Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul
Rezultate 11 la 20 din 26

Subiect: hosting real SSD

Vinturis Gheorghe este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    27th June 2012
    Locaţie
    Constanta
    Vârstă
    32
    Posturi
    66
    Putere Rep
    24

Implicit

Bună întrebare, ar trebui testat 2 site-uri identice (pluginuri, tema, imagini), pe 2 configurații identice (RAM , CPU). Diferența fiind unul pe HDD cu platan, altul pe SSD. Apoi făcute câteva mii de cereri de încărcare simultan și vedem rezultatele.

Acum, sa ai HDD cu platan, dar sa îmi spui ca oferi SSD, e înșelătorie... Nu cred (sper) ca furnizori mari de hosting s-ar injosi la asta...
    [ex user George92]

Mishu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    28th March 2013
    Vârstă
    56
    Posturi
    1.307
    Putere Rep
    30

Implicit

Cred ca mai mult conteaza la site-urile mai putin optimizate.

Robert este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    96
    Data înscrierii
    7th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    4.027
    Putere Rep
    96

Implicit

Fara a ma da neaparat un fin cunoscator al fenomenului, nu cumva pentru a avea o viteza de incarcare sporita ai nevoie in primul si in primul rand de memorie RAM suficienta? Zic si eu, nu dau cu parul....
    Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!

1Gabriel este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    23
    Data înscrierii
    15th March 2013
    Vârstă
    29
    Posturi
    32
    Putere Rep
    23

Implicit

Dacă vă uitați la site-urile din semnătura inițiatorului veți observa că sunt hostate la hostvision, providerul care oferă "realssd".
    Din punctul meu de vedere este doar o strategie de marketing care vrea să sugereze subtil că, concurența oferă medii de stocare inferioare.

Pami este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    6th March 2011
    Locaţie
    Craiova
    Posturi
    402
    Putere Rep
    35

Implicit

Citat Postat în original de Robert Vezi Post
    Fara a ma da neaparat un fin cunoscator al fenomenului, nu cumva pentru a avea o viteza de incarcare sporita ai nevoie in primul si in primul rand de memorie RAM suficienta? Zic si eu, nu dau cu parul....
    Ambele sunt importante, si memoria si viteza de acces la HDD si de asemenea si cache-ul HDD-ului!

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    109
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    109

Implicit

Eu am facut un test apropo de SSD pentru un site oarecare (mai greu ca un wordpress) si timpii de incarcare n-au nicio legatura cu mediul de stocare in cazul meu.
    Deci la cine conteaza? Si in ce situatii?
    Si mai ales, cum ii spunem lui google: "hei, am ssd, urca-ma la cer".

PS: @cris - mai mult te urca in google pozele bune decat ssd-ul de care google habar n-are. Eu iti sugerez ca, inainte de toate, sa-ti aranjezi portofoliul de pe site, eventual sa faci un curs de fotografie si toate se vor aranja. Inclusiv pozitiile in google.

EHR
    EHR este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    1st November 2010
    Locaţie
    Romania
    Vârstă
    48
    Posturi
    436
    Putere Rep
    36

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Citat Postat în original de Dan Vezi Post
    Deci la cine conteaza? Si in ce situatii?
    Am citit toata ziua doar vreo 3 threaduri, fara sa zic nimic (ca de obicei) dar mi-e greu sa ma mai abtin si acum. Subiectul asta se discuta cu ceva pe masa, si cu timp de vorba, nu in 2-3-4 randuri intr-un post.
    Daca pui cap la cap piese de puzzle din parerile colegilor, poti scoate un raspuns oarecum mai aproape de realitate: nu conteaza pentru toti, ci doar pentru cei putin "mai grei" decat media.
    Grei .. in mai multe sensuri, iar unul dintre ele ar fi "pentru cei care nu isi optimizeaza site-ul(rile)". @Mishu a fost mai scurt dar a dat 30% din raspuns. Si @Roby a mai adaugat un 10% la puzzle si tu Dan, ai mai adaugat inca vreo 30%.
    Intr-adevat, SSD-ul are plusurile lui in materie de viteza si marele avantaj ar fi doar diferenta de Iops in prima instanta.
    Speta: Ia un site nu foarte varza dar departe de a fi ok, tranteste-l pe un SSD si fa un banchmark cu unul tinut pe HDD dar optimizat din toate punctele (cod, imagini, sql) si, asa cum a spus-o si Dan mai devreme, s-ar putea sa te uiti chioras la ssd-ul care nu mai este atat de superman..
    Uite un test facut acum 10 minute:
    Cod:
    root@*[~]# hdparm -T /dev/vda1

/dev/vda1:
     Timing cached reads:   17380 MB in  2.00 seconds = 8699.09 MB/sec
    root@* [~]# hdparm -T /dev/vdb

/dev/vdb:
     Timing cached reads:   18158 MB in  2.00 seconds = 9089.22 MB/sec
    si pe un full SSD [2]:
    Cod:
    root@s2 [~]# hdparm -T /dev/zero

/dev/zero:
     Timing cached reads:  17416 MB in  2.00 seconds = 8716.65 MB/sec
    Configuratiile sunt diferite dpdv hardware si oarecum similare software insa serverul din ex1 este mult mai frecat decat ex2 si ar fi trebuit sa scoata indici mai slabi.
    Ex1: Memory Used 28.4%
    Ex2. Memory Used 76.7%
    La ambele, load-ul este sub 1.00 la momentul la care scriu.
    Si ca nu mai lungesc vorba, ai nevoie de SSD atunci cand: stii ca site-ul tau streseaza intensiv sql-ul, cand faci mai mult write decat read, cand stii ca nu ai ce sa scoti mai mult din HDDs chiar si cu rpm mai mare oricat ai optimiza totul, si cand stii ca nu ocupi mult spatiu sau daca nu te intereseaza cat ocupi, sa nu te uiti la cost.
    Nu spun ca ssd-ul nu ar reprezenta un plus dar nici nu insemna ca gata, daca te dai cu ssd-ul pe web nu mai conteaza ce e sub capota.
    ==
    //offtopic: @Roby merci pentru ajutorul de zilele trecute
    Ultima modificare făcută de EHR; 22nd February 2016 la 22:46. Motiv: //off
    I work for money. If you want fidelity, BUY A DOG! Intrebari despre Gazduire web? PM. Promotii gazduire

Vinturis Gheorghe este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    27th June 2012
    Locaţie
    Constanta
    Vârstă
    32
    Posturi
    66
    Putere Rep
    24

Implicit

EHR, ai putea pune configurația serverelor, inclusiv RAID și ce tipuri de HDD/SSD folosești?
    [ex user George92]

Mishu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    28th March 2013
    Vârstă
    56
    Posturi
    1.307
    Putere Rep
    30

Implicit

Salut EHR,
    Fara a fi documentat cu cifre, am intuit o parte din raspunsul tau doar din diferentele dintre cele doua tehnologii. Insa rezultatul testului este neasteptat pentru mine...

Pe vremea mea (adica la inceputuri) cea mai mare problema a mediilor de stocare era timpul de acces. Deci nu e vorba de latimea de banda, de viteza de scriere sau de citire, ci de timpul de acces al informatiei. Asa numitul Random Acces Time. Primul meu calculator functiona cu caseta audio (Prae-M). Trebuia sa stiu cam pe unde am fiecare aplicatie, sa derulez aproximativ si sa incarc orbeste o aplicatie in speranta ca va fi cea care trebuie. Nu prea era... Degeaba se incarca programul in cateva minute pentru ca mie imi lua inca de doua-trei ori pe atata sa il gasesc. Si asta era metoda rapida...

Gandind ca hard disk-ul cu platan are piese in miscare si pentru a accesa o informatie trebuie sa faca o repozitionare a capetelor, gandind ca exista un grad de fragmentare a informatiei, ma astept(am) ca deferentele pe ansmblu sa fie mult mai mari fata de un SSD.
    Tehnologiile de cache nu cumva influenteaza fals un asemenea test?

Am cautat acum si timpul de acces la un SSD este sub 0,1 ms pe cand la un HDD este peste 2,9 ms. Diferenta asta trebuie sa se vada undeva iar daca nu se vede este doar rezultatul a ceea ce a spus @Robi, adica procesarea datelor este atat de lenta incat timpii de acces devin nesemnificativi.

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    109
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    109

2 out of 2 members found this post helpful.

Implicit

Citat Postat în original de Mishu Vezi Post
    Am cautat acum si timpul de acces la un SSD este sub 0,1 ms pe cand la un HDD este peste 2,9 ms. Diferenta asta trebuie sa se vada undeva iar daca nu se vede este doar rezultatul a ceea ce a spus @Robi, adica procesarea datelor este atat de lenta incat timpii de acces devin nesemnificativi.
    Site-urile ar trebui sa stea in mare parte in RAM, daca sta serverul sa le caute pe HDD/SSD de fiecare data, ai o problema si cel mai probabil ai nevoie de mai mult ram, de SSD sau de optimizare.

Milisecundele alea se pierd mai degraba in alte locuri, in 99% din cazuri nu cred ca sunt relevante cele pierdute pentru a cauta date pe disc.

Si revenind la discutii mai seoistice, am zis in repetate randuri ca testele (altora) au aratat ca exista o corelatie intre time to first byte si pozitiile in google, nu are nicio legatura viteza de incarcare a site-ului per total.

Concluzia mea este ca pentru wordpress este important sa ai cache. Mult mai important decat sa ai SSD.

Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Real Page Rank
    De Rapsodia în forumul Subiecte pentru incepatori
    Răspunsuri: 14
    Ultimul Post: 8th May 2014, 14:16
  2. Vizitator real de la Google sau Bot ?
    De RoManiac în forumul Google
    Răspunsuri: 10
    Ultimul Post: 23rd July 2011, 18:16
  3. Is this for real ?
    De Butcher în forumul Hosting
    Răspunsuri: 10
    Ultimul Post: 11th September 2009, 18:28
  4. Gorila.ro - cautare in timp real pe .ro
    De meetzah în forumul Motoare de cautare romanesti
    Răspunsuri: 16
    Ultimul Post: 13th June 2009, 15:53
  5. Unix Hosting, Windows Hosting, Linux Hosting ?
    De Sorin Frumuseanu în forumul Server side
    Răspunsuri: 12
    Ultimul Post: 11th February 2006, 17:40

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •