Rezultate 1 la 3 din 3

Subiect: Creare site client

Xct88 este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    1st October 2017
    Vârstă
    38
    Posturi
    5
    Putere Rep
    0

Implicit Creare site client

Buna ziua,

M-ar interesa niste aspecte in legatura cu crearea unui site pentru un client. Sunt la inceput si nu stiu exact cum sta treaba.

1. Hosting-ul si domeniul se cumpara pe firma mea sau firma clientului trebuie sa le cumpere?
    2. Se cere un avans? Daca da, cum se procedeaza mai exact?
    3. Ce servicii mai exact trebuie scrise pe factura la terminarea proiectului?

Daca mai aveti alte aspecte de care ar trebui sa tin cont, va rog sa imi spuneti.

Poate sunt intrebari banale, dar nu imi doresc sa fac prostii din punct de vedere legal...

impelo este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    7th April 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    304
    Putere Rep
    29

Implicit

Realizarea unui site trebuie efectuata intr-o anumita ordine. Nu prea poti sa sari de una din ele sau sa le schimbi ordinea, fiindca va iesi un haos total. Pasii pe care trebuie sa ii urmezi ar fi urmatorii:
    1. analiza proiectului
    2. wireframe-ul UX
    3. UI
    4. implementarea
    5. testarea
    6. lansarea + training

Pretul il stabilesti la inceput, in functie de analiza. Orice modificare ulterioara o tarifezi cu un pret stabilit de la inceput, de regula este raportat la orele de mucna depuse.
    Hostingul si domeniul si le va cumpara clientul, trebuie doar sa iti dea acces la cPanel, Plesk sau ce sistem de gestiune al hostingului are, sa ii muti site-ul acolo si cam asta este.

Avansul de regula este in jur de 30% din valoarea contractului.
    In contract, mentioneaza etapele si perioada de executie a acestora.

Claudyou este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    19th May 2013
    Locaţie
    Cluj Napoca
    Posturi
    533
    Putere Rep
    28

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Citat Postat în original de Xct88 Vezi Post
    Buna ziua,

M-ar interesa niste aspecte in legatura cu crearea unui site pentru un client. Sunt la inceput si nu stiu exact cum sta treaba.

1. Hosting-ul si domeniul se cumpara pe firma mea sau firma clientului trebuie sa le cumpere?
    2. Se cere un avans? Daca da, cum se procedeaza mai exact?
    3. Ce servicii mai exact trebuie scrise pe factura la terminarea proiectului?

Daca mai aveti alte aspecte de care ar trebui sa tin cont, va rog sa imi spuneti.

Poate sunt intrebari banale, dar nu imi doresc sa fac prostii din punct de vedere legal...
    Salut,

1. Cumpara-le pe firma lui sau pe el persoana fizica, scapi de multe batai de cap la reinoire.
    2. Avans neaparat. Depinde cum te intelegi, 2-3-4 transe bine stabilitate in contract.
    3. Pe factura realizarea site web, cf. contract X. In contract sa specifici clar ce anume va contine site-ul, dupa cum ati discutat anterior.

Eventual poti adauga o anexa contractului, un deviz, unde specifici exact ce site creezi, ce pagini si ce functionalitati va avea. In plus, poti adauga un tarif pentru modificari ulterioare / ora.

Spor!
    Fara semnatura.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Creare logo site
    De fcd48 în forumul Cereri Servicii
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 13th January 2017, 12:25
  2. Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 21st March 2016, 13:54
  3. Creare site
    De mihaigaby în forumul Subiecte pentru incepatori
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 16th October 2015, 06:36
  4. Job-Oferta Creare Site