Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 11

Subiect: Caut informatii

LuKian este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    7th October 2010
    Locaţie
    Petrosani
    Vârstă
    39
    Posturi
    782
    Putere Rep
    28

Implicit Caut informatii

Ce cod caen mi-ar trebui pentru o platforma online, unde utilizatorii pot vinde și cumpăra servicii online (nimic fizic) (încarcă și retrag banii din platforma, iar platforma oprește un comision pe tranzacții) 6619 sau 6312 împreună cu 6311 sau alt cod caen? Sau si altul?

Mai ma intereseaza si cum se procedeaza daca imi poate spune cineva, atunci cand cineva isi incarca contul pe platforma trebuie emisa factura online/mail pentru utilizatorul respectiv? Si la retragere ce ar trebui sa ii emit la utilizatorul care isi retrage bani din platforma?

Multumesc.
    Scriu prost gramatical.... dar totusi, fii pozitiv!

Rapsodia este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Hungary + Chișinău + Câmpina
    Posturi
    2.725
    Putere Rep
    31

Implicit

Citat Postat în original de LuKian Vezi Post

Mai ma intereseaza si cum se procedeaza daca imi poate spune cineva, atunci cand cineva isi incarca contul pe platforma trebuie emisa factura online/mail pentru utilizatorul respectiv? Si la retragere ce ar trebui sa ii emit la utilizatorul care isi retrage bani din platforma?

Multumesc.
    Cand depun banii ii pun in contul tau bancar? daca da, ar cam trebui factura ca incarci banca in conta. trebuie act si cand retrage, ca sa poti storna suma. Cel putin asa vad eu contabil lucrurile.
    Ofer servicii Social Media Marketing!. Articole contra cost Oferta generala, ro, fr si ru aici!

Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    7th October 2010
    Locaţie
    Petrosani
    Vârstă
    39
    Posturi
    782
    Putere Rep
    28

Implicit

Citat Postat în original de Rapsodia Vezi Post
    Cand depun banii ii pun in contul tau bancar? daca da, ar cam trebui factura ca incarci banca in conta. trebuie act si cand retrage, ca sa poti storna suma. Cel putin asa vad eu contabil lucrurile.
    Pai nu stiu unde ar putea depune bani daca nu in contul firmei , exista alta varianta? adica bani aia oricum nu sunt ai firmei , doar sunt "pastrati" pana la "retrageri" ai firmei este doar comisionul care sa aplica pe tranzactii.

Utilizatorul A incarca 100 lei (primeste suma de 100 lei virtual in site) cu care cumpara de la utilzatorul B un serviciu de 100 lei, utilizatorul B primeste bani 100 lei virtuali ( minus comisionul) si ii poate pastra sau cumpara din platforma alte servicii sau si poate retrage prin diferite modalitati de plata. Cam asta e sistemul , unde ar trebui sa depuna bani ? Care ar fi solutia...

kleampa este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    52
    Data înscrierii
    31st May 2006
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    36
    Posturi
    1.583
    Putere Rep
    52

Implicit

contabiliceste vorbind nu poti fi banca. daca cineva te-a platit, ii oferi factura (nu functioneaza cu "ii mut eu virtual")
    la retragere se complica treaba in functie de tipul de persoana (pf sau srl/pfa). daca e srl/pfa il pui sa-ti faca factura pe suma retrasa. daca e pf trebuie sa-i opresti impozitul pe venit (10%) pe care ii platesti tu statului in locul lui (te poti inspira de la contractul unei retele de afiliere)
    Membru fondator al societății secrete Afiliatti.

Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    7th October 2010
    Locaţie
    Petrosani
    Vârstă
    39
    Posturi
    782
    Putere Rep
    28

Implicit

Citat Postat în original de kleampa Vezi Post
    contabiliceste vorbind nu poti fi banca. daca cineva te-a platit, ii oferi factura (nu functioneaza cu "ii mut eu virtual")
    la retragere se complica treaba in functie de tipul de persoana (pf sau srl/pfa). daca e srl/pfa il pui sa-ti faca factura pe suma retrasa. daca e pf trebuie sa-i opresti impozitul pe venit (10%) pe care ii platesti tu statului in locul lui (te poti inspira de la contractul unei retele de afiliere)
    Ms de info,

Asta era si ideea sa ofer factura pentru suma incarcata in platforma , la retragere nu stiam cum se procedeaza, ce sa le ofer sa deduc bani, o sa fie majoritate persoane simple, persoane fizice (dar si persoane sub 18 ani) care vor retrage paypal, paysafe etc...

CalinB este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    20th January 2014
    Posturi
    441
    Putere Rep
    24

Implicit

Cel mai bine un contabil te ajuta cu asta...sau chiar un jurist. Vezi pe forumurile de specialitate.

Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    7th October 2010
    Locaţie
    Petrosani
    Vârstă
    39
    Posturi
    782
    Putere Rep
    28

Implicit

Citat Postat în original de CalinB Vezi Post
    Cel mai bine un contabil te ajuta cu asta...sau chiar un jurist. Vezi pe forumurile de specialitate.
    ms de sfat, o sa incerc, sper sa fie o solutie , ca clar nu am cum sa le opresc 10% din suma sa platesc eu taxe pt ei si etc, o sa fie persoane sub 18 ani multe, o sa fie multe retrageri , nu am cum sa platesc zeci, sute de taxe de cativa lei si etc.

lecktronix este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    4th July 2011
    Locaţie
    Italia, România
    Vârstă
    51
    Posturi
    174
    Putere Rep
    26

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Salut,
    dacă am înțeles bine vrei să creezi un marketplace online cu produse digitale.

Cred că cel mai simplu e să faci cumpărătorii să plătească direct vânzătorilor. Tu rămâi doar intermediar.

Apoi tu îi trimiți factura vânzătorului cu valoarea comisionului tău pentru vânzările pe care le-a avut.

Alegi tu cum vrei să faci factura, de exemplu pentru fiecare vânzare în parte sau la fiecare sfârșit de lună pentru toate vânzările pe care le-a avut în acea lună.

În acest mod te încadrezi la codul 4618 sau 4619.

Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    7th October 2010
    Locaţie
    Petrosani
    Vârstă
    39
    Posturi
    782
    Putere Rep
    28

Implicit

Citat Postat în original de lecktronix Vezi Post
    Salut,
    dacă am înțeles bine vrei să creezi un marketplace online cu produse digitale.

Cred că cel mai simplu e să faci cumpărătorii să plătească direct vânzătorilor. Tu rămâi doar intermediar.

Apoi tu îi trimiți factura vânzătorului cu valoarea comisionului tău pentru vânzările pe care le-a avut.

Alegi tu cum vrei să faci factura, de exemplu pentru fiecare vânzare în parte sau la fiecare sfârșit de lună pentru toate vânzările pe care le-a avut în acea lună.

În acest mod te încadrezi la codul 4618 sau 4619.

Salut , m-am gandit si la varianta asta , doar ca platforma lucreaza ca itermediar si ofera siguranta, trebuie cumva sa retin/blochez plata de la cumparator pana cand vanzatorul livreaza servicile. Si cand totul ok sa deblochez plata spre vanzator. Dar nu stiu cum s-ar putea ....

Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    7th October 2010
    Locaţie
    Petrosani
    Vârstă
    39
    Posturi
    782
    Putere Rep
    28

Implicit

Nu stiu cat de bine m-am exprimat dar am nevoie de o rezolvare .

Ideea e ca platforma va lucra ca itermediar intre cumparator , si vanzator (vanzator care vinde "chesti virtuale")

Ca exemple ar fi: shutterstock.com codecanyon.net

Platforma trebuie sa opreseasca/blocheze bani cumparatorului pana cand vanzatorul face livrare catre cumparator... Aici nu gasesc rezolvare cum se procedeaza, la cumparator ii dau factura .. dar cand vanzatorul isi retrage bani cum sa procedez , ca nu vreau sa opresc 10% si sa ii platesc eu la stat pentru el si alte nebuni complicate.

Exemplele de mai sus , cum procedeaza daca stie cineva? Ati vandut ceva "chesti virtuale" pe vreun site, cum sa procedat la retragerea de bani din platforma?

Multumesc pentru raspunsuri.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Informatii Banner
    De SeoMox în forumul Utile
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 20th November 2013, 23:31
  2. Informatii.NET
    De iSKY în forumul Domenii
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 14th March 2012, 09:03
  3. Informatii SEO online
    De Catalin în forumul Utile
    Răspunsuri: 4