Tony, o interbare la inceput: cam cate articole ar fi minim necesare sa scoti 100 de euro/luna? ma refer la trafic organic, AdSense. Dar pe afiliere cam cate ? Cate link-uri aduci si la ce pret ca sa ai 500 de unici organic?
Acum legat de amortizarea investitiei, doar in mediul online trebuie sa scoti banii in 12 luni? In ce alt domeniu mai scoti la fel de repede investitia? Ma gandesc evident si la cumparator, dar si la cat ma costa sa ridic un site ( iar eu cheltui minim sa ridic site-urile, dar macar munca ar trebui luata in calcul, fie si la 10% din minimul pe economie ). Culmea ca pe extern vad calcule total diferite de cele de aici, adica vad calcule de genul 10 euro /luna venit, pret site 10.000 dolari .. etc. Adica in afara de tara asta a noastra, nu am mai vazut calcule de amortizare in 12 luni la niciun site - nu mai zic domenii.
Ca sa fie clar, nu discut aici ca sa vand eu personal - nu mai vand domenii sau site-uri de mult, prefer sa le tin si sa incasez "mocca" niste bani sau ma rog, cu eforturi minime. Ce produce putin renunt [ vad ca deja s-au gasit cumparatori la abandonate .. , deci erau interesante, altfel nu le luau altii sa se uite la ele - parerea mea ].
La final voiam un comentariu la graficul de mai sus ... cum ma convingi sa vand un site care a crescut de la 100 la 1000 de euro ? Daca ma gandeam sa-l vand in 2016 cu 1000 de euro era exact cat scoate acum intr-o luna. Eu ma tras concluzia pe minim 10 exemple reale, nu pe presupuneri. Din 100 de site-uri analizate, nici unul nu a mers injos cu mai mult de 10% din ce scotea in primul an, majoritatea au crescut constant, deci .. sincer nu pricep de ce sa pun mereu dropul de sare cand eu vad ca veniturile cresc - evident ca si investitia in site - munca, articole links, etc. Cum fac unii sa bage 1 euro si sa scoata 1000 stand la terasa sincer nu am descoperit pana azi .

Răspunde cu citat