@catalinux19 Salut,
postul asta e mai vechi dar reflecta realitatea inca: Valoarea unui LINK

Cum fac eu cand cumpar advertoriale:

In primul rand controlez link-urile pe care le primeste site-ul. Este important sa provina de pe site-uri bune (nu comentarii pe bloguri, nu semnaturi forum, nu 50k directory, etc.), sa nu primeasca link-uri sitewide din footer/sidebar, dar mai ales, link-urile primite sa fie dofollow. Link-urile nofollow nu transmit nimic, deci este inutil sa vedeti un DA/PA mare, dar toate link-urile primite sunt nofollow. Acel site nu o sa va ajute cu nimic pentru ca nu are nimic de transmis (ma refer la PR).

Dupa ce controlez provenienta link-urilor, ma uit la advertorialele mai vechi si controlez daca au ajutat sa cresca site-urile care primesc link. Multi care vand advertoriale ofera si "case history", in care arata ce rezultate au avut cei care au cumparat. Un exemplu aici: [Vendo] Guest post su PR4 altissimo PA/DA + Case History - Forum di alVerde.net

Apoi ma uit si la site in general, daca este ordonat, intretinut constant, daca are link-uri in footer/sidebar, cum se aseaza in serp articolele, daca are vizite, etc.

Cand negociez pretul incerc sa fie inclus in pret si cel putin 2-3 link-uri interne.

Bineinteles ca totul este raportat la pret. Si eu am cumparat advertoriale pe site-uri care primeau 99% link-uri nofollow, link-uri din comentarii pe diferite bloguri doar ca sa aibe DA/PA mare, dar am platit 5-10€. Dupa cum spunea userul Tom:
Citat Postat în original de Tom Vezi Post
Este o diferenta majora intre a cere 100 euro pe un link ce valoreaza 1 euro ( prosteala si teapa, uneori va incurca foarte mult link-ul respectiv) si a cere 100 euro pe un link ce valoreaza 80 euro (sau 200 euro = oferta!).
In incheiere, ca sa raspund intrebarilor tale, DA/PA nu are nici o legatura cu cu "puterea" sau "bunatatea" unui site si nu are cum sa influenteze in nici un mod un site sau pozitia acestuia in serp. Deci link-urile nu se pot vinde sau cumpara pe baza valorilor oferite de algoritmul MOZ.