Daca vand scripturi sau teme pe codecanyon/themeforest/etc, am nevoie de PFA pentru asta? Sau doar sa platesc impozitul normal?
Daca raspunsul e nu, trebuie sa platesc si ptr pensii / sanatate, pe langa impozit?
Daca vand scripturi sau teme pe codecanyon/themeforest/etc, am nevoie de PFA pentru asta? Sau doar sa platesc impozitul normal?
Daca raspunsul e nu, trebuie sa platesc si ptr pensii / sanatate, pe langa impozit?
Imi ocup timpul uneori cu pariuri sportive si fac si web development WordPress.
Cristi, daca efectuezi acte de comert, trebuie sa ai personalitate juridica(indiferent ca vorbim de pfa, srl, sau orice alta forma) pentru a fi acoperit legal.
Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!
Din cate stiu eu, ei ofera factura, eu doar primesc banii.
Nu are legatura una cu alta, daca doresti sa fii in legalitate.
Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!
Pai din cate am inteles, de PFA am nevoie ptr a da facturi. Ei, daca eu nu dau facturi, nu pot pur si simplu sa platesc impozit si ce taxe mai sunt, fara PFA? E ilegal?
Nu ai nevoie de nici o firma, ei iti emit factura pe persoana fizica si cu asta basta, tu doar trebuie sa declari acei bani la fisc pentru sa-i impoziteze, si astfel esti in legalitate.Pai din cate am inteles, de PFA am nevoie ptr a da facturi. Ei, daca eu nu dau facturi, nu pot pur si simplu sa platesc impozit si ce taxe mai sunt, fara PFA? E ilegal?
PhoeniXman - Bun. Să zicem că primesc suma X în data de 01.03.2012. Întrebarea mea este, când poți declara suma respectivă la stat? Următoarea zi? Sau perioade stabilite de fisc.
Nimic interesant...
Daca primesti suma X in data de 01.03.2012, trebuie sa o declari anul viitor pana pe 15 mai 2013, impreuna cu toate veniturile din 2012 obtinute din activitati independente (activitati comerciale, profesiuni libere, drepturi de proprietate intelectuala). Atunci vei completa declaratia de venit persoane fizice - formularul 200
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)