Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 14

Subiect: The Open Graph Protocol - la ce e bun?

haotik este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    24th October 2006
    Locaţie
    Ploiesti
    Vârstă
    48
    Posturi
    1.330
    Putere Rep
    38

Implicit The Open Graph Protocol - la ce e bun?

Totul a plecat cand pe blogul meu cineva m-a intrebat ce drak e asta:

Cod:
    <meta property="og:site_name" content="Haotik Note-Blog" />
    <meta property="og:title" content="Motoarele de cautare genereaza aproximativ 50% din traficul unui site romanesc" />
    <meta property="og:url" content="http://haotik.ro/2011/01/18/motoarele-de-cautare-genereaza-aproximativ-50-din-traficul-unui-site-romanesc.htm" />
    <meta property="og:type" content="article" />
    Initial am injurat temele free, apoi mi-am dat seama ca un plugin face asta si am identificat si pluginul Pluginul de LIKE de la facebook, daca il aveti pe ala de pe wordpress sigur aveti si voi meta-urile de mai sus in bloguri.

I-am injurat pe aia cu pluginul si am inceput sa sap despre "porcarie" si am vazut ca dadeau explicati chiar pe pagina pluginului despre asta, cercetand mai departe am ajuns la siteul oficial:

The Open Graph Protocol

E o pagina care ma face sa cred ca nu stiu engleza, am citit , odata de doua ori de trei ori dar nu am priceput nimic de acolo.

Oricum ma uit urat la el si cred ca zboara in curand cu tot cu pluginul de LIKE, dar aas vrea sa stiu la ce e de bun sau cat afecteaza din punct de vedere SEO un website aceste meta proprietati.

Gabriel Puscuta este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    7th September 2006
    Locaţie
    Sibiu
    Posturi
    786
    Putere Rep
    36

Implicit

Salutare,

Daca se foloseste OG pentru Like la Facebook atunci vei avea ceva de genul:
    Cod:
    {$profil} likes <a href="{$url}">{$title}</a> on {$site_name}

{$profil} = 'haotik'
    {$url} = og:url
    {$title} = og:title
    {$base_url} = og:url -> baseurl
    {$site_name} = og:site_name
    Daca nu se foloseste OG atunci ceea ce am spus mai sus arata asa:
    Cod:
    {$profil} likes <a href="{$url}">{$meta_title}</a>
    In fine... cam asta e ideea. Ti-am dat un exemplu ca sa vezi la ce foloseste. Pentru FB e un fel de afisare custom la ce s-a dat like.

Pentru "like"-ul de pe fb e excelent pentru ca e customizat. Se intampla de multe ori sa dea cineva like la un produs care e in categorie/subcategorie/produs iar meta title-ul sa fie ceva de genul "Nume produs lung - Subcategorie lunga - Categorie lunga"... si arata cam nasol.
    Ultima modificare făcută de Gabriel Puscuta; 18th January 2011 la 13:36. Motiv: graba strica treaba...

Prometeu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    27th October 2007
    Posturi
    1.434
    Putere Rep
    39

Implicit

Deci din cate am inteles din cele de mai jos tind sa cred ca google nu va privi cu ochi buni chestia asta, pur si simplu dorinta facebook de a cunoaste totul si de a-i submina autoritatea nu ii va placea. Traim intr-o societate bazata pe consum, cica daca iti place sa zicem un articol despre posete imediat sa sara cu anunt de genul reducere 25% la posete .

Ce am gasit despre asta si pare relevant:

Facebook recently released their new Open Graph protocol at their “f8” conference. There is still a lot to learn before final determinations can be made, but the key is that Facebook is implementing “Like” buttons that can be enabled through meta data tags in an html page.
    Facebook is going to be collecting massive amounts of information about who likes what, when, on what web site, and how that action ripples through Facebook’s social graph. This will allow them to identify influencers, map users to the types of products or media they like, and provide that information back to advertisers, developers, and Facebook users.

Advertisers will use it to push extremely targeted ads to Facebook users. Imagine “Liking” a song on Pandora and then immediately being served with an advertisement to purchase that song or album at a 10% discount. This type of interaction is very near to a reality, but not just for music – for nearly anything.
    Even though Open Graph is meant to weaken Google’s role in the long term as the most important referral engine for traffic to a web site, Google will be extremely important in the near future. Furthermore, even if Google’s importance does diminish, it will likely always serve enough traffic to warrant serious attention from web marketers. In the near term, Google is still serving massive amounts of traffic, especially non-news and non-entertainment searches, which includes most consumer searches for products or product information.

deadworldisee este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    6th April 2008
    Locaţie
    iasi
    Vârstă
    37
    Posturi
    1.034
    Putere Rep
    33

Implicit

De ce astia de la facebook nu se limiteaza la scopul pentru care a fost construit situl, ala de a face o retea sociala bazata pe profile, si nu sa se ia de gat cu google care e facut pentru distribuirea traficului pe situri....
    De unde le vin ideile astea habar nu am....

Alex Dumitru este deconectat Administrator
    Reputatie:
    62
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    35
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    62

Implicit

Citat Postat în original de deadworldisee Vezi Post
    De ce astia de la facebook nu se limiteaza la scopul pentru care a fost construit situl, ala de a face o retea sociala bazata pe profile, si nu sa se ia de gat cu google care e facut pentru distribuirea traficului pe situri....
    De unde le vin ideile astea habar nu am....
    Asta e una din metodele prin care au reusit sa creasc atat de multe, pe langa multe altele.

Faptul ca utilizatorii pot gasi linkuri interesante si isi pot promova propriile siteuri ii face sa petreaca foarte mult timp pe Facebook. Pe langa asta, lumea a inceput sa cheltuie banii cu Facebook pages, devening un must-have, pe langa website-ul clasic. Si partea mai interesanta e ca Facebook e cea mai buna sursa de trafic dintre toate siteurile social media/networking.

deadworldisee este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    6th April 2008
    Locaţie
    iasi
    Vârstă
    37
    Posturi
    1.034
    Putere Rep
    33

Implicit

vrei sa zici ca facebook ofera mai mult trafic decat ofera youtube care tot un site social media este?

Oricum, poate am eu ceva personal cu facebook....

Reputatie:
    62
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    35
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    62

Implicit

Citat Postat în original de deadworldisee Vezi Post
    vrei sa zici ca facebook ofera mai mult trafic decat ofera youtube care tot un site social media este?

Oricum, poate am eu ceva personal cu facebook....
    Nici nu ar avea cum sa trimita Youtube mai mult trafic decat Facebook, din mai multe motive:

1. Facebook are mai mult trafic
    2. Pe facebook iti pui linkurile direct si le vede toata lumea. Lumea da like si share direct la linkuri, in schimb ce la Youtube se share-uiesc filmele si sansa ca cineva sa dea click pe linkul din descriere e mult mai mica.
    3. Unul dintre scopurile Facebook e sharing-ul, printre altele, in timp ce YouTube se bazeaza doar pe filme si functiile sale sociale sunt mult mai mici.
    3. Statisticile spun asta si conform statisticilor StatCounter topul e urmatorul: Facebook ( 43% ), StumbleUpon ( 34% ), Twitter ( 6% ), Reddit ( 5.5% ), Youtube ( 4.6% ). Sursa

Andrei S este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    16th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    453
    Putere Rep
    31

Implicit

Citat Postat în original de haotik Vezi Post
    E o pagina care ma face sa cred ca nu stiu engleza, am citit , odata de doua ori de trei ori dar nu am priceput nimic de acolo.
    Nu esti singurul... in fine.

Nu reusesc sa pricep aplicatiile practice. As putea sa folosesc asta la un produs dintr-un magazin virtual spre exemlu?
    Exemplele lor cu filmele nu imi convin. Nu am nici un interes sa promovez un film sau alte chestii.
    Am citit explicatia lui Gabriel, pe mine ma intereseaza aplicatii practice la exemplele de aici: Open Graph protocol - Facebook Developers ( mi-ar placea sa fac un produs sa apara precum filmul the rock din exemplul de acolo in "Likes and Interests"... ) ?!?

PS: hai sa o luam altfel... Pagina oficiala pentru brand, "graph objects" pentru produse. A incercat cineva asa ceva...? Produsele unui magazin virtual nu se incadreaza in: "Web pages representing profiles of real-world things — things like movies, sports teams, celebrities, and restaurants. "
    Ultima modificare făcută de Andrei S; 21st January 2011 la 14:22. Motiv: PS
    Am un blog de afiliere blog Comparix dar si site Comparix.

Gabriel Puscuta este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    7th September 2006
    Locaţie
    Sibiu
    Posturi
    786
    Putere Rep
    36

Implicit

@Andrei S:
    mi-ar placea sa fac un produs sa apara precum filmul the rock din exemplul de acolo in "Likes and Interests"
    Pai e simplu. Ceea ce am scris mai sus face ce vrei tu daca ii pui si celelalte proprietati. Eu am dat un exemplu. Se pot combina cum vrei.
    Pui in meta cate proprietati vrei si cand va da like asa va arata. Urmeaza exemplul de la "Getting Started" si o sa te prinzi.

Reputatie:
    62
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    35
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    62

Implicit

Citat Postat în original de Andrei S Vezi Post
    Nu esti singurul... in fine.

Nu reusesc sa pricep aplicatiile practice. As putea sa folosesc asta la un produs dintr-un magazin virtual spre exemlu?
    Exemplele lor cu filmele nu imi convin. Nu am nici un interes sa promovez un film sau alte chestii.
    Am citit explicatia lui Gabriel, pe mine ma intereseaza aplicatii practice la exemplele de aici: Open Graph protocol - Facebook Developers ( mi-ar placea sa fac un produs sa apara precum filmul the rock din exemplul de acolo in "Likes and Interests"... ) ?!?

PS: hai sa o luam altfel... Pagina oficiala pentru brand, "graph objects" pentru produse. A incercat cineva asa ceva...? Produsele unui magazin virtual nu se incadreaza in: "Web pages representing profiles of real-world things — things like movies, sports teams, celebrities, and restaurants. "
    Da, il poti folosi pentru produsele unui magazin virtual. Am vazut cateva magazine care il folosesc in acest sens.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. cibenux - aplicatie web open source
    De VuePixel în forumul Server side
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 10th February 2010, 19:44
  2. GMB - Open Source Project
    De acsa în forumul Directoare romanesti
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 5th March 2009, 22:01
  3. Open Directory Project seotop.ro
    De seotop în forumul Directoare romanesti
    Răspunsuri: 11