De acord cu cleama, am cativa clienti pe zona asta si stiu ca nu prea scot bani desi calatoresc si pun continut bun dar nu e asa simplu de monetizat. Mai ales pe .ro daca il faci in engleza ai concurenta mare de tot dar si bani sunt mai multi.
De acord cu cleama, am cativa clienti pe zona asta si stiu ca nu prea scot bani desi calatoresc si pun continut bun dar nu e asa simplu de monetizat. Mai ales pe .ro daca il faci in engleza ai concurenta mare de tot dar si bani sunt mai multi.
Piata turismului online are trei componente majore: furnizori, intermediari si consumatori. Tu intri in a 2-a, alaturi de agentii de turism, turoperatori, OTAs, GDSs, CRSs, site-uri de publicitate, site-uri de promovare (Lidl Tour), publicatii, bloguri, ghiduri de calatorie etc. In plus, datorita unui fenomen de dezintermediere, furnizorii intra si ei in concurenta ta extinsa, adica ai site-urile hotelurilor/pensiunilor/etc, companiilor de transport, de asigurari etc etc.
Porter zice ca sunt 5 forte care determina intensitatea concurentiala pe o piata; aici toate au valori maxime - puterea de negociere a furnizorilor, puterea de negociere a cumparatorilor, amenintarea rivalilor existenti, amenintarea noilor intrati si amenintarea cu produse sau servicii de substitutie. Adica, e o piata in care nu ai prea multe sanse sa supravietuiesti.
In interior e o batalie crancena. Statul nu e un arbitru corect intotdeauna si Google are un algoritm care iti taie elanul. Cu afilierea nu faci mare lucru. Agentiile mari te angajeaza pe post de influencer abia cand esti deja influenceer.
Ca sa reusesti cu aceeasi reteta cu care au facut-o altii (Pascu, Aventurescu etc) ai nevoie de un mare noroc. Joaca la loto! Acolo ai mai mari sanse.
Solutia pe care eu o vad pe piata asta este:
1. sa stabilesti audienta careia te adresezi sa te citeasca
2. sa stabilesti audienta careia vrei sa vinzi
3. sa vii cu ceva nou, inovativ
4. sa construiesti o campanie de comunicare eficace cu cele 2 audiente
5. sa ai o strategie pe termen mediu/lung
Pentru primii ani, ia-ti gandul de la monetizare.
Se pot castiga bani (putini, ce-i drept), dupa aproximativ jumatate de an, daca:
- incepi cu micronisa si incepi sa extinzi pe masura ce prinzi "greutate"
- publici content suficient (periodic) si inteligent structurat (vezi SILO)
- linkbuilding decent
- prezenta in retelele sociale (FB, G+, Tw)
Ca sa ajungi imaginea smechera a unei agentii trebuie sa ai cunostinte in bransa (sau in media), altfel nu te baga nimeni in seama.
Agentiile mari de publicitate nu te baga in seama (si daca te baga isi bat joc de tine financiar).
Google Adsense iti ofera bani pentru seminte, la nivelul asta, pe .ro.
Singura monetizare viabila - uneltele de afiliere inteligent plasate in content (pentru mine rezervarile hoteliere Booking.com au fost cele mai profitabile). La sfarsitul primului an poti face 100-200 Euro / luna din micronisa respectiva, daca ai lucrat corect.
Daca ti se pare rezonabil efortul depus si banii investiti raportat la castiguri, urmeaza scalarea (adica o noua micronisa, sau mai multe, pe acelasi website).
Exemplu: incepi cu Peru, dupa un an treci la Chile, Bolivia... Cand incepi sa prinzi autoritate in Google, poti aborda Brazilia.
Exista si noroc, dar oamenii inteligenti nu stau in loc de el. Intra cu tupeu in orice proiect, pe orice nisa; oamenii din competitie au tot un creier, de ce n-ai fi capabil sa-i rupi in doua?![]()
Totul despre IT&C, pe Solutii PC. Stiri si tutoriale, reviews si recomandari de cumparare.
Toata planificarea din lume nu te va duce mai aproape de ce se va intampla in viata reala. Tu scrie acolo, cat poti, si prostii la inceput, invata ce inseamna continut bun, studiaza competitia si mai ales cuvintele cheie - ce se cauta (si vezi daca poti produce continut mai bun decat exista). Daca esti dispus sa faci asta, atunci poti avea succes. Spun "poti", pentru ca va trebui sa astepti 6 - 12 luni ca sa vezi rezultate si sa-ti dai seama daca esti pe drumul cel bun. Daca ai bani, plateste pe altii sa iti scrie si sa te ajute si tu concentreaza-te pe strategie. Dar lasa teoria, apuca-te de site si lanseaza-l mai repede.
Nu stiu daca e cea mai buna strategie, dar eu asa as incepe:
1. Invata sa scrii continut travel de calitate.
2. Creaza/Fa rost de un cont de AdSese.
3. Cautat oferte de afiliere pe Profitshare si 2performant si scris articole pentru asta
4. Contacteaza cat mai multe agentii de turism din RO (chiar toate, daca e posibil) si propune-le o colaborare.
Bafta!
Salut!
Depinde și de nișa pe care o alegi. Eu vad un potențial acum cu cupoanele de vacanta care se acordă pentru bugetari. Poți să cauți pachete care sa se incadreze in valoarea unui cupon și să le promovezi ca afiliat.
Dacă aș oferi servicii turistice as fi făcut până acum pachete care sa coste exact cat un tichet de vacanta. Se pare că piața potentiala e de vreun 1 milion persoane/an, care beneficiază de aceste tichete...
O alternativă ar fi să găsești cazare și masă până în suma maxima a tichetului de vacanța pe site-uri care oferă comision pentru afiliați.
Nu știu dacă ar merge, dar cred că prin alte economii așa funcționează: când sunt niste bani de cheltuit, vor fi companii care sa ofere ceva de cumpărat.
Trimis de pe al meu FRD-L09 folosind Tapatalk
Dar nu oferi si nici nu cunosti piata si problemele ei. Omul a cerut sfaturi practice.
Am spus intr-un post anterior de fenomenul de dezintermediere. Ala de la care astepti tu comision de afiliat il trage in piept si pe booking si ar fi in stare s-o faca si cu ma-sa si cu tat-su.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)