuni cu privire la scopul procesării informațiilor stocate de abonat sau utilizator ori informațiilor la care acesta are acces.
    În cazul în care furnizorul permite unor terți stocarea sau accesul la informații stocate în echipamentul terminal al abonatului ori utilizatorului, informarea în concordanță cu pct. (i) și (ii) va include scopul general al procesării acestor informații de către terți și modul în care abonatul sau utilizatorul poate folosi setările aplicației de navigare pe internet ori alte tehnologii similare pentru a șterge informațiile stocate sau pentru a refuza accesul terților la aceste informații."
    9. La articolul 4, după alineatul (5) se introduce un nou alineat, alineatul (51), cu următorul cuprins:
    "(51) Acordul prevăzut la alin. (5) lit. a) poate fi dat și prin utilizarea setărilor aplicației de navigare pe internet sau a altor tehnologii similare prin intermediul cărora se poate considera că abonatul ori utilizatorul și-a exprimat acordul."
    10. La articolul 4, alineatul (6) se modifică și va avea următorul cuprins:
    "(6) Prevederile alin. (5) nu aduc atingere posibilității de a efectua stocarea sau accesul tehnic la informația stocată în următoarele cazuri:
    a) atunci când aceste operațiuni sunt realizate exclusiv în scopul efectuării transmisiei unei comunicări printr-o rețea de comunicații electronice;
    b) atunci când aceste operațiuni sunt strict necesare în vederea furnizării unui serviciu al societății informaționale, solicitat în mod expres de către abonat sau utilizator."
    La noi doar câteva website-uri mari au aplicat până acum cerința.

Update: un model de implementare este oferit de IAB Romania - aici

Update 1 (uitasem regimul sancționator): "... se sancționează cu amendă de la 5.000 lei la 100.000 lei, iar pentru societățile comerciale cu o cifră de afaceri de peste 5.000.000 lei, prin derogare de la dispozițiile Ordonanței Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 180/2002, cu modificările și completările ulterioare, cu amendă în cuantum de până la 2% din cifra de afaceri."
    Ultima modificare făcută de neo; 17th September 2012 la 21:31.

kleampa este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    51
    Data înscrierii
    31st May 2006
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    36
    Posturi
    1.578
    Putere Rep
    51

Implicit

(51) Acordul prevăzut la alin. (5) lit. a) poate fi dat și prin utilizarea setărilor aplicației de navigare pe internet sau a altor tehnologii similare prin intermediul cărora se poate considera că abonatul ori utilizatorul și-a exprimat acordul."

Deci nu e obligatoriu anunt explicit pe site?
    Membru fondator al societății secrete Afiliatti.

neo
    neo este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    13th August 2007
    Posturi
    289
    Putere Rep
    36

Implicit

Citat Postat în original de kleampa Vezi Post
    (51) Acordul prevăzut la alin. (5) lit. a) poate fi dat și prin utilizarea setărilor aplicației de navigare pe internet sau a altor tehnologii similare prin intermediul cărora se poate considera că abonatul ori utilizatorul și-a exprimat acordul."

Deci nu e obligatoriu anunt explicit pe site?
    Este obligatoriu anunțul explicit. Acordul "poate fi" dat de vizitator și prin "utilizarea setărilor aplicației de navigare pe internet ... etc.", însă nu exclude obligația deținatorilor de website-uri care trebuie "să ceara acordul".

Reputatie:
    100
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    47
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    100

Implicit

Citat Postat în original de neo Vezi Post
    Este obligatoriu anunțul explicit. Acordul "poate fi" dat de vizitator și prin "utilizarea setărilor aplicației de navigare pe internet ... etc.", însă nu exclude obligația deținatorilor de website-uri care trebuie "să ceara acordul".
    Mie mi se pare destul de ambigua legislatia si lasa loc de multe interpretari, cererea de acord poate fi pusa sub multe forme, de exemplu si un mic text cu intrebarea "Accepti Cookie?" mesaj ce va putea disparea dunb x secunde, sau la urmatoarea afisare, deoarece faptul ca nu a inchis browserul inseamna ca si-a dat acceptul. De asemenea setarea borowserului sa permita inregistrarea de cookie inseamna ca si-a dat acordul.
    Ce spune sunt opiniile mele dupa ce am citit din lege, dar nu am experienta de jurist si consider ca poate fi interpretata diferit de un jurist.
    Totusi m-am uitat ca sunt site-uri de top ce nu au pus in practica legislatia.

Ma gandesc ca acum aceasta lege poate fi folosita ca metoda de razbunare de unii indivizi pe site-urile ce nu le iubesc.

Ma uitam ca pe site-ul lui Bogdan Manolea http://www.legi-internet.ro nu apare nimic pe pagina despre cookie, si consider ca este unul dintre oamenii bine pusi la punct cu astfel de informatii. Si are si un articol pe aceasta tema aici
    Afilierea presupune plasarea de cookie, si nu vad nimic pe emag.ro

Nici google.ro sau facebook nu vad sa afiseze nimic

Prezenta acelui anunt poate creea un anumit disconfort pentru vizitatori, unii pot renunta sa mai rasfoiasca site-ul
    Ma simt derutat
    Ultima modificare făcută de lovelife; 18th September 2012 la 03:21.

Marius Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    50
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    50

Implicit

Legislatia exista si nu lasa loc de interpretari. Ca nu se conformeaza mai nimeni, asta e alta realitate.

Un exemplu de constiinciozitate se poate vedea la autentificarea in yahoo.

ID Yahoo! (de ex. free2rhyme@yahoo.com)
    Parolă

Păstrează-mă autentificat
    (Debifaţi dacă utilizaţi un computer partajat.

Legislaţia UE: Prin autentificare, sunt de acord cu faptul că Yahoo! poate seta module cookie în browserul meu. Aflaţi mai multe despre utilizarea modulelor cookie aici)

Reputatie:
    100
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    47
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    100

Implicit

@Cristian la mine in yahoo nu imi apare mesajul respectiv
    Ultima modificare făcută de lovelife; 18th September 2012 la 12:54.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Răspunsuri: 15
    Ultimul Post: 30th March 2012, 17:02
  2. Vand asigurare-obligatorie-locuinta.com
    De John în forumul Website-uri
    Răspunsuri: 15
    Ultimul Post: 4th October 2011, 16:50
  3. Asigurarea obligatorie !
    De stanccone în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 10th June 2011, 13:19
  4. Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 28th July 2009, 15:15
  5. Valabilitate cookie CPA Neogen
    De c_n_m în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 3rd October 2007, 10:37

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •