6th January 2016, 17:22
1 out of 1 members found this post helpful.
cmghostbuster nu compara Lidl cu un magazin online.
Imi pare rau sa vad pe un forum ca acesta o persoana ca tine. Spre suprinderea ta se fac promovari si la preturi ce sunt dincolo de puterea ta de intelegere, dupa cum se pare.
Nu vorbesc din auzite. O companie cu care am lucrat investea in jur de 6000 de euro lunar in Facebook+Adwords si nu mai pun la socoteala bugetele pentru SEO, pentru reclama pe RATB, pe cladiri, la Metrou etc. Uimitor, eu acum vorbesc doar de un magazin online.
Imi pare rau pentru ca din cauza unora ca tine scade pretul pietei.
AcaFeLLas, folosesti ce platforma se muleaza pe cerintele omului.Daca omul vrea search complex, filtre si alte nebunii nu vei gasi tu la Wordpress module gratuite. Poate descarcate de pe net ele fiind de pe la CodeCanyon.
Iar legat de pretul cerut: daca ai nevoie de bani ii ceri cat iti poate da. Apropo de ce zicea cmghostbuster, un site poate costa si 100.000 de euro, poate costa milioane de euro. Nu trebuie sa fie mare branza de site, important e sa poti ajunge tu la acel potential client.
cmghostbuster, ziceai de profit!
suma mica => vanzari slabe - profit mic => amortizare investitie greoaie
suma mare => primul loc pe piata - profit mare => amortizare investiei greoaie
Din schema rezulta:
- posibilitatea ca cineva sa cumpere afacerea la un pret bun
- locuri de munca
- cresterea portofoliului de clienti ce va asigura profit bun dupa amortizarea investitiei
etc..
E doar o idee!
Eu unul daca as avea 100.000 euro acum in buzunar sa imi deschid un magazin online as cumpara ce e mai scump.Nu m-as uita la din astia care imi promit ca imi fac magazin online cu 500 de euro. Eu vreau sa dau 10.000 pentru ca vreau sa fiu cel mai bun de pe piata.
Ultima modificare făcută de AlexMar; 6th January 2016 la 17:30.
6th January 2016, 17:46
Incearca sa ii explici beneficiarului ca magazinul online, mai ales de birotica, nu inseamna un mare plus pentru afacerea lui daca doar il predai "la cheie". Probabil, o sa isi puna pe cartea de vizita adresa web a site-ului si ceva clienti vechi vor accesa site-ul cand vor sa vada stocuri sau promotii. Eu iti recomand sa faci o intelegere, cu plata lunara, explicai punctual in ce se baga, toata munca ce urmeaza sa o desfasori dupa ce magazinul este online, cu rapoart lunar etc
6th January 2016, 22:07

Postat în original de
cmghostbuster
2-Banuisc ca stii ca majoritatea oamenilor bogati sunt zgarciti. Pentru ca atunci cand ai bani vrei si mai multi si nu mai vrei sa dai din ei. Milionarii au facut bani adunand nu risipind. Strangand nu imprumutand. Economisind nu cheltuind anapoda.( si nu vorbesc aici de smecherii si furaciuni. Ci bani cinstiti, munciti. Tot asa ai arunca cu ei?)
Nu vreau sa ma bag ca musca-n lapte, dar afirmatia ta nu poate fi pusa in lista de sfaturi pentru un afacerist de succes. Da! Este adevarat ca oamenii bogati sunt zgarciti, dar sunt zgarciti doar atunci cand vin rudele sa le ceara bani, sau prietenii sau cersetorii de la coltul strazii. Atunci cand vine vorba de investitii insa, oamenii bogati nu economisesc. Economiile sau banii pusi sunt perna sunt bani pierduti.
Un afacerist de succes stie ca banul nu este decat oglinda unui produs de valoare, asadar, va investi toti banii pentru a-si cumpara produse, servicii, etc. Mai simplu: pentru a face bani trebuie sa cheltuiesti cat mai mult!
6th January 2016, 23:24
2 out of 2 members found this post helpful.

Postat în original de
cmghostbuster
Banuisc ca stii ca majoritatea oamenilor bogati sunt zgarciti. Pentru ca atunci cand ai bani vrei si mai multi si nu mai vrei sa dai din ei. Milionarii au facut bani adunand nu risipind. Strangand nu imprumutand. Economisind nu cheltuind anapoda.( si nu vorbesc aici de smecherii si furaciuni. Ci bani cinstiti, munciti. Tot asa ai arunca cu ei?)
Gresesti... Oamenii bogati nu sunt zgarciti, doar ca au o educatie financiara buna si au invatat sa se descotoroseasca de obiceiurile financiare proaste, cumpara strictul necesar, nu mai arunca cu banii, pentru ca au inteles ca fiecare mie de dolari poate produce o alta mie, si tot asa.
Milionarii nu au facut bani adunand (economisind), este cea mai mare prostie din lume sa pastrezi bani pentru zile negre, sau sa ii dosesti la saltea, in loc sa ii rulezi. Banul trebuie rulat, astfel incat sa produca. Daca aduni 1000 euro lunar, dupa 12 luni ai doar 12 mii de euro pe care i-ai tinut blocati.
"Strangand, nu imprumutand" - cel mai bu ntipar economic este sa lucrezi cu banii altcuiva, nu cu ai tai. Cele mai mari afaceri, si cele mai prospere, sunt cele care lucreaza cu capitalul altora.
Scuze de interventie, dar ai o imagine total gresita despre conceptul de a investi, nu e tot una cu a economisi la consumul de energie electrica, apa si hrana in gospodarie si a pune bani deoparte intr-o carte prafuita pentru a cumpara copilului masina la 18 ani.
ON TOPIC: nu pretul este cel care decide calitatea unui serviciu, degeaba te orientezi dupa aceste metrici si in loc sa iei la 1000 de euro serviciul, alegi la 3000 de euro pentru ca ai fost invatat ca un pret mai mare inseamna si calitate superioara. E foarte dificila nisa asta, un om care nu a avut legatura cu online-ul pana acum, nu stie cum sa aleaga o firma de calitate, care sa duca proiectele la bun sfarsit si sa lucreze pro.
Si nici tu ca firma, nu ai prea multe de dovedit pana cand proiectul nu te alege, degeaba ii arati portofoliul de clienti de pana acum. Cel mai bine, clientul isi poate face o imagine clara, vazand deja un proiect implementat de firma respectiva, si aici revin la ideea colegilor de mai sus, de a te ocupa de magazin in continuare, luna-de-luna pe baza unui contract. Asa omul va fi mult mai multumit.
Later edit:
@razva - Mai sa fie, pana am scris eu mesajul si am mai pierdut vremea pe aici, am uitat sa mai dau si refresh. Suntem pe aceeasi ungime de unda.
Într-o zi, riscând, poți să rămâi fericit pentru toată viața !
Contează ce produci nu cine pretinzi a fi.
7th January 2016, 01:44
@cmghostbuster: Nu ma bag peste discutiile despre promovare (pentru ca nu ma pricep), dar imi permit sa zic cate ceva despre development.
Ca developer n-o sa cer niciodata unui client in functie de cati bani are el, ci in functie de cat muncesc eu. Si nu e vorba ca "furi" pe cineva la pret daca ceri mai mult decat isi permite, ci e vorba despre faptul ca te respecti pe tine si munca ta. Daca respectivului client nu-i convine quote-ul, e liber sa lucreze cu unul care "face sa fie bine pentru amandoi".